Jegyzőkönyv: 2019. Június 19., Szerda, 13:30 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Jegyzőkönyv letöltése
Off-line olvasás:
Jegyzőkönyv nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A 3. sz. felnőtt háziorvosi körzetben kialakult helyzettel kapcsolatos döntések meghozatala.
2. - Rendkívüli előterjesztés: Csatlakozás a 2019. évi Európai Mobilitási Hét és Autómentes Naphoz.
3. - Rendkívüli előterjesztés: Bölcsődei fejlesztési program pályázat benyújtása a TOP-1.4.1-19 kódszámú felhívásra.
4. - Egy mappában a 2019. június 19-i, rendkívüli képviselő-testületi ülés anyagai.
K/913-10/2019. szám.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V


Készült Kőszegen, Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által a 2019. június 19-én, 13.30 órai kezdettel, a Városháza tanácskozó termében megtartott rendkívüli, nyilvános üléséről.

Jelen vannak:
Huber László polgármester, Básthy Béla alpolgármester,
Kapy Ferenc, Kiss Péter, Kiss Zoltán, Plechl Tibor és Terplán Zoltán képviselő (6 fő).

Tanácskozási joggal vannak jelen:
Dr. Zalán Gábor jegyző, dr. Nagy Edina aljegyző,
Mezei Virág igazgatási és építéshatósági osztályvezető, Fekete Balázs fejlesztési irodavezető, dr. Abért Alíz jegyzői referens, dr. Pusztai Gergő a 4. sz. körzet felnőtt háziorvosa, valamint Gelencsér Attila, a városfejlesztési bizottság külső tagja.

Huber László polgármester üdvözli a mai, rendkívüli képviselő-testületi ülésén megjelenteket. Megállapítja, hogy a képviselő-testületből 6 képviselő van jelen, így az ülés éppen határozatképes. Megjegyzi, hogy 8 képviselő ígérte az előzetes visszajelzések alapján, hogy el tud jönni, azaz ennek ellenére 2 képviselő nincs jelen.
A napirenddel kapcsolatban 2 rendkívüli előterjesztés felvételét javasolja, amit a tegnapi napon kaptak meg a képviselők, ezek a következők:
– Csatlakozás a 2019. évi Európai Mobilitási Hét és Autómentes Naphoz,
– Bölcsődei fejlesztési program pályázat benyújtása a TOP-1.4.1-19 kódszámú felhívásra.

Hozzászólás a napirendhez:

Plechl Tibor kéri, hogy a meghívón szereplő napirendet (A 3. sz. felnőtt háziorvosi körzetben kialakult helyzettel kapcsolatos döntések meghozatala) utolsóként tárgyalja meg a képviselő-testület.

A polgármester valamennyi javaslattal együtt bocsátja szavazásra a napirendet, amit a képviselők 6 igen szavazattal hagynak jóvá:

N A P I R E N D:

1. Csatlakozás a 2019. évi Európai Mobilitási Hét és Autómentes Naphoz.
Előadó a polgármester nevében: dr. Zalán Gábor jegyző.
2. Bölcsődei fejlesztési program pályázat benyújtása a TOP-1.4.1-19 kódszámú felhívásra.
Előadó a polgármester nevében: Fekete Balázs fejlesztési irodavezető.
3. A 3. sz. felnőtt háziorvosi körzetben kialakult helyzettel kapcsolatos döntések meghozatala.
Előadó a polgármester nevében: Mezei Virág igazgatási és építéshatósági osztályvezető


Az 1. napirendi pont tárgyalása:

A 2019. évi Európai Mobilitási Hét és Autómentes Naphoz történő csatlakozásról szóló előterjesztés csatolva a jegyzőkönyvhöz.

