2010. Február 23., Kedd, 16:00 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A 2010-2011-es tanévben indítható általános iskolai első osztályok számának meghatározása.
2. - Liszt Ferenc utcai autóbusz állomás áthelyezésére vonatkozó pályázat kibővítése
3. - Egy mappában letölthető formátumban a 2010. február 23-i, rendkívüli képviselő-testületi ülés anyaga.
2. napirendi pont:
Liszt Ferenc utcai autóbusz állomás áthelyezésére vonatkozó pályázat kibővítése

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzata 170/2009. (VIII.27.) számú határozatában döntött a Nyugat-dunántúli Operatív program keretében megvalósuló" Közösségi közlekedési infrastrukturális beruházások" támogatására NYDOP-2009.3.2.1./B számon kiírt a helyi önkormányzatok fejlesztési feladatainak ellátására pályázaton való részvételről. A pályázatot benyújtottuk, az befogadásra került.
Nem hivatalos információk alapján pályázatunk a minimális pontszámot elérte, azonban a beérkezett nagyobb értékű pályázatokra való tekintettel – forráshiány miatt – pénzügyi támogatásban nem részesült.
A pályázat benyújtását két szakaszban tette lehetővé a kiíró. Az első szakasz 2009. november 09.-én lezárult. A második 2010. április 04.-én zárul.
Ha és amennyiben az információink helyesek, úgy a képviselő-testület azonnali felhatalmazása alapján még lenne lehetőség egy több pontot elérő pályázat összeállítására., melyben az alábbi tevékenységeket kellene fejleszteni:
1.) Az építési és eszközbeszerzési fejlesztéssel érintett települések számát megnövelni, (autóbusz megállók, buszfordulók autóbusz várók javítása és kialakítása,)
2.) A megrendelői közösség (konzorciumi formában, vagy nonprofit szervezet vezetésével, vagy önkormányzati társulás formájában, amennyiben az önkormányzati társulás céljai, ellátandó feladatai között a közösségi közlekedés megszervezése megjelenik,) keretében a Vasi Volán Zrt. bevonása a projektbe.

A tervezett beruházás vázolt kibővítése lehetővé tenné a pályázatban a szerzett pontszámunk megnövelését, a sikeresebb szereplést. A fejlesztéssel érintett települések számát oly módon akarjuk a kistérség településeivel megnövelni, hogy a majdani szükséges önrészt az érintett települések biztosítják.
A sürgősséggel való tárgyalást indokolja a beadásig rendelkezésre álló szűkös idő.


Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és elfogadni szíveskedjenek.

Kőszeg, 2010. február 22.

A polgármester nevében és megbízásából:

Ujvári Csaba
projektmenedzser

















HATÁROZATI JAVASLAT


1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg, Liszt Ferenc utcai autóbusz pályaudvar áthelyezését a Nyugat-dunántúli Operatív program keretében "Közösségi közlekedési infrastrukturális beruházások" támogatására NYDOP-2009.3.2.1./B számon a helyi önkormányzatok fejlesztési feladatainak ellátásának segítségére közzé tett pályázati felhívás körében kívánja megteremteni. A képviselő-testület jóváhagyja az előterjesztésben szereplő tevékenységek kibővítését oly módon, hogy a pályázatban preferált fejlesztések nagyobb arányban legyenek jelen.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a szükséges tárgyalások elvégzésére, a tervezői feladatok kiadására és az ismételten benyújtandó pályázat aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős:
Rimányi Krisztina osztályvezető,
Ujvári Csaba projektmenedzser.
Határidő: azonnal.