2012. December 11., Kedd, 17:00 óra, Béri Balog Ádám Általános Iskola: kistérségi együttes és rendkívüli ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A többcélú kistérségi társulás 15 településének képviselő-testülete együttes ülésének keretében: A többcélú társulási megállapodás módosítása.
2. - Oktatási intézmények működtetésének kérdése.
3. - A járási tankerület fenntartásába kerülő oktatási intézmények átadására vonatkozó megállapodás elfogadása.
4. - Egy mappában a 2012. december 11-i kistérségi együttes és rendkívüli képviselő-testületi ülés anyagai.
3. napirendi pont:
A járási tankerület fenntartásába kerülő oktatási intézmények átadására vonatkozó megállapodás elfogadása.

Tisztelt Képviselő-testület!


A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. tv. 2013. január 1-től hatályos 74 §. (1) bekezdése alapján az állam gondoskodik - az óvodai nevelés kivételével – a köznevelési alapfeladatok ellátásáról.
Az állami fenntartásba kerülő köznevelési intézmények fenntartói feladatait a Klebersberg Intézményfenntartó Központ ( KIK ) fogja ellátni. Az önkormányzatoktól állami fenntartásba kerülő intézmények helyzetének rendezéséről egy átadás- átvételi törvény rendelkezik. E törvény alapján a KIK és az önkormányzatok az intézmények és a fenntartói (esetleg működtetői) feladatok ellátása során kölcsönösen együttműködve kell, hogy eljárjanak.
Különösen fontos lesz ez az együttműködés akkor, ha Önök úgy döntenek, hogy az önkormányzat a működtetői feladatot, a befizetési kötelezettség ismeretében mégis megtartja.

A törvény 13 §(2) bekezdése szerint az átadás átvételről 2012. december 15-éig kell megállapodni, majd a minden részletet rendező jegyzőkönyveket 2013. április 30-ig kell elkészíteni.
A KIK elkészítette a megállapodás tervezeteket és azok mellékleteit, melyeket 2012. december 6-án küldtek meg hivatalunkba. A megállapodást a Kőszegi Járási Tankerületi igazgatóval kell megkötni, akivel az előzetes egyeztetés során abban állapodtunk meg, hogy Kőszeg Város Önkormányzata a gimnáziumra vonatkozóan fenntartói átadásról, a gimnáziumra és a két általános iskolára, ill. a zeneiskolára vonatkozóan ingatlan- és ingó vagyon ingyenes használatba adásáról köt megállapodást.
Az ingatlanok és eszközök használatba adásánál tekintettel kell lenni arra, hogy az étkeztetés önkormányzati feladat marad, ez önkormányzatunk esetében viszonylag egyszerűen megoldható, ha az Elamen Zrt-vel maradunk továbbra is feladat ellátási szerződésben, hisz az általános iskoláknál „csak” a kistérségi társulás helyére kell „belépnünk”. A köznevelési ingatlanokban ezért, csak a köznevelési feladatellátáshoz szükséges épületrészeket adhatjuk át ingyenes használatba.

Kérjük a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést tárgyalja meg, a mellékletekben szereplő anyagot- megállapodást és annak táblázatait - tanulmányozza át, majd a megállapodást elfogadni szíveskedjen.


Kőszeg, 2012.12. 10.

A polgármester nevében:


Szabó Marianna s. k.
ügyintéző



HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a közte és a Klebersberg Intézményfenntartó Központ (1055 Budapest, Szalay u. 10-14.) között, a Jurisich Miklós Gimnázium és Középiskolai Kollégium fenntartásáról, továbbá a Jurisich Miklós Gimnázium és Középiskolai Kollégium, a Béri Balog Ádám Általános Iskola, a Bersek József KIKI Általános Iskola Egységes Pedagógiai Szakszolgálat, a Budaker Gusztáv Zeneiskola Egységes Művészetoktatási Intézmény köznevelési feladatellátásához szükséges, Kőszeg Város Önkormányzata tulajdonában álló ingó-és ingatlan épületrészek átadás- átvételéről szóló megállapodást a melléklet szerint jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Dr. Tóth László jegyző
Határidő: 2012. december 15.