2012. Január 26., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A mezei őrszolgálatról szóló önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezése.
2. - Az új közbeszerzési szabályzat megalkotása.
3. - A többcélú kistérségi társulási megállapodás módosítása a szociális ellátások tekintetében.
4. - A képviselő-testület 2012. évi munkatervének jóváhagyása.
5. - A "Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Program” projekt 2. fordu-lós pályázatához szükséges döntések meghozatala. (rendkívüli előterjesztés)
6. - A Bersek József KIKI Általános Iskola alaptevékenységének módosítása (testnevelés tagozat). [sürgősségi előterjesztés, az anyagot később küldjük]
7. - Vagyonügy: A Várkör 39. alatti üzlethelyiség értékesítése.
8. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott döntésekről.
9. - Egy mappában a 2012. január 26-i képviselő-testületi ülés anyagai.
6. napirendi pont:
A Bersek József KIKI Általános Iskola alaptevékenységének módosítása (testnevelés tagozat). [sürgősségi előterjesztés, az anyagot később küldjük]

Tisztelt Képviselő-testület!

A Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása által fenntartott, de Kőszeg város által alapított intézmények alapító okiratának elfogadása, módosítása a képviselő-testület jogköre.
A Bersek József KIKI Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat igazgatója, Kovácsné Szabó Éva a nevelőtestület és a Szülői Munkaközösség egyetértésével kérte, hogy a következő tanévtől testnevelés tagozatos osztályt indíthasson. Kérését a mellékelt levélben (1.sz. mell.) alaposan indokolta.
A tagozat indításának anyagi következményei nincsenek, egybevág a kormányzati elképzelésekkel, és színesíti városunk oktatási palettáját.
A tagozat indításához szükséges még az iskolai Pedagógiai Program módosítása, ami fenntartói jogkör, de az alapítói fenntartói kiegészítő megállapodás értelmében ahhoz szükséges az alapító önkormányzat illetékes bizottságának véleményezése.
A Humánerőforrás Bizottság az előterjesztést megtárgyalta, a Pedagógiai Program módosítását támogatja és a Tisztelt Képviselő-testületnek is ajánlja az alapító okirat, tagozat indításához szükséges módosításának elfogadását.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására!

Kőszeg, 2012. január 16.


Dr. Mátrai István
bizottsági elnök




HATÁROZATI JAVASLAT

I. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete egyetért azzal, hogy a Bersek József KIKI Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat a 2012/13-as tanévtől, felmenő rendszerben, egy testnevelés tagozatos osztályt is indítson, s az ehhez szükséges eljárás lefolytatását követően. az alapító okiratot módosítja.


Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Szabó Marianna oktatási ügyintéző
Határidő: Azonnal, ill. 2012. május 31.

Bersek József Többcélú Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat
9730 Kőszeg, Táncsics M. u. 18.
Tel: 06/94 563-158, 06/94 563-159

Oktatási Bizottság
Dr. Mátrai István Elnök Úr részére
9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.

tárgy: kérelem


Tisztelt Oktatási Bizottság! Tisztelt Elnök Úr!



A Bersek József KIKI Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat intézményvezetőjeként a nevelőtestület és a Szülői Munkaközösség nevében a következő kéréssel fordulok a Tisztelt Bizottsághoz, Elnök Úrhoz.
A megváltozott igényeket figyelembe véve iskolánk nevelőtestülete a 2012/2013-as tanévtől új profilt szeretne kialakítani, bevezetni.
Ennek értelmében a következő tanévtől felmenő rendszerben az egyik első osztályunkban testnevelés tagozat indítását tervezzük.
Tervünket, kérésünket a következőkkel kívánjuk indokolni, alátámasztani:
• Iskolánk múltja – az iskolák összevonása előtt testnevelés tagozatos iskolaként működött hosszú évtizedeken át – is indokolja
• Az új Kistérségi Közoktatási És Esélyegyenlőségi Intézkedési Terv (2011.) hangsúlyozza az intézmények számára új profil, egyedi vonás kialakítását: „Az intézmények vonzerejét, megtartó erejét növelhetné, a tanulók helyben tartását előmozdíthatná, ha valóban lenne sajátos arculata egy-egy intézménynek, ha az iskolahasználók valós igényeinek megfelelő emelt szintű oktatás, alternatív programok indulnának az iskolákban. Ehhez maximális fenntartói támogatásra van szükség.”
• Az új Köznevelési Törvény nagy hangsúlyt fektet a testmozgásra, 2012. szeptember 01-től bevezeti a heti 5 órás testnevelés oktatást
• Az Európai Unio fiatalokról, egészséges életmódról szóló koncepciója is előtérbe helyezi a testmozgást, sportolást, az aktív, egészséges életmód kialakítását, mely tartásra, kitartásra, fegyelemre nevel
• És nem utolsó sorban elképzeléseink szoros összhangban vannak tanulóink életkori sajátosságaiból adódó óriási mozgásigényével
Sok diákunk leigazolt versenyzője a különböző szakosztályoknak – tenisz, futball, síugrás, birkózás, boksz, asztalitenisz, úszás, atlétika – kimagasló eredményeik iskolánk, a város jó hírét is öregbítik.
Büszkék vagyunk a Bersek Kupa Asztalitenisz Versenyünkre, egyéni és csapatszinten, melyen minden évben részt vesznek testvériskolánk, a mödlingi Jakob Thoma Mittelschule diákjai is.
Tervünk plusz anyagi forrást, kiadást nem igényel: az elmúlt években szülői segítséggel felújítottuk tornatermünket, bővítettük eszközállományát, megteremtettük a tárgyi feltételeket.
Személyi feltételeink a testnevelő tanárok személyében adottak.
Örömünkre szolgált, hogy e tanév őszén a mi iskolánk avathatta fel a Gyöngyös Szabadidő Parkot, melyet azóta is rendszeresen használunk a kinti testnevelés órák megtartására.
E tanévben az ovisok részére iskolánk tornatermében heti egy alkalommal ovis tornát is tartunk.
A leírtak figyelembe vételével tisztelettel kérem Önöket, Önt, Elnök Úr, hogy iskolánk minden tanulója, tanára és a szülők számára oly fontos tervünket támogatni szíveskedjenek.
Pozitív elbírálás esetén a 2012/2013-as tanév beiratkozását már ezzel a lehetőséggel tudnánk elkezdeni.


Tisztelettel:

Kovácsné Szabó Éva
igazgató



Kőszeg, 2012. január 16.