2010. Július 29., Csütörtök, 13:00 óra, Városháza 137. számú tanácskozóterme: Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság rendkívüli ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Jurisics-vár felújítására kiírandó közbeszerzési ajánlattételi felhívás jóváhagyása. (Az anyagot később küldjük!)
2. - A Gyöngyös szabadidőpark kivitelezésére érkezett ajánlatok elbírálása. (Az anyagot később küldjük!)
3. - A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és az önkormányzat együttes támogatói kérelme.
4. - Képviselői laptopok beszerzése és a meglévők értékesítése.
4. napirendi pont:
Képviselői laptopok beszerzése és a meglévők értékesítése.

Tisztelt Képviselő-testület!

A képviselő-testület 2007. augusztus 28-i ülésén döntött arról, hogy a polgármesteri hivatal takarékosságra való törekvése jegyében megszünteti az előterjesztések papír alapú sokszorosítását és e célból a 183/2007. (VIII. 27.) határozatával engedélyezte a képviselő-testületi anyagok költségtakarékosabb formában történő elkészítése érdekében a polgármesteri hivatal részére 20 db hordozható számítógép beszerzését bruttó 3,12 M Ft értékben, valamint a tanácskozó teremben az internet csatlakozás kiépítését bruttó 100 e Ft értékben.

Fenti döntés óta eltelt közel két esztendő tapasztalatai szerint a polgármesteri hivatal azon papírfelhasználása, amely a képviselő-testületi és bizottsági ülésekre volt tervezve, jócskán lecsökkent. Ennek mértékét nehéz ugyan kimutatni, mert a hivatalban nincs külön nyilvántartás a hatósági és az önkormányzati területen felhasznált papír felhasználásra nézve, de a mennyiség nem nőtt drasztikusan, jóllehet a módosított közigazgatási eljárásról szóló törvény előírásai sokkal több adminisztrációt követelnek. Én magam ennél sokkal nagyobb előnynek tartom azt a gyorsaságot, ahogy az egyes előterjesztések eljuthatnak a képviselő-testület tagjaihoz, valamint a honlapon keresztül a nyilvánossághoz is, hiszen nem ritkán az ülés előtti napon küldünk ki újabb és újabb sürgősségi előterjesztéseket.

A képviselői ciklus vége felé közeledve ismét dönteni kellene az elektronikus alapon történő képviselői munka további folytatásáról Ezzel kapcsolatban először a 2010. évi költségvetési koncepcióban döntött a képviselő-testület, amikor is jóváhagyta bevételi oldalon a jelenleg használt laptopok értékesítéséből származó bevételt 680 e Ft-ban, míg a kiadási oldalon az új képviselő-testület tagjai részére 18 db laptop beszerzését, 2 800 e Ft értékben. Ugyanez a döntés lett megjelenítve az önkormányzat 2010. évi költségvetéséről szóló 3/2010. (II. 12.) rendeletben, amely szintén elfogadásra került. Azóta módosult az önkormányzati választásokról szóló törvény, mely szerint Kőszegen 8 egyéni, 3 kompenzációs listáról mandátumot kapott képviselő valamint a polgármester fogja alkotni a képviselő-testületet. Ezért a vásárolandó laptopok száma csökkent, 12+3 hivatali gép beszerzését kellene lebonyolítani.
A költségvetésben szereplő két tételnek a végrehajtása újabb döntéseket igényel a képviselő-testület részéről, hiszen egyrészt dönteni kell a jelenlegi számítógépek további sorsáról, továbbá arról is, hogy az új képviselő-testület megválasztásakor ne következzen be a korábbi átmeneti állapot, hanem azonnal elektronikus formában kezdhessen a munkához.

A mostani képviselői laptopok 155 e Ft áron lettek beszerezve 2007-ben. Az azóta eltelt időben értékük a természetes használódás következtében lecsökkent, jelenlegi könyv szerinti értékük: 7 660 Ft. Kézenfekvő megoldás lenne az, hogy az eddigi használója vásárolja meg őket. Mint minden más önkormányzati vagyontárgy esetében, az adásvétel értéke az értékbecslésben meghatározott érték lehet, annál kevesebb nem. Ennek érdekében felbecsültettük a notebookok értékét, amely 40 000 Ft-ra jött ki. Ezúton kérem a T. képviselő-testület tagjait, hogy jelezzék vissza számomra, ezen az áron meg kívánják-e vásárolni az általuk használt számítógépet, hogy az a következő eszközbeszerzés forrásának egy részét képezhesse.

Kérem a T. Képviselő-testületet, hogy fogadja el a határozati javaslatot és bízzon meg a munka folytatásával!
Kőszeg, 2010. július 26.

A jegyző nevében:
Dr. Zalán Gábor s. k.
aljegyző




HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli a képviselők által használt laptopok értékesítését, elsősorban a használói számára. Amennyiben valamely számítógép használója azt nem kívánja megvásárolni, a képviselő-testület felhatalmazza a jegyzőt, hogy a polgármesteri hivatal értékesítse a hatályos önkormányzati szabályzatoknak megfelelően, a bevétel teljesítés érdekében.


2. A képviselő-testület engedélyezi a 2010. évi költségvetésben elfogadott előirányzat terhére 15 db laptop beszerzését.


Felelős: Dr. Tóth László jegyző.
Hivatali felelős: Dr. Zalán Gábor aljegyző.
Határidő: azonnal.