2014. Január 30., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A történelmi belváros gépjármű-közlekedéséről szóló 35/2005. (XI. 1.), valamint a parkolási rendről szóló 5/2001. (IV. 1.) önkormányzati rendeletek módosítása.
2. - A közterület-használatról és a városkép védelméről szóló 1/2000. (II. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 38/2013. (XII. 20.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - A szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátási formák szabályairól és a gyermekek védelméről szóló 10/1993. (V. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
5. - A háziorvosokkal kötött szerződések módosítása.
6. - A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltató kijelölése.
7. - Megállapodás a koronaőrző bunker emlékhely működtetéséről.
8. - Vis maior pályázat benyújtása.
9. - Az UTIRO LEADER Egyesülethez csatlakozás.
10. - A képviselő-testület 2014. évi munkatervének jóváhagyása.
11. - Az Ostromnapok Egyesület támogatási megállapodásának módosítása.
12. - Pályázat benyújtása kisbusz vásárlására.
13.a - Vagyonügyek: Nyilatkozat a kőszegi, 06/9 hrsz-ú ingatlan elővásárlási jogáról.
13.b - Vagyonügyek: Szabó és Társa TÜZÉP Kft. ingatlan-csere kérelme.
16. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott döntésekről.
12. napirendi pont:
Pályázat benyújtása kisbusz vásárlására.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata „Essen auf Rädern 2014” (Ételkiosztás négy keréken) címmel pályázatot hirdetett, melynek keretében elsősorban rászorulók részére történő ételkihordás, valamint egyéb más szociális célokra használható kisbusz beszerzésére nyílik lehetőség. A pályázaton települési német nemzetiségi önkormányzatok vehetnek részt. A pályázatot német nyelven kell benyújtani. A vissza nem térítendő támogatás összege legfeljebb 18.750,- Euró (~ 5.625.000,- Ft), az önrész összege minimum 25%, legalább 6.250,- Euró (~ 1.875.000,- Ft).
A pályázathoz beszerzett három árajánlat szerint a legkedvezőbb kisbusz (Renault Trafic) ára (névre íratás költségeivel együtt) 7.128.750 ,- Ft (~ 23.762,- Euro). Így a pályázathoz biztosítandó önrész összege 1.782.188,- Ft .
A Kőszegi Német Nemzetiségi Önkormányzat (továbbiakban: NNÖ) – a pályázatban biztosított feltételek alapján – a Szociális Gondozási Központtal együttműködésben üzemeltetné a gépjárművet, melyről használati megállapodás is aláírásra kerül. A megállapodás szerint a kisbusz üzemeltetése és fenntartása a Szociális Gondozási Központ feladata lenne, az NNÖ ingyenes használati jogának fenntartása mellett.
A kisbusz a pályázatban foglalt elsődleges célon kívül szinte bármilyen szociális és egyéb közösségi célokra is használható lesz.
Mivel az intézmény költségvetésében jelenleg nincsen előirányzat a pályázatban vállalt önrészre, és a fenntartási költségekre, így az önkormányzatnak kell a pályázati önrészt a 2014. évi költségvetésében, illetve a fenntartási költségeket (évi 10.000 km futással számolva) – évi becsült érték 770.000,- Ft – a következő évek költségvetéseiben biztosítani.

A pályázat benyújtási (beérkezési) határideje 2014. január 30.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet a javaslat megtárgyalására, a pályázat benyújtásának támogatásáról, valamint az önrész és a fenntartási költségek biztosításáról szóló döntés meghozatalára!

Kőszeg, 2014. január 28.


Huber László s. k.
polgármester




HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete támogatja a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata által „Essen auf Rädern 2014” (Ételkiosztás négy keréken) címmel kiírt pályázatán történő részvételt. A kisbusz beszerzéséhez szükséges önrészt, 1.782.188,- Ft-ot fejlesztési támogatás formájában a 2014. évi önkormányzati költségvetés fejlesztési kiadások előirányzat terhére, valamint a jármű fenntartásához szükséges évenkénti 770.000,- Ft-ot 2014. évtől a Szociális Gondozási Központ részére évenkénti költségvetésében biztosítja.



Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal