2014. Október 21., Kedd, 17:00 óra, Jurisich-vár lovagterme: alakuló ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az önkormányzati képviselők eskütétele.
2. - Kőszeg Város Polgármesterének eskütétele.
3. - Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - Kőszeg város alpolgármesterének megválasztása, eskütétele.
5.a - A polgármester illetményének és költségtérítésének megállapítása.
5.b - Az alpolgármester illetményének és költségtérítésének megállapítása.
6. - A bizottságok elnökeinek és tagjainak megválasztása.
7. - A képviselők, a bizottsági elnökök és tagok tiszteletdíjáról szóló új önkormányzati rendelet megalkotása.
8. - Kőszeg Város és Térsége Társulási Tanácsába tag delegálás.
9. - Az egészségház eszközbeszerzésére vonatkozó ajánlattételi felhívás jóváhagyása.
10. - Szándéknyilatkozat elfogadása.
11. - Egyebek. (vagyonnyilatkozat tételi kötelezettségre felhívás, összeférhetetlenségi szabályokról és képviselői méltatlanságról szóló tájékoztatás)
12. - Egy mappában a 2014. október 21-i alakuló ülés anyagai.
10. napirendi pont:
Szándéknyilatkozat elfogadása.

Tisztelt Képviselő-testület!


A Kreatív város – fenntartható vidék: új regionális fejlesztési stratégia Kőszeg város példáján (un. továbbiakban: KRAFT) egy új típusú, a hagyományostól eltérő város- és vidékfejlesztési módszereken alapuló, különleges vállalkozásélénkítési elveket követő, a térségi humánerőforrások magasabb szintre emelését megcélzó projekt. Átfogó célja, hogy Kőszeg város értékeire, adottságaira, kulturális örökségére alapozva olyan komplex térségfejlesztő program valósuljon meg, amely a városi intézmények, a meghatározó helyi gazdasági, társadalmi és közéleti szereplők közötti hatékony együttműködés talaján, a kulturális, valamint a kapcsolati tőkében rejlő előnyöket adaptálva – a nemzetgazdaság fejlődése szempontjából is – rövid időn belül „mintaadó” kistérséget hoz létre.
Magyarország Kormánya Kőszeg város és környéke hosszú távú fejlesztésének „mintaadó” oktatási központtá és ennek segítségével kreatív övezetté történő fejlesztését célul tűzte ki.
A Nemzeti Programban a Területfejlesztési Operatív Program keretében kerül kiírásra a TOP CLLD pályázat (TOP 5.0 5. prioritás). Ennek beadása érdekében az önkormányzatnak civil és gazdasági partnereivel konzorciumot kell létrehoznia, melybe a KRAFT programmal való összhang biztosítása érdekében célszerű meghívni az ISES Alapítványt és a Kőszegi Európa Ház Egyesületet is.
Az előterjesztés célja a pályázat beadására, a pályázati konzorcium létrehozására és a Bálház pályázati cél szerinti hasznosítására vonatkozó szándéknyilatkozat elfogadása.
Kérem a T. Képviselő-testületet a határozati javaslat elfogadására.

Kőszeg, 2014. október 20.



Huber László s. k.
polgármester



HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a „Kreatív város – fenntartható vidék” programmal összhangban a Bálház felújítására és hasznosítására vonatkozó szándékának rögzítése érdekében jóváhagyja a mellékelt szándéknyilatkozatot és hasznosítási tervet, továbbá felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.



Szándéknyilatkozat

1. Kőszeg Város Önkormányzata az ISES Alapítvány partnereként részt vesz a „Kreatív Város – Fenntartható Vidék” Magyarország Kormánya által Nemzeti Programként nevesített program megvalósításában.
2. Kőszeg Város Önkormányzata a Kreatív város fenntartható vidék programmal összhangban a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési támogatási időszakban TOP CLLD pályázat előkészítését és megvalósítását tervezi.
3. A TOP CLLD pályázat benyújtásához és megvalósításához létesítendő konzorciumba Kőszeg Város Önkormányzata partnerként meghívja az ISES Alapítványt és/vagy a Kőszegi Európa Ház Egyesületet.
4. A TOP CLLD (TOP 5.0 5. prioritás) pályázat Helyi Fejlesztési Stratégiájának megalkotása során Kőszeg Város Önkormányzata figyelembe veszi a Kreatív Város – Fenntartható Vidék programban megfogalmazott célokat, és a CLLD koncepciót a Nemzeti Programmal összhangban alakítja ki. A koncepció egyik lényegi elemeként CLLD partnereivel együttműködésben megtervezi a Bálház néven ismert Kőszeg, …… helyszínen található ingatlan fejlesztését és közösségfejlesztő célú hasznosítását.
5. Kőszeg Város Önkormányzata kinyilvánítja szándékát, miszerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-vel együttműködési megállapodást köt, melyben vállalja, hogy TOP CLLD, valamint más hazai és uniós források igénybevételével felújítja és üzemelteti a Bálház ingatlant.
6. Jelen szándéknyilatkozatot Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a …../2014. (X. ….) határozatával hagyta jóvá.

Kőszeg, 2014. október ……………….


Huber László
polgármester