2024. Szeptember 26., Csütörtök, 19:00 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Kőszeg költségvetési előirányzat átcsoportosítás óvoda személyi juttatások fedezetének biztosítására
1. napirendi pont:
Kőszeg költségvetési előirányzat átcsoportosítás óvoda személyi juttatások fedezetének biztosítására

ELŐTERJESZTÉS
Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete
2024. szeptember 26-i képviselő-testületi ülése
1. napirendi pontjához




Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város fenntartásában lévő Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde főigazgató Asszonya levélben kereste meg a fenntartót pedagógusi új életpályáról szóló 2023. évi LII. törvény végrehajtási rendelete -401/2023. (VIII. 30.) Korm. rendelet - alapján igényelhető iskolakezdési támogatás fedezetének biztosítása érdekében.

Indokolás:
Főigazgató Asszony levelében ismertette, hogy köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyban álló dolgozója kérelemmel fordult hozzá iskoláztatási támogatás folyósítása érdekében.
A pedagógusi új életpályáról szóló 2023.évi LII. törvény végrehajtási rendelete 401/2023. (VIII. 30.) Korm.rendelet 105. § és 106. §-ai rendelkeznek arról, hogy köznevelési foglalkoztatott szeptember 30-ig kérelmezheti ennek a juttatásnak a folyósítását. A 2024. évi költségvetés összeállításakor ezen rendelkezéssel nem terveztek, így a kérelmezett összeget sem tudják a saját személyi juttatásaik keretéből kifinanszírozni. Az Intézmény 2024. évre elfogadott költségvetése erre nem biztosít fedezetet, a zárszámadás elfogadása alapján az összes maradvány elvonásra került.
Ez Kőszeg Város Önkormányzatának többletkiadást jelentene annak érdekében, hogy az Intézményünk feladatellátása biztosítható legyen.
Főigazgató Asszony az intézményeiben felmérte a jogosult gyermekek létszámát ez 47 gyermek, a jogszabályi rendelkezés alapján gyermekenként az augusztus 1-jén érvényes minimálbér - jelenleg 266.800 Ft - bruttó összege 45%-ának megfelelő összeget (120.060 Ft) kell kifizetni gyermekenként. Ezt még további 13%-os szociális hozzájárulási adó is terheli. A fentieket is figyelembe véve
6 376 387 Ft-os többlettámogatást javaslok megítélni az Intézmény részére. Ennek forrásaként a tartalékot jelölöm meg.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a döntését meghozni szíveskedjen.


Kőszeg, 2024. szeptember 24.

A polgármester nevében:

Cserkutiné Stipsics Edina s.k.
pénzügyi és gazdálkodási osztályvezető



HATÁROZATI JAVASLAT


1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde részére a 2024.évi finanszírozását 6 376 387 Ft-tal megemeli a tartalék terhére.

2. A Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde bevételi előirányzatát 6 376 387 Ft-tal megemeli, a kiadási előirányzatát a személyi juttatások előirányzatát 5 642 820 Ft-tal, a munkáltatókat terhelő járulékok előirányzatát 733 567 Ft-tal megemeli.


Felelős: Básthy Béla polgármester és Kövesdi Gáborné főigazgató
Határidő: azonnal