2010. Április 1., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az üzletek éjszakai nyitva tartásáról szóló 15/2007. (IV. 2.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata.
2. - A Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek szociális, jóléti, kulturális és egészségügyi juttatásairól szóló önkormányzati rendelet módosítása.
3. - Egyes költségvetési rendeletek hatályon kívül helyezése.
4. - Kőszeg Város új Közbeszerzési Szabályzatának jóváhagyása.
5. - A vis maior pályázatra vonatkozó közbeszerzési felhívás jóváhagyása.
6. - Az ivóvíz ellátás megoldása a Királyvölgyben.
7. - Tájékoztató az ingyenesen használt és üresen álló helyiségekről.
8. - Halászati jog haszonbérbe adása.
9. - A 3574/1 hrsz-ú ingatlanra vonatkozó vételi szándék megtárgyalása.
10. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
11. - Egy mappában a 2010. április 1-i képviselő-testületi ülés anyagai.
10. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.

Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 20. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatok-ról az alábbi jelentést adom:

A 2010. évi költségvetési koncepcióról szóló 246/2009. (XI. 26.) képviselő-testületi határozat IV. pontja is elrendelte, valamint a képviselő-testület munkaterve is tartalmazza, hogy át kell tekinteni az önkormányzat által korábban, ingyenes vagy ked-vezményes használatba adott, nem lakás célú bérle-tek jelenlegi helyzetét. Erre vonatkozóan Rimányi Krisztina, a városfejlesztési és üzemeltetési osztály vezetője készített előterjesztést, ami a jelen ülés napirendjén szerepel.

Az 5/2010. (I. 28.) határozatával fogadta el a képviselő-testület, hogy az önkormányzat és az Írottkő Egészségház Ingatlanfejlesztő Kft. között megállapodás jöjjön létre egészségház építése és használata tárgyában. A képviselő-testület egyúttal felhatalmazza Kőszeg Város Polgármesterét, hogy az előterjesztés melléklete szerinti "Együttműködési megállapodás és haszonélvezeti jogot biztosító előszerződés"-t aláírja, az ülésen született két vál-tozatás átvezetése után. A határozatra jelenti Huber László polgármester úr, hogy a megállapodás ter-mészetesen aláírásra került, azóta az építési engedé-lyezési dokumentációt is benyújtotta a beruházó.

A képviselő-testület a 26/2010. (II. 11.) határoza-tával fogadta el a Kőszegi Sportklubbal kötendő Középtávú Támogatási Megállapodást, valamint az ahhoz kapcsolódó Ingatlanhasznosítási Szerződést. A határozatra jelenti Schlögl Krisztián szervezési ügyintéző, hogy mindkét dokumentum aláírásra került.

Ugyancsak ezen az ülésen hagyta jóvá a képvise-lő-testület, szintén a sportteleppel kapcsolatosan a 27/2010. (II. 11.) határozatával a Petőfi tér 14/A. szám alatti "Sport büfé" megnevezésű vendéglátóipari egység és a hozzá tartozó négy sávos automata tekepályára vonatkozó bérleti szer-ződés megkötését a BAN-BER Kft.-vel. A határo-zatra szintén Schlögl Krisztián jelenti, hogy a bérle-ti szerződést mindkét fél aláírta.





Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 7. § (4) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott dönté-sekről.

Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető jelentése alapján:

A Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezet-védelmi Bizottság a 2010. március 25-i ülésén hozzájárult ahhoz, hogy a Kőszegi Sportklub felújí-tási munkákat végezzen a 2518 hrsz-ú, ún. "salakos pálya" területén. Döntött továbbá a 427 hrsz-ú in-gatlan megosztásából keletkező, telek-kiegészítésre alkalmas 79, ill. 72 m2 nagyságú rész értékesítésé-ről.

Az előző testületi ülés óta 25 db közterület-használati engedély került kiadásra.

Dr. Tóthné Dolgos Zsanett gyámügyi és szociális osztályvezetője jelentése alapján:

A Szociális és Egészségügyi Bizottság márciusi ülésen lakásügyben a következő döntést hozta: 1 db önkormányzati lakás bérlőjét jelölte ki (Temető u. 6.).

A polgármester nevében a Gyámügyi és Szociális Osztály az előző jelentés óta eltelt időszakban (2010.03.01.- 2010.03.25.) az egészségügyi szolgál-tatásra való jogosultság megállapításához 20 db hatósági bizonyítványt adott ki, 97 db átmeneti segélyt, 24 db eseti gyógyszersegélyt, 4 db helyi lakásfenntartási támogatást, 8 db rendkívüli gyer-mekvédelmi támogatást és 9 db temetési segélyt állapított meg.

Kérem a tájékoztatásom szíves elfogadását!


Kőszeg, 2010. március 26.


Dr. Tóth László s. k.
jegyző