2022. Március 18., Péntek, 08:00 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Kőszegi Béri Balog Ádám Általános Iskola intézményátszervezésének véleményezése.
2. - Az 1. számú házi gyermekorvosi körzet helyettesítési szerződésének meghosszabbítása.
3. - A 3344/49/A hrsz alatti ingatlan elővásárlási jogáról szóló döntés.
4. - A 2578/1 hrsz-ú közút ingyenes átvételének kezdeményezése.
5. - A rendezési terv 10. módosításával kapcsolatos döntés a 3657/4 hrsz-ú ingatlanra vonatkozóan.
6. - A 2022. évi közbeszerzési terv módosítása.
4. napirendi pont:
A 2578/1 hrsz-ú közút ingyenes átvételének kezdeményezése.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város és a Magyar Közút Zrt. Vas Megyei Igazgatósága korábbi tárgyalásainak eredményeként a Magyar Közút Zrt. vagyonkezelésében lévő, Kőszeg fő bevezető útszakasza, a Rákóczi Ferenc utca és a kapcsolódó Rohonci utca felújításának terve bekerült a Magyar Közút Zrt. 4-5 számjegyű utak felújítását célzó pályázatába. A tárgyalások során Kőszeg részéről a Rákóczi utca teljes szakaszának együttműködésben történő felújítását kezdeményeztük, a Magyar Közút Zrt. azonban jelezte, hogy korábban lemondott a Rákóczi Ferenc utca Fekete-kerthez közeli (2578/1 hrsz.) szakaszának kezelői jogáról. A Rákóczi Ferenc utca Sánc utca – Munkácsy Mihály utca közötti, az útpályát magában foglaló közút megnevezésű ingatlan (2578/1 hrsz.) jelenleg a Magyar Állam tulajdonában és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alatt áll, azonban nem része az országos közúthálózatnak és fenntartását is Kőszeg Város Önkormányzata látja el.
Az érintett útszakasz későbbi felújítására abban az esetben lesz lehetőségünk, ha az Kőszeg Város Önkormányzatának tulajdonába kerül. Ennek érdekében a 2578/1 helyrajzi számú ingatlan Kőszeg Város Önkormányzata részére történő ingyenes tulajdonba adását a tulajdonosi jogokat jelenleg gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-nél kell kezdeményezni. Kőszeg Város Önkormányzata az ingatlant a 2011. évi CLXXXIX tv. 13.§ (1) bekezdése 1. és 2. pontja alapján önkormányzati feladat ellátása miatt kívánja tulajdonba venni és annak fenntartása céljából kívánja felhasználni. A tulajdonjog ingatlannyilvántartási átvezetése a kérelem Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. felé történő benyújtásától számított 9 hónapon belül lezárulhat.

Kérjük a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a fenti ingatlan ingyenes átvételére vonatkozó kérelem benyújtását támogatni szíveskedjen!





Kőszeg, 2022. március 16.


A polgármester nevében:

Fekete Balázs s.k.
Fejlesztési Iroda vezetője


HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kezdeményezi a Kőszeg 2578/1 helyrajzi számú, közút megnevezésű, a Magyar Állam kizárólagos tulajdonában és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tulajdonosi joggyakorlása alatt álló ingatlan Kőszeg Város Önkormányzata részére történő ingyenes önkormányzati tulajdonba adását, s egyúttal vállalja a vagyonátruházással kapcsolatban felmerülő összes költséget. Felhatalmazza a polgármestert az ingyenes tulajdonba adással összefüggő dokumentumok aláírására.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal


(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)