2012. Február 16., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Egészségügyi koncepció.
2. - Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletei felső határának megállapítása.
3.a - Kőszeg Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotása.
3.b - Támogatási kérelmek elbírálása.
4. - Az önkormányzat 2012. évi vagyongazdálkodási koncepciója.
5.a - Az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
5.b - A polgármesteri hivatal új alapító okiratának jóváhagyása.
5.c - A polgármesteri hivatal működési rendjéről szóló szabályzat módosítása.
8. - A köztemetők üzemeltetésére vonatkozó, megismételt ajánlattételi felhívás jóváhagyása.
9. - Az Alpannónia II. ütem építésére vonatkozó ajánlattételi felhívás jóváhagyása.
8. napirendi pont:
A köztemetők üzemeltetésére vonatkozó, megismételt ajánlattételi felhívás jóváhagyása.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Kőszegi temetők üzemeltetésére kötött szolgáltatási szerződés határideje 2011. december 31.-el lejárt. Az új szolgáltatási szerződés megkötésére a hatályos közbeszerzési törvény alapján egyszerű meghívásos tárgyalásos közbeszerzési eljárást folytatott le az Önkormányzat, amit eredménytelennek nyilvánított az alábbi indokok alapján:
Az első tárgyalások lefolytatása után jutott az előkészítési munkacsoport tudomására az a tény, hogy a jövendőbeli üzemeltetőnek a köztemető területén 30db sírhelyet kell kialakítani az I. világháborús katonasírok átcsoportosításával és az emlékmű áthelyezésével. Az elvégzendő feladatok az ajánlattételi felhívásban és dokumentációban nem szerepeltek. A munkákat az összeszámítolási szabályok szerint közbeszerzés keretében lehet és kell elvégezni. Azonban a munka jellegéből fakadóan a munka elvégzője csak az lehet, aki egyben az üzemeltető. Ez azonban nem garantálható abban az esetben ha nem egy közbeszerzési eljárás keretében választjuk ki a nyertes ajánlattevőt.
A közbeszerzési törvényben megfogalmazott alapelvek szerint viszont az ajánlatkérőnek esélyegyenlőséget és egyenlő bánásmódot kell biztosítani az ajánlattevők számára. Ami azonban a leírtak figyelembe vételével már nem lenne lehetséges.
A leírtak alapján javasoltuk a a Képviselő-testületnek, hogy a Kbt.92.§ (d) pontja alapján az ajánlatkérő az eljárást a szerződés megkötésére, illetőleg teljesítésére képtelenné válása miatt (82.§) nyilvánítsa eredménytelenné.
A Kőszegi Temetkezési Kft a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult jogorvoslatért, aki az eljárást lezáró érdemi döntést megsemmisítette.
Mivel a szerződés műszaki tartalma az urnatemető létesítésével, a hősi temető áthelyezésével és harminc sírhely kialakítással lényegesen megváltozott az önkormányzat nem kívánja a szerződést megkötni az eredeti ajánlattételi felhívás tartalma szerint.

Az eljárás lefolytatásakor hatályos Kbt. alapján az eljárás eredménytelen, ha 92.§ g) pontja : a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisíti az ajánlatkérő valamely döntését, és az ajánlatkérő új közbeszerzési eljárás lefolytatását határozza el.

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete 176/2011.(X. 27.) számú határozatában elrendelte a „Kőszegi köztemető üzemeltetése” tárgyában kiírásra kerülő új egyszerű ajánlattételi felhívás kiegészítését a 30db sírhely kialakítással.
A 2011. évi CVIII. törvény lehetővé teszi nemzeti eljárásrendben -122.§ (7) bekezdés-, hogy az ajánlatkérő hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás keretében biztosítsa az üzemeltetőt. Az ajánlatkérő köteles biztosítani a versenyt és három ajánlattevőt kell ajánlattételre felhívni.
Ez esetben olyan gazdasági szereplőknek kell ajánlattételi felhívást küldeni, amelyek mikro-, kis- vagy középvállalkozásoknak minősülnek vagy költségvetési szervek.
A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás ajánlattételi felhívását az előkészítési munkacsoport elkészítette, a Bíráló Bizottság azt kiegészítéssel egyhangúlag elfogadta.

Az alábbi ajánlattevőket javasoljuk meghívni ajánlattevésre:
1) Vas Megyei Önkormányzat Vagyonkezelő Kft. 9700. Szombathely, Ferenczi u. 1.
2) Glória Temetkezési Vállalkozás . 9700 Szombathely, Bártfa u. 5.
3) Kovatsik és Társai Temetkezési Betéti Társaság
9900. Körmend, Dienes L. u. 11.


Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és azt jóváhagyni szíveskedjen.

Kőszeg, 2012. február 13.


A polgármester nevében:

Ujvári Csaba s. k.
Az előkészítési munkacsoport vezetője






HATÁROZATI JAVASLAT


1.) Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Kőszegi köztemető üzemeltetése” tárgyában kiírt egyszerű ajánlattételi felhívást eredménytelennek nyilvánítja.
Eredménytelenség indoka: a Kbt.92.§ (g) pontja alapján a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette az ajánlatkérő döntését és az ajánlatkérő új közbeszerzési eljárás lefolytatását határozta el, tekintettel arra, hogy a szerződés műszaki tartalma az urnatemető létesítésével, a hősi temető áthelyezésével és harminc sírhely kialakítással lényegesen megváltozott így az önkormányzat nem kívánja a szerződést megkötni, az eredeti ajánlattételi felhívás tartalma szerint.

2.) Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Kőszegi köztemető üzemeltetése” tárgyában kiírandó hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás ajánlattételi felhívását jóváhagyja és elrendeli az alábbi ajánlattevők meghívását a közbeszerzésre.
-Vas Megyei Önkormányzat Vagyonkezelő Kft. 9700. Szombathely, Ferenczy u. 1.
-Glória Temetkezési Vállalkozás . 9700 Szombathely, Bártfa u. 5.
-Kovatsik és Társai Temetkezési Betéti Társaság 9900. Körmend, Dienes L. u. 11.-


Felelős : Huber László polgármester
Hivatali felelős: Ujvári Csaba az előkészítési munkacsoport vezetője.
Határidő: Azonnal

(Az ajánlattételi felhívás tervezetét lsd. a letölthető formátumban.)