2022. Június 10., Péntek, 08:30 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Kőszeg Városi Múzeum fogadó központ és várostörténeti kiállítás megvalósítása tárgyában pályázat benyújtása.
2. - A Kőszegi Sporthorgász Egyesületnek a kőszegi Csónakázó tó és a Téglagyári tó körüli turisztikai fejlesztések tárgyában benyújtandó pályázatának jóváhagyása.
3. - „Madárbarát település mintaprojekt” tárgyában pályázat benyújtása.
4. - Egy mappában a 2022. június 10-i, rendkívüli képviselő-testületi ülés anyagai.
1. napirendi pont:
A Kőszeg Városi Múzeum fogadó központ és várostörténeti kiállítás megvalósítása tárgyában pályázat benyújtása.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Széchenyi Terv Plusz (2021-2027) Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében megjelent, TOP Plusz 1.1.3-21 kódszámú, Helyi és térségi turizmusfejlesztés című konstrukcióra Kőszeg Város Önkormányzata pályázatot kíván benyújtani.
A pályázat célja a belváros ikonikus épületegyüttesének (Hősök kapuja, Tábornokház) felújítása, turisztikai vonzerejének fejlesztése. A két emblematikus kőszegi épület részleges rekonstrukciója mellett a belső terekben modern, a 21. századi turisztikai igényeket kielégítő várostörténeti kiállítás és turisztikai fogadópont kialakítását tervezzük. A látogatók – a tervezett „Kőszeg története – kőszegi hősök” tematikus kiállítás mellett – átfogó információt kaphatnak a város látnivalóiról, így az épület kiindulási pontként szolgálhat az egyéni vagy csoportos városnéző túrákhoz is.
A tervezett rekonstrukció magában foglalja a Hősök kapuja épületének belső korszerűsítését, tetőfelújítását, elektromos- és fűtéskorszerűsítését, valamint a Tábornokház fogadóhelyiségének és vizes blokkjának felújítását.

A kiállítás két fontos történelmi időszak, az 1532 évi török ostrom, illetve az I. világháború kőszegi hőseinek és eseményeinek bemutatására fókuszál. Kőszeg ezen meghatározó történelmi emlékeinek és eseményeinek élményszerű megjelenítését szolgálja az egyes multimédiás, valamint hangzó és vizuális anyagok, eszközök, szoftverek beszerzése és beépítése.
A pályázat projektmenedzsmentje a Vas Megyei Önkormányzati Hivatallal közösen, annak konzorciumi partnerségével valósulna meg.

Kérjük a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a fent felvázolt fejlesztési javaslatot és az ezirányú pályázat benyújtását támogatni szíveskedjen!

Kőszeg, 2022. június 7.


A polgármester nevében:


Fekete Balázs s.k.
Fejlesztési iroda vezetője



HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli, hogy Kőszeg Város Önkormányzata a TOP Plusz-1.1.3-21 Helyi és térségi turizmusfejlesztés című felhívás keretében a Kőszeg Városi Múzeum fogadó központ és várostörténeti kiállítás megvalósítása tárgyban nyújtson be pályázatot és egyben felhatalmazza a polgármestert a pályázati kérelem aláírására.


Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal