2012. Január 26., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A mezei őrszolgálatról szóló önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezése.
2. - Az új közbeszerzési szabályzat megalkotása.
3. - A többcélú kistérségi társulási megállapodás módosítása a szociális ellátások tekintetében.
4. - A képviselő-testület 2012. évi munkatervének jóváhagyása.
5. - A "Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Program” projekt 2. fordu-lós pályázatához szükséges döntések meghozatala. (rendkívüli előterjesztés)
6. - A Bersek József KIKI Általános Iskola alaptevékenységének módosítása (testnevelés tagozat). [sürgősségi előterjesztés, az anyagot később küldjük]
7. - Vagyonügy: A Várkör 39. alatti üzlethelyiség értékesítése.
8. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott döntésekről.
9. - Egy mappában a 2012. január 26-i képviselő-testületi ülés anyagai.
8. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott döntésekről.

Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 20. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

A képviselő-testület a 195/2011. (XI. 24.) határozatában a város forgalmi rendjével kapcsolatban hozott döntéseket (a Borsmonostori utcában a lakó-pihenő övezet kerüljön megszüntetésre és az utca legyen egyirányú a 87-es főút irányába; a Felső körút legyen egyirányú; a Liszt Ferenc utcából kifordulva a Munkácsy M. utcába [a Gesztenyésig] behajtani tilos tábla kerüljön ki – kivéve buszok és kerékpárosok kiegészítő táblával).
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina osztályvezető, hogy a döntés alapján a tervek elkészültek, a táblák kihelyezése folyamatban van.

A 199/2011. (XI. 24.) határozatban a képviselő-testület módosította és kiegészítette a korábbi határozatát az Egy-másért Közhasznú Egyesület helyiséghasználatával kapcsolatban és az egyesületnek 2012. december 31-ig tartó határozott időre bérleti díj fizetési kötelezettség nélkül bérbe adta a Kőszeg, Liszt F. u. 3. sz. alatt található volt söröző üzlethelyiségét, valamint a mellette található várótermet, ahol az egyesület használtcikk üzletet üzemeltet.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina osztályvezető, hogy a döntésről az egyesületet és a Városüzemeltető Kft-t értesítették.

A 200/2011. (XI. 24.) képviselő-testületi határozatával a képviselő-testület módosította a 2011. évi vagyonkoncepcióról szóló határozatát, és elrendelte a 7794 hrsz-ú ingatlan egyedi döntés alapján értékesíthető kategóriába történő átsorolását. Ugyanezen határozatában döntött a képviselő-testület arról, hogy az Alpannonia projekt keretében megvalósuló Kálvária sétány kiépítése érdekében az önkormányzat tulajdonában lévő 7794 hrsz-ú ingatlan cca.1009 m2 nagyságú területét értékarányosan elcseréli a 7804 hrsz-ú ingatlan ugyanennyi m2 nagyságú területével, egyúttal elrendelte a cseréhez szükséges telekalakítási munkák elvégzését, valamint a sétány kiépítéséhez szükséges terület más célú hasznosításának kezdeményezését.
A határozatra jelenti szintén Rimányi Krisztina osztályvezető, hogy döntés nyomán a telekalakítási eljárás a földhivatalnál folyamatban van.


Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 7. § (4) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető jelentése alapján:

A Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Rendészeti Bizottság január 18-i ülésén jelzőtáblák kihelyezéséről döntött a Sziget, Táncsics Mihály és a Rákóczi utcában, valamint egy városrehabilitációs kölcsön visszafizetésének halasztását engedélyezte.

Az előző testületi ülés óta 9 db közterület-használati engedély került kiadásra.

Dr. Tóthné Dolgos Zsanett gyámügyi és szociális osztályvezetője jelentése alapján:

A Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság januári ülésén jóváhagyta a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház 2012. évi munkatervét és kijelölte az Árpád tér 23. fsz. alatti önkormányzati lakás bérlőjét.

A polgármester nevében a Gyámügyi és Szociális Osztály az előző jelentés óta eltelt időszakban (2011.11.23 - 2012.01.25.) az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapításához 16 db hatósági bizonyítványt adott ki, 160 db átmeneti segélyt, 68 db eseti gyógyszersegélyt, 22 db rendkívüli gyermekvédelmi támogatást, 8db gyermekintézményi étkezési térítési díjat, 6 db temetési segélyt és 2 db méltányos ápolási díjat állapított meg.



Kérem a tájékoztatásom szíves elfogadását!

Kőszeg, 2012. január 25.


Dr. Tóth László s. k.
jegyző