2021. Június 24., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Beszámoló Kőszeg Város közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról.
2. - Tájékoztató a Kőszegi Polgárőr Egyesület 2020. évi tevékenységéről.
3. - Beszámoló a Kőszegi Sporthorgász Egyesület 2020. évi tevékenységéről.
4. - Beszámoló a 2020. évi temetőüzemeltetési tevékenységről, tájékoztatás a tevékenységgel összefüggő bevételekről és kiadásokról.
5. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal működési rendjéről szóló szabályzat módosítása.
6. - A Kőszegi Múzeum és Könyvtár előirányzat átcsoportosítási kérelme TOP-os pályázati forrás kiegészítéséhez.
7. - Vagyonügy: Megüresedett önkormányzati lakások hasznosítására vonatkozó döntések meghozatala. (Várkör 39. fsz. 4., Pék u. 3. fsz. 1.)
8. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben valamint a veszélyhelyzet 2020. november 4. és 2021. június 14. közötti időszaka alatt hozott polgármesteri döntésekről.
9. - Egy mappában a 2021. június 24-i képviselő-testületi ülések anyagai.
8. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben valamint a veszélyhelyzet 2020. november 4. és 2021. június 14. közötti időszaka alatt hozott polgármesteri döntésekről.

(A képviselő-testület 2021. június 24-i ülésére.)



Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 12. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

A 115/2020. (X. 1.) képviselő-testületi határozatával a képviselő-testület felhatalmazta a polgármestert a Magyar Nemzeti Levéltár Vas Megyei Levéltára Kőszegi Fióklevéltára önkormányzati fenntartásba vételével kapcsolatos előzetes tárgyalások lefolytatására.
A határozatra jelentem polgármester úrral együtt, hogy a határozat meghozatala után a levéltár átvételével kapcsolatban folyamatosan végezzük az egyeztetéseket. Dr. habil Szabó Csabával, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatójával személyesen folytatott megbeszélést követően megállapodtunk a Vas Megyei Levéltár Kőszegi Fióklevéltár „átvételéről”. A levéltár alapításához az Emberi Erőforrások Minisztériumának a hozzájárulása szükséges, melyhez előkészítettük az integrált közgyűjteményi intézmény leendő Szervezeti és Működési Szabályzatát, az alapító okirat tervezetet, illetőleg a levéltárból átveendő 2 kolléga munkaszerződését.
Amikor a minisztérium engedélye megérkezik az önkormányzati levéltár alapításához, azt követen a képviselő-testület fog dönteni az elkészített tervezetek végleges jóváhagyásáról és az intézmény alapításáról.


A 137/2020. (X. 29.) képviselő-testületi határozatában a képviselő-testület jóváhagyta a Sartoris Szeretetszolgálattal kötendő feladat-ellátási szerződést és felhatalmazta a polgármestert a szerződés aláírására. A határozatra jelenti Kovács-Mezei Virág igazgatási osztályvezető, hogy a szerződés aláírása megtörtént, az étkeztetést és a házi segítségnyújtást – a szociális rendeleten átvezetett módosítást követően – a szeretetszolgálat biztosítja.

A 141/2020. (X. 29.) határozatával a képviselő-testület 2020. december 31. napjával megszüntette a Chernel Kálmán Városi Könyvtárat, mint önálló intézményt és egyesítéssel átalakította oly módon, hogy az a Kőszegi Városi Múzeumba olvadt be és a 2021. január 1. napjától annak telephelyeként működik. A képviselő-testület a Kőszegi Városi Múzeum és Könyvtár alapító okiratát jóváhagyta, amely 2021. január 1-től bejegyzésre került.

A 143/2020. (X. 29.) határozatával a képviselő-testület felkérte Révész József intézményvezetőt, hogy az egyesített intézmény Szervezeti és Működési Szabályzatát valamint 2021. évi munkatervét 2020. november 30-ig döntésre készítse elő.
Igazgató úr előkészítése alapján az intézmény SZMSZ-ét Básthy Béla polgármester úr – a Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság helyett – a 73/2020. (XI. 30.) polgármesteri határozatával, míg az intézmény 2021. évi munkatervét a 91/2020. (XII. 21.) polgármesteri határozatával hagyta jóvá.


