2014. Január 30., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A történelmi belváros gépjármű-közlekedéséről szóló 35/2005. (XI. 1.), valamint a parkolási rendről szóló 5/2001. (IV. 1.) önkormányzati rendeletek módosítása.
2. - A közterület-használatról és a városkép védelméről szóló 1/2000. (II. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 38/2013. (XII. 20.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - A szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátási formák szabályairól és a gyermekek védelméről szóló 10/1993. (V. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
5. - A háziorvosokkal kötött szerződések módosítása.
6. - A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltató kijelölése.
7. - Megállapodás a koronaőrző bunker emlékhely működtetéséről.
8. - Vis maior pályázat benyújtása.
9. - Az UTIRO LEADER Egyesülethez csatlakozás.
10. - A képviselő-testület 2014. évi munkatervének jóváhagyása.
11. - Az Ostromnapok Egyesület támogatási megállapodásának módosítása.
12. - Pályázat benyújtása kisbusz vásárlására.
13.a - Vagyonügyek: Nyilatkozat a kőszegi, 06/9 hrsz-ú ingatlan elővásárlási jogáról.
13.b - Vagyonügyek: Szabó és Társa TÜZÉP Kft. ingatlan-csere kérelme.
16. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott döntésekről.
6. napirendi pont:
A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltató kijelölése.

Tisztelt Képviselő-testület!

A hulladékokról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény hatályon kívül helyezte 2013. január 1. napjától a települési folyékony hulladékkezelési közszolgáltatásról szóló szabályozást, továbbá egyidejűleg módosította a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvényt (Vgtv.) akként, hogy a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról új szabályozást alakított ki.
Az új szabályozás a települési folyékony hulladék fogalma helyett bevezette a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz fogalmát, amely kismértékben különbözik csak a korábbi szabályozástól. A nem közművel elvezetett háztartási szennyvíz fogalmába csak az olyan háztartási szennyvíz tartozik, amelyet a keletkezés helyéről, vagy az átmeneti tárolóból – a közcsatornára való bekötés, vagy helyben történő tisztítás és befogadóba vezetés lehetőségének hiányában – gépjárművel szállítanak el ártalmatlanítás céljából.

A Vgtv. 4.§ (2) bek d) pontja és 44/C.§ (1) bekezdése alapján a települési önkormányzat kötelező közszolgáltatásként gondoskodik a településen található szennyvízbekötés nélküli ingatlanok esetében a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésének szervezéséről és ellenőrzéséről.

A közszolgáltató kiválasztása közbeszerzés útján történhet, illetve ha közbeszerzési eljárás lefolytatása nem szükséges, az önkormányzat kijelölheti a közszolgáltatót.

A korábban a Pannonvíz Kft-vel (Sárvár, Csallóköz utca 4.) megkötött települési folyékony hulladék begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatási szerződés érvényessége lejárt.

2013. decemberétől a Kőszeg Város Önkormányzata kizárólagos tulajdonában lévő Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. rendelkezik a közszolgáltatás végzéséhez szükséges feltételekkel (1 db MTZ gyártmányú BELORUSZ 820 típusú traktorral, mely vontatmánya egy AGROGÉP gyártmányú, DETK128 típusú 7 m3 űrtartalmú szabványos szippantó tartály).

A fentiekre, és a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. tv. (Kbt.) 9. § (1) bekezdés k) pontjában foglaltakra tekintettel javaslom a Tisztelt Képviselő-testületnek, hogy a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó kötelező közszolgáltatás ellátására a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft-t jelölje ki.

A közszolgáltatásért fizetendő díjat a Képviselő-testület önkormányzati rendeletben állapítja meg a közszolgáltató által a Vgtv., a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatási tevékenység részletes szabályairól szóló 455/2013. (XI. 29.) Korm. rendelet, valamint a szippantott szennyvízre vonatkozó rezsicsökkentésről, valamint egyes törvényeknek a további rezsicsökkentéssel összefüggő módosításáról szóló 2013. évi CXIV. tv figyelembevételével készített díjkalkuláció alapján.

A közszolgáltatási szerződés, az új jogi szabályozásnak megfelelő önkormányzati rendelet és a közszolgáltatásért fizetendő díj a kijelölt közszolgáltatóval egyeztetve a februári képviselő-testületi ülésre kerül előterjesztésre.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjen.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Rendészeti, valamint a Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta, és mindkét bizottság egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Kőszeg, 2014. január 23.

A polgármester nevében:

Rimányi Krisztina s.k.
városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető








HATÁROZATI JAVASLAT


1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás ellátásra a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 44/C.§ (1) bekezdése és 44/F.§ (3) bek c) pontja alapján a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot (9730 Kőszeg, Kossuth L. u. 3.) jelöli ki 2014. március 1. napjától kezdődően 5 évi határozott időtartamra, 2019. február 28. napjáig.

2. A Képviselő-testület felkéri a Kőszegi Városüzemeltető Kft-t a közszolgáltatás igénybevételéért fizetendő díj kalkulációjának elkészítésére.

3. A Képviselő-testület felkéri a jegyzőt, hogy a Kőszegi Városüzemeltető Kft-t-vel együttműködve gondoskodjon a közszolgáltatási szerződés és a hatályos jogszabályoknak megfelelő önkormányzati rendelet előkészítéséről.

Határidő: az 1. pont tekintetében: azonnal
a 2. pont tekintetében: 2014. február 5.
a 3. pont tekintetében: a képviselő-testület 2014. februári ülése

Felelős: Huber László polgármester
Dr. Zalán Gábor jegyző
Kovács István igazgató