2019. Február 14., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal 2019. évi költségvetésének jóváhagyása.
2. - A 2019-2022. évekre vonatkozó középtávú tervezés keretszámainak jóváhagyása.
3. - Kőszeg Város Önkormányzata 2019. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotása.
4. - Döntés kiemelt fejlesztési területté nyilvánításról, a rendezési terv tárgyalásos eljárás keretében történő módosításának az elrendelése.
5. - A 2019. évi vagyonhasznosítási koncepció jóváhagyása.
6. - Új Közbeszerzési Szabályzat jóváhagyása.
7. - Mosdóhasználatra vonatkozó megállapodás.
8. - A Mediocritas Human Egészségügyi Szolgáltatót Kft. telephely bejegyzés iránti kérelme (rendkívüli előterjesztés, az előterjesztést később küldjük).
9. - Egy mappában a 2019. február 14-i képviselő-testületi ülés anyagai.
7. napirendi pont:
Mosdóhasználatra vonatkozó megállapodás.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Képviselő-testület a 2018. évi költségvetésben 900 ezer forintot biztosított a Liszt F. utcai buszpályaudvar váróhelyiségében lévő – műszaki állapota miatt üzemen kívüli - nyilvános illemhelyiség felújítására. A Liszt Ferenc - Kossuth Lajos utca sarkán található Corner Söröző üzemeltetője és az ingatlan tulajdonosa azzal a javaslattal kereste meg az önkormányzatot, hogy a vendéglátó-ipari egységben működő mosdó-wc használatát annak nyitvatartási idejében az önkormányzat részéről fizetendő díj ellenében az ÉNYKK Zrt. szolgáltatásait igénybe vevő utasok részére biztosítaná.
Az intermodális csomópont pár éven belüli megvalósulásával az autóbusz-pályaudvar elkerül a Liszt F. utcából, az ott lévő buszváró és illemhelyiség elveszti jelenlegi funkcióját, költséges felújítása nem indokolt, tekintettel arra is, hogy a pár száz méterre található városmajorban jelenleg és hamarosan a belső tömbben is nyilvános wc működik majd.
A megállapodás alapján az önkormányzat havi bruttó 20 ezer forint díjat fizetne az üzemeltető részére a fenti szolgáltatás nyújtásáért.
A megállapodás bármely fél által 60 napos határidővel felmondható – mely az autóbusz-pályaudvar elköltözésével válik esedékessé.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság, valamint a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta. A határozati javaslatot a Városfejlesztési Bizottság egyhangúlag, míg a Pénzügyi Bizottság 5 igen, 1 nem szavazat mellett elfogadásra ajánlja.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a megállapodást jóváhagyni szíveskedjen.

Kőszeg, 2019. február 7.

A polgármester nevében:

Németh Ildikó s.k.
városüzemeltetési osztályvezető





HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata, valamint Táncsics András (9730 Kőszeg, Kossuth L. u. 12-14.) mint tulajdonos és a Vasi Aerosol Kft. (9730 Kőszeg, Posztó u. 2.), mint üzemeltető között a Kőszeg 2211/1/A/1 hrsz-ú ingatlanban működő Corner Sörözőben lévő illemhelyiség használatáról szóló megállapodást - a melléklet szerinti tartalommal – elfogadja, s egyúttal felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.



Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal

(A megállapodást tervezetet lsd. a letölthető formátumban.)