2016. Szeptember 15., Csütörtök, 13:30 óra, Városháza 137. számú tanácskozóterme: Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság rendkívüli ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az „alpannonia plus” pályázat ismételt benyújtása.
2. - Az Interreg V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program (2014-2020) keretében Veloregio c. pályázat benyújtása és partnerségi együttműködés.
3. - Együttműködési megállapodás a GINOP-7.1.4-16 kódszámú felhívásra benyújtott „A pannóniai kereszténység bölcsője, épített és szellemi örökségünk látogatóbarát fejlesztése I. ütem” c. projekthez.
4. - Egy mappában a 2016. szeptember 15-i rendkívüli Pénzügyi Bizottsági ülés anyagai
2. napirendi pont:
Az Interreg V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program (2014-2020) keretében Veloregio c. pályázat benyújtása és partnerségi együttműködés.

Tisztelt Képviselő-testület!

Az AT-HU ETE Program keretében megvalósult CYCLING AT-HU (Határtalan kerékpáros élmény) projekt egy kerékpáros desztináció alapozását kezdte meg. A hálózat magját a Szombathelyről kiinduló 6 tematikus kerékpárút, az Eurovelo 9 nyomvonalán haladó Thermenradweg, a Rába-völgyi kerékpárút (Raabtal-Radweg), az Édenkert kerékpáros körút Dél-Burgenlandban (Paradiesroute Südburgenland) és az Eurovelo 9 és 13 közötti összeköttetés képezi. Az „élménykerékpározás” a környék természeti, kulturális és gasztronómiai kínálatának az aktív, de kényelmes (egészségmegőrző) felfedezését kínálja a térségben élők, illetve a térségbe látogató nemzetközi turisták, vendégek számára.
A projekttérség éttermei és panziói számára egy közös kritériumrendszer (kerékpáros barát szolgáltató) került kidolgozásra, átnézeti térképpel ellátott színvonalas kiadványok készültek a térség „kerékpáros élményturisztikai” ajánlatainak bemutatására. A határtérség kerékpáros infrastruktúra fejlesztésnek (kerékpárút építése Narda és Schandorf között, táblázás, kerékpáros határátkelési pontok kialakítása), valamint a közös kínálatfejlesztési- és marketingtevékenységeknek köszönhetően az első lépést megtörtént, hogy a határtérség hosszútávon felkerüljön a nemzetközi kerékpáros hálózatok térképére.
A projektben résztvevő osztrák partnerek megkeresték az Önkormányzatot és a korábbi magyarországi partnereket és kezdeményezték a projekt folytatását Az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Program keretében Veloregio cím alatt.
Vezető Partner: Tourismusverband Region Oberwart
A projekt tervezett benyújtása: 2016 szeptember.
Kőszeg Város Önkormányzatának saját pályázati költségvetése 200.000,- Euro. A pályázati önrész mértéke 5%, azaz 10.000,- Euro. A pályázat 10% előleget biztosít. A beruházások részére forrást a 2017-2019. évi költségvetésekben kell előreláthatólag biztosítani, tekintettel a projekt utófinanszírozására. A pontos pénzügyi ütemezés a támogatási szerződés aláírását követően kerül kidolgozásra, azonban a beruházások jelentős része 2017. évben valósul meg.

Kérem az előterjesztés megtárgyalását és a határozati javaslat elfogadását.


Kőszeg, 2016. szeptember 9.


Básthy Béla s.k.
alpolgármester









HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzata az Interreg V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program (2014-2020) keretében a Tourismusverband Region Oberwart, mint vezetőpartnerrel együttműködve Veloregio címen pályázatot nyújt be.

2. Kőszeg Város Önkormányzata nyertes pályázat esetén az önkormányzatra eső rész 5%-os önrész összegét a 2017. évi költségvetésében biztosítja.

3. Kőszeg Város Önkormányzata nyertes pályázat esetén elrendeli 1 fő foglalkoztatását – a projekt időtartamáig – a pályázatból elszámolható személyi kifizetések terhére.


Felelős : Huber László polgármester.
Határidő: Folyamatos


(A mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)