A 150/2020. (X. 29.) határozatával a képviselő-testülete döntött arról, hogy pályázatot nyújt be a Belügyminisztérium által a „Tisztítsuk meg az országot!” projekt 2020. évben megvalósítandó I. üteméről szóló 1598/2020. (IX.21.) Korm. határozat 6. pontjában foglaltak alapján az illegális hulladéklerakók felszámolására kiírt felhívásra.
A határozatra jelenti Fekete Balázs fejlesztési irodavezető, hogy Kőszeg Város Önkormányzata sikeresen pályázott A „Tisztítsuk meg az országot!” projekt I. ütemére és 8 774 492 forint vissza nem térítendő támogatást nyert három kőszegi illegális hulladéklerakó felszámolására. A 2021. február 28-án zárult projekt során az egykori strand, az V. ütem (Pogányi út mellett), valamint az ipari park hátsó részén található illegálisan lerakott nagy mennyiségű hulladék összegyűjtését, elszállítását és kezelését végezte el a Kőszegi Városüzemeltető Kft. A projektről szóló szakmai és pénzügyi beszámolót a Belügyminisztérium jóváhagyta.

Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 2. § (5) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

Kovács-Mezei Virág igazgatási osztályvezető jelentése alapján:
A polgármester nevében az osztály 2020. november 1. és 2020. december 31. között összesen 445 települési támogatást (melyből a karácsony előtti időszakban 363 rendkívüli téli támogatás volt) valamint 9 lakásfenntartási támogatást állapított meg.
A 2021. január 1. és június 22. közötti időszakban összesen 380 települési támogatás, valamint 46 lakásfenntartási támogatás került megállapításra.

Az SZMSZ 5. mellékletének 9. pontja alapján a polgármester dönt Kőszeg város zászlójának, címerének és nevének használatával kapcsolatos ügyekben.
Básthy Béla polgármester úr a Kőszeg város jelképeiről és a Kőszegre utaló elnevezésekről, azok használatáról, valamint a középületek és közterületek fellobogózásának rendjéről szóló 3/2016. (II. 12.) önkormányzati rendelet alapján az újonnan létrejött
- Kőszegi Tenisz Klub Korlátolt Felelősségű Társaság, valamint a
- Kőszegfalváért Egyesület számára
engedélyezte a Kőszeg név használatát.

Tisztelt Képviselő-testület!
2021. november 4-i hatállyal Magyarország egész területére a Kormány a 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelettel veszélyhelyzetet hirdettet ki, amely a mai napig hatályban van.
A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése értelmében veszélyhelyzet 2020. november 4. és a 2021. június 14-e közötti időszakban a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolta. Fenti jogkör alapján a polgármester volt jogosult az önkormányzat zökkenőmentes működése érdekében intézkedni.
Bár a veszélyhelyzet még nem szűnt meg, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény egyes rendelkezéseinek eltérő alkalmazásáról szóló, 307/2021. (VI. 5.) Korm. rendelet 1. §-a értelmében 2021. június 15-étől a települési önkormányzat képviselő-testülete, a fővárosi, megyei közgyűlés, illetve ezek bizottsága feladat- és hatáskörét maga gyakorolja.
A különleges jogrendi időszak alatt Básthy Béla polgármester úr 147 határozatot hozott és 27 rendeletet alkotott. Ezekről a T. Képviselő-testület és Kőszeg város lakossága a koszeg.hu honlapról folyamatosan tájékozódhatott.
Polgármester úr döntéseit – szó szerinti kivonatban – a csatolt melléklet tartalmazza. Kérem a T. Képviselő-testületet, hogy a polgármester úrnak a veszélyhelyzet 2021. november 4. és 2021. június 14. közötti időszaka alatt hozott döntéseit jóváhagyni szíveskedjék.


Kőszeg, 2021. június 23.

Dr. Zalán Gábor s. k. jegyző


(A mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)



HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete Básthy Béla polgármesternek a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján, a veszélyhelyzet 2020. november 4. és 2021. június 14. közötti időszaka alatt meghozott döntéseit jóváhagyja.