2021. Június 24., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Beszámoló Kőszeg Város közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról.
2. - Tájékoztató a Kőszegi Polgárőr Egyesület 2020. évi tevékenységéről.
3. - Beszámoló a Kőszegi Sporthorgász Egyesület 2020. évi tevékenységéről.
4. - Beszámoló a 2020. évi temetőüzemeltetési tevékenységről, tájékoztatás a tevékenységgel összefüggő bevételekről és kiadásokról.
5. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal működési rendjéről szóló szabályzat módosítása.
6. - A Kőszegi Múzeum és Könyvtár előirányzat átcsoportosítási kérelme TOP-os pályázati forrás kiegészítéséhez.
7. - Vagyonügy: Megüresedett önkormányzati lakások hasznosítására vonatkozó döntések meghozatala. (Várkör 39. fsz. 4., Pék u. 3. fsz. 1.)
8. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben valamint a veszélyhelyzet 2020. november 4. és 2021. június 14. közötti időszaka alatt hozott polgármesteri döntésekről.
9. - Egy mappában a 2021. június 24-i képviselő-testületi ülések anyagai.
6. napirendi pont:
A Kőszegi Múzeum és Könyvtár előirányzat átcsoportosítási kérelme TOP-os pályázati forrás kiegészítéséhez.

Kőszeg Város Önkormányzatának 2021. évi költségvetéséről szóló 7/2021. (II.13.) számú Önkormányzati rendeletének 6.§ (8) bekezdése alapján a költségvetési szerv kiemelt előirányzatainak módosításáról szóló döntés a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

Ezek alapján a Kőszegi Városi Múzeum és Könyvtár, mint költségvetési szerv vezetőjeként kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az Intézmény részére többletfinanszírozást biztosítson 2 033 316 Ft értékben.

A kérelem indoka:

A Kőszegi Városi Múzeum és Könyvtár 2021. január 01-től működik egységes Intézményként. A Chernel Kálmán Városi Könyvtár 2020-ban támogatást nyert a TOP-CLLD keretében az Intézményben felújítási célra. Az akkori árajánlatok alapján lett a támogatási kérelem költségterve benyújtva. Az épület műemlék jellegű így az örökségvédelmi hatóság engedélyét a kivitelezés megkezdése előtt be kell szerezni. Sajnos ez csak 2021. áprilisában érkezett meg. Az árajánlatok sajnos így már nem tarthatóak, a legjobb ajánlatot adó kivitelezővel való szerződéskötéshez 2 033 316 Ft többletforrásra van szükség melyet a fenntartótól kérünk biztosítani, mert a saját költségvetésből nem tudjuk hozzátenni.
A projekt sikeres megvalósítása érdekében kezdeményezzük a fenntartótól a többletforrás biztosítását.

Az előterjesztést a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta és egyhangúlag a Képviselő-testületnek elfogadásra javasolja.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a döntését meghozni szíveskedjen.


Kőszeg, 2021. június 17.

Révész József s.k.
igazgató










HATÁROZATI JAVASLAT


1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Kőszeg Város Önkormányzatának 2021. évi költségvetésén belül az alábbi átcsoportosításhoz járul hozzá:
a 2021. évi költségvetésének finanszírozási előirányzatát 2 033 316 Ft-tal megemeli a Kőszegi Városi Múzeum és Könyvtár intézményi finanszírozása javára, a beruházási előirányzatát 2 033 316 Ft-tal lecsökkenti az 5. melléklet I. beruházások 18. sora terhére.

2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Városi Múzeum és Könyvtár 2021. évi intézményi költségvetésében az alábbi előirányzat változáshoz járuljon hozzá:
a 2021. évi költségvetésének finanszírozási bevételi előirányzatát 2 033 316 Ft-tal megemeli és a felújítási előirányzatát 2 033 316 Ft-tal megemeli.


Felelős: Básthy Béla polgármester, Révész József igazgató
Határidő: azonnal

(A mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)