2016. Január 28., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A házasságkötések és bejegyzett élettársi kapcsolatok hivatali helyiségen kívüli, valamint munkaidőn kívüli engedélyezési eljárásairól és szolgáltatási díjairól szóló 2/2011. (I. 31.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Kőszeg város településrendezési eszközeinek II. módosítása.
3. - A Vas Megyei Kormányhivatallal kötött, a járási hivatalok kialakítására vonatkozó megállapodás módosítása.
4. - A Nemzeti Programként megvalósuló KRAFT projekt végrehajtására vonatkozó együttműködési megállapodás módosítása.
5. - A Kőszeg és Vidéke c. lap felelős szerkesztői posztjára pályázat kiírása.
6. - Nyelvpótlék megállapítása az alpolgármester részére.
7. - Az Alpannónia II. pályázat benyújtása.
8. - A képviselő-testület 2016. évi munkatervének jóváhagyása.
9. - A Chernel Kálmán Városi Könyvtár takarítói álláshelye.
10. - A Szociális Gondozási Központ Idősek Otthona szennyvízátemelő berendezés cseréje.
11.a - Vagyonügy: nyilatkozat a 0121/16 hrsz-u ingatlanra vonatkozó elővásárlási jogról.
11.b - Vagyonügy: döntés ingatlancseréről.
12. - Önkormányzati nyilatkozat a kötelező betelepítési kvóta ellen
15. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
16. - Rendkívüli előterjesztés: Ostromnapok 2016. megrendezéséhez NKA pályázati önrész biztosítása.
7. napirendi pont:
Az Alpannónia II. pályázat benyújtása.

Tisztelt Képviselő-testület!


A 2013-ban zárult „alpannonia® - Határon átnyúló Prémium Turistaút előkészítése és kialakítása Kőszegtől a Semmeringig és tovább a Joglland Waldheimat régióba” című projekt keretében számos turisztikai fejlesztés valósult meg a városban és a környező hegyvidéki területen az Önkormányzat (1. tájékoztató), valamint a projektben önállóan résztvevő további partnerek tevékenységének köszönhetően.
Az első alpannonia® projektben is résztvevő osztrák partnerek megkeresték az Önkormányzatot és a korábbi magyarországi partnereket és kezdeményezték a projekt folytatását alpannonia plus cím alatt. Az elképzelések szerint az új pályázat fő hangsúlya az alpannonia® határon átnyúló turistaútvonal marketing tevékenységének erősítése a helyi vállalkozók bevonásával. Emellett magyar oldalon cél az elkészült beruházások továbbfejlesztése, kibővítése – az időközben begyűjtött tapasztalatok alapján, illetve új, az alapkoncepcióhoz szorosan kötődő fejlesztések megvalósítása (1. melléklet).
Az új alpannonia plus projektben önálló partnerként Kőszeg Város Önkormányzata, valamint az Írottkő Natúrparkért Egyesület venne részt magyar oldalról, utóbbi gesztorként Csepreg, Kőszegdoroszló, Lukácsháza, Bozsok, Cák és Velem településeket is képviselné a projektben.
Kőszeg Város Önkormányzatának saját pályázati költségvetése 76.675.000,- forint. A pályázati önrész mértéke 5 %, azaz 3.833.750 Ft. A pályázat 10 % előleget biztosít a támogatási szerződés aláírását követően. 2016. évben előreláthatólag felmerülő költségek összesen 3.725.000 Ft-ot tesznek ki. A beruházások fennmaradó részére forrást 2017-2019. évi költségvetésben kell biztosítani. A pontos pénzügyi ütemezés a támogatási szerződés aláírását követően kerül kidolgozásra, azonban előreláthatólag a beruházások jelentős része 2017. évben valósul meg.
Az Írottkő Natúrparkért Egyesület költségvetésében szereplő tevékenységek (2. tájékoztató) finanszírozására (5 % önerő biztosítása + beruházások költségeinek ütemezett előfinanszírozása) a résztvevő önkormányzatok előzetes megállapodása alapján a települések beruházásai értékének arányában kerülne sor. Erről az Önkormányzat külön megállapodást köt a Natúrparkkal (2. melléklet). Ez alapján az Önkormányzatot a fent említett 3.725.000 Ft-os összegen túl várhatóan további 1.302.025 Ft (önrész arányos része), illetve legfeljebb 4.150.000 Ft (előfinanszírozás 2016. évre jutó arányos része) anyagi forrást kell biztosítania a 2016. évben, melyet a támogatási szerződés aláírását követően átutalt 10 %-os előleg teljes mértékben fedezi. A pontos pénzügyi ütemezés a támogatási szerződés aláírását követően kerül kidolgozásra.

A pályázat benyújtási határideje: 2016. február 16.

A Városfejlesztési Bizottság az előterjesztést megtárgyalta, az eredetileg kiküldött határozati javaslatokat egyhangúlag elfogadásra javasolja. A Pénzügyi Bizottság a határozati javaslat 1. pontját a már jelen előterjesztésbe beépített módosítással együtt egyhangúlag elfogadásra javasolja.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására, a szükséges döntések meghozatalára!


Kőszeg, 2016. január 21.



Básthy Béla s.k.
alpolgármester




HATÁROZATI JAVASLAT


1. Kőszeg Város Önkormányzata az Interreg V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program (2014-2020) keretében a Tourismusverband Region Oberwart – Burgenland, mint vezetőpartnerrel együttműködve alpannonia plus címen pályázatot nyújt be. Az 1. mellékletben szereplő önkormányzati beruházások megvalósításához szükséges önerőt - 3.833.750,- Ft-ot, a 2016-2019. évi költségvetésekben biztosítja.



2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Írottkő Natúrparkért Egyesülettel kötendő együttműködési megállapodást a 2. mellékletben szereplő tartalommal jóváhagyja, s egyúttal felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.

3. Kőszeg Város Önkormányzata az Írottkő Natúrparkért Egyesület pályázati költségvetésében szereplő tevékenységek megvalósításához szükséges önerőt – 1.302.025,- Ft-ot, a 2. mellékletben szereplő együttműködési megállapodás alapján a 2016. évi költségvetésében biztosítja.

4. Kőszeg Város Önkormányzata az Írottkő Natúrparkért Egyesület pályázati költségvetésében szereplő tevékenységek megvalósításához szükséges előfinanszírozást a 2. mellékletben szereplő együttműködési megállapodás alapján 22.134.430,- Ft összegben a 2016-2019. évi költségvetésekben biztosítja.





Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal


(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)