2021. Február 25., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: veszélyhelyzetben a képviselő-testület feladat- és hatáskörének gyakorlása

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A közterület-használatról és a városkép védelméről szóló 1/2000. (II. 1.) önkormányzati rendelet módosítása (később küldjük).
2. - A szociális igazgatásról és az egyes szociális ellátási formákról szóló 7/2014. (II.28.) önkormányzati rendeletet módosítása.
3. - Az egészségügyi alapellátás körzeteinek kialakításáról szóló 27/2016. (X. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - A környezet- és természetvédelem helyi szabályairól szóló 17/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelet módosítása.
5. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal működési rendjéről szóló szabályzat módosítása.
6. - Beszámoló az Írottkő Natúrparkért Egyesület, a TDM szervezet és a Tourinform 2020. évi munkájáról, 2021. munkaterv jóváhagyása.
7. - A 2021. évi városbejárási terv jóváhagyása.
8. - A kőszegi teniszpálya bérletére és telephely bejegyzésre vonatkozó döntések meghozatala.
9. - A polgármester 2021. évi szabadságolási ütemtervének jóváhagyása.
10. - Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztési felhívásra pályázat (TOP-2.1.3-16 kódszám) benyújtása.
11. - Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde óvodapedagógus/intézményvezetői munkakörére szóló pályázati felhívás jóváhagyása.
11. - Az önkormányzat illegális hulladéklerakó pályázata 2021. évi költségvetési átcsoportosítása.
12. - Az önkormányzat 2021. évi kölstégvetési átcsoportosítása intézményi ellenőrzési nyomvonal készítése érdekében.
15. - Egy mappában a 2021. február 25-i polgármesteri döntések tervezete.
11. napirendi pont:
Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde óvodapedagógus/intézményvezetői munkakörére szóló pályázati felhívás jóváhagyása.

INDOKOLÁS
A Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde intézményvezetői pályázat kiírásához



Kőszeg Város Önkormányzata fenntartásában működő Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde vezetőjének magasabb vezetői megbízása (második megbízási ciklus) 2021. július 31-én lejár.
Az intézményvezető kiválasztása nyilvános pályázat útján történhet, ezért szükséges az intézmény vezetésére pályázatot kiírni.

Az intézményvezetői pályázati eljárás előkészítésével kapcsolatos feladatokat a fenntartó önkormányzat jegyzője látja el, kivéve a pályázati feltételek meghatározását. A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (továbbiakban: Nkt.) 83. § (2) bekezdés f) pontja szerint a köznevelési intézmény fenntartója gyakorolja a köznevelési intézmény vezetője felett a munkáltatói jogokat.
Az Nkt. 67. § (7) bekezdése szerint az intézményvezető kiválasztása nyilvános pályázat útján történik. A pályázat mellőzhető, ha az intézményvezető ismételt megbízásával a fenntartó és a nevelőtestület egyetért. Egyetértés hiányában, továbbá az intézményvezető harmadik és további megbízási ciklusát megelőzően a pályázat kiírása kötelező.

Közalkalmazotti jogviszony és magasabb vezetői megbízás csak pályázat alapján létesíthető. A megbízás 5 év határozott időre szól. Magasabb vezetői feladatok ellátására megbízást az kaphat, aki a munkáltatóval közalkalmazotti jogviszonyban áll, vagy a megbízással egyidejűleg közalkalmazotti munkakörbe kinevezhető.

A pályázati felhívást közzé kell tenni a kormányzati személyügyi igazgatási feladatokat ellátó szerv – Személyügyi Központ - internetes oldalán és a helyben szokásos módon, a fenntartó önkormányzat székhelyén.

A pályázati eljárás részletes szabályait és a kiadott pályázati felhívás tartalmát a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény (a továbbiakban: Kjt.), az Nkt., a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a Kjt. köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról szóló 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet határozza meg.

A benyújtott pályázatokat előzetesen az óvoda működésében érintett nemzetiségi önkormányzatok véleményezik. A képviselő-testület ezt követően dönt a pályázatokról.

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja.


Kőszeg, 2021. február 22.


Básthy Béla polgármester nevében:

Kovács-Mezei Virág s.k.
igazgatási osztályvezető



HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján a Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde óvodapedagógus/intézményvezetői munkakörére szóló pályázati felhívást a melléklet szerinti tartalommal elfogadja és a közétételhez ennek megfelelően hozzájárul.



Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal


(A mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)