2010. Április 1., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az üzletek éjszakai nyitva tartásáról szóló 15/2007. (IV. 2.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata.
2. - A Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek szociális, jóléti, kulturális és egészségügyi juttatásairól szóló önkormányzati rendelet módosítása.
3. - Egyes költségvetési rendeletek hatályon kívül helyezése.
4. - Kőszeg Város új Közbeszerzési Szabályzatának jóváhagyása.
5. - A vis maior pályázatra vonatkozó közbeszerzési felhívás jóváhagyása.
6. - Az ivóvíz ellátás megoldása a Királyvölgyben.
7. - Tájékoztató az ingyenesen használt és üresen álló helyiségekről.
8. - Halászati jog haszonbérbe adása.
9. - A 3574/1 hrsz-ú ingatlanra vonatkozó vételi szándék megtárgyalása.
10. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
11. - Egy mappában a 2010. április 1-i képviselő-testületi ülés anyagai.
6. napirendi pont:
Az ivóvíz ellátás megoldása a Királyvölgyben.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Kőszeg, Királyvölgyi (7560-1576 hrsz.) út melletti ingatlan tulajdonosok –ivóvíz ellátási-, szándékukkal kapcsolatban megkeresték a városfejlesztési és üzemeltetési osztályunkat. Kérték, vizsgáljuk meg annak lehetőségét, hogy az Önkormányzatunk hogyan és milyen formában tud segíteni a vízellátás megvalósításában, koordinálásban, a költségek esetleges csökkentésében, részletfizetési lehetőség megteremtésében.
A finanszírozási lehetőség megteremtésére felvettük a kapcsolatot az OTP Zrt. Kőszegi fiókjával. Javaslatuk alapján a projekt a "Sikeres Magyarországért" Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogram keretében finanszírozható az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-n keresztül. A hitel összege bekerülési értékének legfeljebb 95%-a. a beruházás 5%-át az Önkormányzatnak kellene megelőlegezni. Az MFB hitel összes kamata 3havi EURIBOR+2,5%, a türelmi idő 3év, a tőketörlesztést a 13.negyedévkor kell megkezdeni. A tervezett beruházás összege kamatokkal és az Önkormányzati önrésszel együtt 1.993.991,-Ft.
Az Önkormányzati hitelfelvétel erejéig a közművesítésben résztvevő ingatlan tulajdonosok lakástakarékpénztári szerződést kötnek. Az érdekeltségi hozzájárulást a tagoknak nem kell teljes összegben megfizetni, mert azt 30%-os állami támogatás+kamatok csökkentik. A tárgyi beruházásban a beruházás teljes bekerülési összegét bruttó 1.993.991,-Ft-al vettük figyelembe, 11db bekötés elvégzésével. Az egy érdekeltségre jutó beruházás összege 182.000,-Ft. A befizetést a lakástakarék kasszába 50hónap alatt kell teljesíteni havi 3000,- Ft-os részletekben. A teljes befizetésük 113.441,-Ft, amelyet az állami támogatás és kamatok egészít ki az érdekeltségi hozzájárulás összegére.
A beruházás pénzügyi lezárásakor az Önkormányzat az 5%-os önerőt, a felvett hitelt és kamatait az Önkormányzatra engedményezett lakástakarék kasszából visszapótolja.
A leírt infrastruktúrafejlesztési lehetőség a továbbiakban is elősegítheti a korábban belterületbe vont területek közművesítését.

Az előterjesztést a pénzügyi, jogi és rendészeti bizottság megtárgyalta és a képviselő-testületnek elfogadásra ajánlja.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és elfogadni szíveskedjenek.


Kőszeg, 2010. március 25.

A polgármester nevében és megbízásából, tisztelettel:

Ujvári Csaba s. k.
közmű és út ügyintéző









HATÁROZATI JAVASLAT




1. Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Kőszeg, Királyvölgy (7560-1576hrsz.) út melletti ingatlan tulajdonosok –ivóvízhálózat gerinc és bekötővezeték építését hitelfelvétellel a "Sikeres Magyarországért" Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogram igénybevételével támogatja, amennyiben az érdekeltségbe vont tagok a beruházás teljes összegére az OTP-nél lakástakarékpénztári szerződést kötnek és azt az Önkormányzatra engedményezik.
2. Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a beruházáshoz szükséges 5%-s önrészt azaz 89.675,-Ft-ot biztosítja, azzal hogy az érdekeltségbe vontaknak az önrészt a lakástakarék pénztári szerződés lejártakor meg kell fizetniük.
3. Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Jahn Gusztáv által befizetett a Kőszeg, Királyvölgy vízellátása vízjogi létesítési engedélyezési díjat -72.000,-Ft.ot- átvállalja és megtéríti a kérelmezőnek.
4. Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete az egyes határozatban foglaltak teljesülése esetén felhatalmazza a polgármestert a hitelfelvételi szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős: Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető.
Határidő: azonnal.