2016. Március 31., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Beszámoló Kőszeg város közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedéseiről és az azzal kapcsolatos feladatokról.
2. - Tájékoztató a Kőszegi Polgárőrség 2015. évi munkájáról.
3. - Tájékoztató a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2015. évi tűzvédelmi tevékenységéről.
4. - A köztemetőkről és a temetkezésről szóló 6/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
5. - Az önkormányzati tulajdonú lakások és nem lakás céljára szolgáló bérlemények víz- és csatornadíjának elszámolásáról szóló 5/1992. (V. 14.) önkormányzati rendelet módosítása.
6. - A közterület-használatról és a városkép védelméről szóló 1/2000. (II. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
7. - A történelmi belváros gépjármű-közlekedésének szabályairól szóló 35/2005. (XI. 1.) önkormányzati rendelet, valamint a fizető parkolók működésének és igénybevételének rendjéről szóló 16/2015. (VI. 26.) önkormányzati rendelet módosítása.
8. - A Chernel utca Várkör felőli végének kétirányusítása.
9. - Új közbeszerzési szabályzat jóváhagyása.
10. - A Rákóczi Európai Kulturális Útvonal megalapításában való részvétel.
11. - A Kőszegi Futball Clubbal kötött feladatátvállalási megállapodás módosítása.
12. - Éves közbeszerzési terv jóváhagyása.
13. - Kézilabda munkacsarnok létesítéséhez elvi hozzájárulás.
14. - A 0205/82 hrsz-ú földrészlet belterületbe vonása.
15. - Az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványával kötendő együttműködési megállapodás.
18. - A Kubinyi Ágoston Programra pályázat benyújtása. (rendkívüli előterjesztés)
19. - A Szociális Gondozási Központ pótelőirányzati kérelme. (rendkívüli előterjesztés, az anyagot később küldjük)
20.a - Vagyonügyek: A 4185 és a 4186 hrsz-ú ingatlanok értékesítése.
20.b - Vagyonügyek: A 151/2015. (VI. 25.) számú képviselő-testületi határozat visszavonása.
20.c - Vagyonügyek: A 2975/101 hrsz-ú ingatlan értékesítése.
22. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
2. napirendi pont:
Tájékoztató a Kőszegi Polgárőrség 2015. évi munkájáról.

A Kőszegi Polgárőr Egyesület
Szakmai beszámolója
Kőszeg Város Önkormányzat Képviselő Testületének

Tájékoztató a Kőszegi Polgárőrség 2015. évi munkájáról!

Tisztelt Polgármester Úr!
Tisztelt Képviselő Testület!



A Kőszegi Polgárőrség 2015 januárjától a közbiztonság megerősítésén és a köznyugalom megóvásának és a bűnmegelőzés érdekében fejtette ki tevékenységét az alábbiak szerint:

Folyamatosan hajtottuk végre a „250x100 Biztonság” programot, melyben kiemelt feladatunknak tartjuk, a polgárőrséggel nem rendelkező helyiségek rendszeres ellenőrzését.(Nemescsó, Pusztacsó, Kőszegpaty, Kőszegdoroszló, Kőszegszerdahely, Bozsok, Velem, Cák)

Folyamatosan végeztük Kőszeg és környéke (Szabó hegy, Kőszeg falva, Csónakázó tó, és környező falvak) közbiztonsági ellenőrzését ahol az egyesület 35 tagja vett részt, 1831 órában. Az egyesület személygépkocsijával ez idő alatt 7868 kilométert tett meg.

Az év júniusában az egyesület öt tagja vett részt Kőszegi Járási Mentőcsoport Országos Lukácsházán tartott minősítő gyakorlaton ahol kutatási-felderítési egység törzsét képezték. A gyakorlaton 35 órát töltöttek el. Az egyesület személygépkocsijával ez idő alatt 34 kilométert tett meg.

Folyamatosan végeztük 39 fővel 1066 órába a postai alkalmazottak, levélkihordók figyelését, hogy feladatukat akadálytalanul tudják végrehajtani. (nyugdíj kifizetés, nagyobb összegű pénz kivitele). Feladat végrehajtására a személygépkocsink és a motorunk összesen 1380 kilométert tett meg.

Egyesületünk segítette a Művelődési központ és más szervezetek rendezvényeinek biztosítását,(Szőlőjövések, Históriafutás, Orsolya nap, szüreti felvonulás.) ahol 27 fő 519 órában végezte feladatát, a felkérők megelégedésére. A rendezvények biztosítása érdekében a személygépkocsival 451 kilométert tettünk meg.

A Kőszegi Rendőrkapitányság felkérésére 18 fő 125 órában hajtott végre közös szolgálatot. Az egyesület személygépkocsija 145 kilométert tett meg.

Egyéb rendezvényeken (ügyintézés, megyei, és környezetvédelmi megbeszélés, katasztrófavédelmi továbbképzés, Drogmentes Magyarországért futás) 36 fő vett részt, 519 órában. Az egyesület személygépkocsija 451 kilométert tett meg.

Az egyesületünk kettő tagja lakósági bejelentésre hozzátartozó keresésén vett részt. 10 órát töltöttek szolgálatba, a gépkocsi 79 kilométert tett meg.

A szeptemberi iskola kezdéskor egyesületünk kettő tagja 38 órát volt szolgálatban az iskolák előtti gyalogátkelőhelyeknél, ahol az iskolába menő gyermekek balesetmentes közlekedését biztosították.

Egyesületünk 14 tagja hajtott végre figyelő szolgálatot (Adventi vásár, Orsolya napi vásár Jurisics tér valamint szilveszter előtt a Penny parkolóban elhelyezett pirotechnikai konténernél) 182 órában. A szolgálat érdekében gépkocsi 78 kilométert tett meg. Karácsony előtt a Bronz, Ezüst és Arany vasárnapon egyesületünk 8 tagja a bevásárló központok parkolójában (Penny, Tesco) szórólaposztással figyelmeztették a vásárlókat, hogy a személygépkocsijukba látható helyen ne hagyjanak értékes tárgyakat.

Egyesületünk 9 tagja vett részt a Vas Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének és a Vas Megyei Katasztrófa Védelmi Igazgatóság által szervezett továbbképzésen közel 140 órában. Az egyesület ebből a célból 192 kilométert tett meg.

A szolgálatok ellátása kezdetekor minden esetben bejelentkeznek a Kőszegi Rendőr- kapitányság ügyeletére, vagy a 112 központi segélykérő telefonszámra.

Pénzügyi kiadásunk nagy részét gépjárműveink Sukida cross motor valamint Skoda személygépkocsi tankolására, javítására, információs költségek, valamint fenntartási költségek fedezésére, használtuk fel.

Összességében elmondható, hogy a Kőszegi Polgárőrség minden tagja aktívan vette ki részét a közbiztonság megszilárdításában és a lakóság biztonság érzetének javításában.

Ez úton szeretném megköszönni a Polgármester úrnak és a testületnek, hogy a kritikus pénzügyi helyzetünkre tekintettel a 2016 évi támogatás terhére pénzügyi segítséget nyújtottak az egyesületünk részére, így minden szükséges számlánkat ki tudtuk fizetni.

Kőszeg, 2016. március 24.


Méhes Lajos elnök s. k.

HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Kőszegi Polgárőr Egyesület 2014. évi munkájáról szóló tájékoztatót elfogadja.