2023. Június 1., Csütörtök, 08:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Házi gyermekorvos alkalmazásával kapcsolatos önkormányzati döntések meghozatala.
2. - Kőszeg Város Önkormányzata és a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász között kötendő ellátási szerződés.
3. - Vagyonügy: Üres lakások további hasznosításával kapcsolatos döntések meghozatala.
4. - Egy mappában a 2023. június 1-jei, rendkívüli ülés anyagai.
3. napirendi pont:
Vagyonügy: Üres lakások további hasznosításával kapcsolatos döntések meghozatala.

Tisztelt Képviselő-testület!

Az önkormányzat tulajdonát képező alábbi lakások tekintetében a következőkről tájékoztatjuk a Képviselő-testületet.

A Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft., mint az önkormányzati tulajdonú ingatlanok kezelője a Várkör 58. I. emelet 9. sz. alatti (Hrsz.: 1693/A/9) 31 m2 nagyságú megüresedett lakást jelentette át. Helyiségei: szoba, konyha, fürdőszoba + WC. A lakás fűtése 1 db cserépkályhával történik. A 10 lakásos társasházban a szóban forgó ingatlanon kívül 1 önkormányzati tulajdonú lakás van, amely bérlővel rendelkezik.

Az ingatlankezelő által dokumentált állapotfelmérés alapján a fürdő és a konyha teljes felújítást igényelnek, a burkolatok szintén rossz állapotban vannak, cseréjük indokolt. A felújítási költség hozzávetőleg 2,5 MFt, így az ingatlankezelő az értékesítést helyezi előtérbe.
Előzetesen megkért értékbecslés szerint a lakás értéke 14 MFt. Eladásának támogatása esetén a vagyonrendeletben foglalt szabályozás szerint újabb szakvéleményt készíttetünk.

A Képviselő-testület a tavalyi évben a Kőszeg, Rákóczi F. u. 78. fsz. 16. alatt lévő, 43 m2 nagyságú komfortos (1 szoba, konyha, kamra, előszoba fürdő + WC) lakás liciteljárás útján történő értékesítése mellett döntött 8,6 M Ft induló vételáron. Az ingatlanra kiírt pályázati hirdetmények ajánlattevők hiányában rendre eredménytelenül zárultak, érdeklődő sem volt erre a lakásra. Nehezítette az értékesítést a társasházra jelenleg érvényben lévő a Nemzeti Vám- és Adóhivatalnál végrehajtási szakaszba lépett azon egyetemleges kötelezés, amely a lakóépület állékonyságának és rendeltetésszerű használatának biztosítását írja elő. A társasházat ezen túl további problémák is érintik. A Katasztrófavédelem még 2021. évben 28 lakást érintően tiltotta meg a kémények használatát a hiba elhárításáig. Ebben mind a 10 önkormányzati lakás érintett volt. Az elmúlt időszakban a feladat elvégzésére a társasház kezelője (In-Ga Kft.) által megbízott vállalkozó határidőre nem teljesítette a munkát, azonban a következő fűtési szezonig ezt feltétlenül meg kell oldani. A vállalkozóval a Kőszegi Városüzemeltető Kft. külön felvette a kapcsolatot annak érdekében, hogy mielőbb megoldás szülessen. Ezen kívül tavaly novemberben kiégett a kapuszínben lévő 15 lakáshoz tartozó villanyóraszekrény. Az érintett lakások villanyellátása ideiglenes áram biztosításával megoldott, az új mérőhely kialakítására az engedélyes tervek elkészültek, a kivitelezésére kellene mielőbb a forrást a társasháznak megteremtenie, amely meghaladja a 10 MFt-ot.
A társasház helyzetét tovább nehezíti, hogy a társasház közös képviseletét ellátó In-Ga Kft. részéről Őszy Krisztina a közelmúltban jelentette be, hogy megbízatását azonnali hatállyal egészségügyi okokra hivatkozva felmondja.
Értékesítés sikertelensége okán és azért, hogy a lakás ne álljon üresen, a lakás bérbeadás útján történő hasznosítása javasolt, amihez a korábban, az értékesítésre meghozott testületi döntést szükséges visszavonni

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta. A Bizottság mindkét határozati javaslatot 4 igen, 1 nem szavazat mellett ajánlja elfogadásra a Képviselő-testületnek.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és döntését meghozni szíveskedjen.

Kőszeg, 2023. május 18.

A polgármester nevében:

Németh Ildikó s.k.
városüzemeltetési osztályvezető








I. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli a Kőszeg, Várkör 58. I/9. (1693/A/9 hrsz.) alatti 31 m2 alapterületű lakás Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II.2.) önkormányzati rendeletben foglaltak szerinti liciteljárás útján történő értékesítését az értékbecslésben szereplő induló vételáron.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által készített adásvételi szerződés aláírására.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal


II. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 129/2022. (VI.30.) képviselő-testületi határozatát visszavonja.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)