Dr. Zalán Gábor szóbeli kiegészítést tesz. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2019. évben is meghirdette a szeptemberi Európai Mobilitási Hét, illetve Autómentes Nap programsorozatot, amelyben az elmúlt években az önkormányzat is részt vett. A lebonyolító minden évben az Írottkő Natúrparkért Egyesület és a Kőszegi Kerékpáros Egyesület.
A támogatást lakosságszám szerint lehet igényelni, Kőszeg esetében maximum 1.000.000.- Ft-ot. A rendkívüli előterjesztést az indokolja, hogy a támogatási igényeket a beérkezés sorrendjében bírálják el, a rendelkezésre álló forrás erejéig. A tavalyi évben a város elnyerte a megigényelt 1.000.000.- Ft-ot, ami az idei évben fog megérkezni, így ezen összeg nyújtana majd fedezetet a 2019. évben elnyert támogatás megelőlegezésre is a képviselő-testület jóváhagyó döntése esetén.

A képviselő-testület kérdés, hozzászólás nélkül, 6 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza:


103/2019. (VI. 19.)
képviselő-testületi határozat

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete csatlakozik a 2019. évi Európai Mobilitás Hét kampányhoz, és felhatalmazza Huber László polgármestert a 2019. évi Karta aláírására, ezzel a rendezvényen való regisztrálásra.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul ahhoz, hogy Kőszeg Város Önkormányzata támogatási igényt nyújtson be 1.000.000.- Ft, azaz egymillió forint összegben az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz a 2019. évi Európai Mobilitási Hét, illetve Autómentes Nap rendezvényeihez, és egyúttal felhatalmazza Huber László polgármestert a támogatási igény dokumentumainak aláírására.
3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri az Írottkő Natúrparkért Egyesületet, hogy a Kőszegi Kerékpáros Egyesülettel közösen szervezzenek programokat az ez évi kampány „a biztonságos gyaloglás és kerékpározás” témáját figyelembe véve, a „Sétálj velünk!” jelmondat köré.
4. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a költségek megelőlegezéséhez szükséges fedezetet az Írottkő Natúrparkért Egyesület részére a 2018. évi támogatás 2019. évben befolyt összegéből biztosítja.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.


Az 2. napirendi pont tárgyalása:

A bölcsődei fejlesztési programra (TOP-1.4.1-19 kódszámú felhívás) történő pályázat benyújtásáról szóló előterjesztés csatolva a jegyzőkönyvhöz.

Fekete Balázs fejlesztési irodavezető szóbeli kiegészítésében elmondja, hogy május 23-tól lehetőség nyílt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében is bölcsőde felújításra támogatáshoz jutni. Korábban az önkormányzat – a képviselő-testület jóváhagyásával – a Pénzügyminisztérium felhívására már adott be ilyen pályázatot, azaz hazai forrásra. Az a beadott pályázat 95%-os támogatottágú, jelenleg elbírálásra vár.
Ettől függetlenül, az a konstrukció nem zárja ki, hogy erre a felhívásra is pályázatot nyújtson be az önkormányzat, azaz ez egy dupla lehetőség. Fizikailag ugyanaz a tervdokumentáció kerülne benyújtásra, annyi a különbség, hogy itt a költségek 100%-a számolható el. Kéri a képviselő-testületet, hogy adjon felhatalmazást ennek a pályázatnak a benyújtásához is. Amyennyiben mindkét pályázat sikeres lesz, az önkormányzat eldöntheti, hogy melyik konstrukciót választja.

Kérdés és hozzászólás:

Plechl Tibor kérdezi: mivel ugyanaz a dokumentáció lesz benyújtva, miért van szükség a projektköltségek megelőlegezésére a határozati javalat 2. pontja szerint?

Fekete Balázs szerint jogos a kérdés. Nyilván a nemzeti és a TOP-os (azaz uniós) feltételek nem ugyanazok. Ennél a pályázatnál plusz megvalósíthatósági dokumentációt, akadálymentesítési fejezetet kell becsatolni. Továbbá: megújuló energiát is kell tervezni bele, ezért egy 5 kWatt teljesítményű napelemmel is számoltak. Mindez 100-103 millió Ft értékű fejlesztést jelente, de 125 millió Ft igény lesz beadva. Ő ugyanis mintegy 5%-os tartalékkal számolt, arra gondolva, hogy a kivitelezői árajánlat esetleg magasabb lesz.

Básthy Béla azt gondolja, hogy az önkormányzatnak ez mindenképpen jobb lehetőség: önrész nélküli ugyanakkor bővebb tartalmat jelent ez a pályázat.

Fekete Balázs elmondja még, hogy a bölcsődében ugyanúgy 1 csoport bővítéssel számoltak, maradna az eszközbeszerzés is. Annyival szerencsésebb a helyzet, hogy míg az előző pályázatban engedélyes tervre, most már kiviteli tervre tudják építeni a tervezői költségbecslést.

További észrevétel nem hangzik el, így a polgármester szavazásra bocsátja, a képviselő-testület pedig 6 igen szavazattal az alábbi határozatot hozz:


104/2019. (VI. 19.)
képviselő-testületi határozat

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Pénzügyminisztérium TOP-1.4.1-19 kódszámú, Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése tárgyban meghirdetett pályázati felhívására a pályázat keretében az alábbi, kizárólagos önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan fejlesztését kívánja megvalósítani: Központi Óvoda és Bölcsőde Többcélú Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény Bölcsődéje - 9730 Kőszeg, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 25.; és egyúttal felhatalmazza a Polgármestert a pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok elkészítésére és benyújtására.

2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a TOP-1.4.1-19 kódszámú felhívásra benyújtott, „Bölcsődei férőhelyek bővítése a kőszegi Központi Óvoda és Bölcsődében” című projekt előkészítése érdekében a költségeket előfinanszírozza Kőszeg Város Önkormányzatának 2019. évi költségvetéséről szóló 2/2019. (II.15.) számú önkormányzati rendeletének 5. melléklet I. Beruházások 30. sora terhére a támogatási előleg megérkezéséig.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: 2019. június 20.


A 3. napirendi pont tárgyalása:

A 3. sz. felnőtt háziorvosi körzetben kialakult hely-zettel kapcsolatos előterjesztés csatolva a jegyzőkönyvhöz.

Mezei Virág igazgatási és építéshatósági osztályvezető szóbeli kiegészítést tesz. Dr. Dancs-Hang Dóra, Kőszeg város 3. számú felnőtt körzete háziorvosi alapellátásának biztosítása tárgyában kötött feladat-ellátási szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetését kérte 2019. június 30. napjával, tekintettel arra, hogy tartós helyettesítését nem tudja megoldani.
A májusi képviselő-testületi ülésen még úgy volt, hogy a doktornő helyettesítését dr. Matheides Veronika fogja ellátni június 1-től. Ez a megegyezés sajnos ténylegesen nem jött létre, a doktornő csupán 3 napig volt a rendelőben, dr. Dancs-Hang Dórának pedig nem sikerült más helyettest találnia, ezt továbbra sem tudja megoldani, ezért kéri megállapodás felbontását közös megegyezéssel. Ezért cserébe ingyen és térítésmentesen átadná a praxisjogát annak az orvosnak, akivel az önkormányzat a 3. sz. felnőtt háziorvosi feladatok ellátásra megállapodást köt.
Amennyiben a dr. Dancs-Hang Dórával kötött feladat ellátási szerződést a képviselő-testület elfogadja, akkor ez azt jelenti, hogy automatikus megszűnik az ingatlanhasználati szerződés is, erről külön dönteni nem szükséges.
A megállapodás megszüntetése azt vonja maga után, hogy az önkormányzatnak magának kell megszerveznie a 3. körzetben a háziorvosi alapellátást.
Az előzetes egyeztetések lapján az átmeneti időszakra megegyezés született arról, hogy 2019. augusztus 31-ig a másik három körzet háziorvosa, azaz dr. Nedeczky Veronika, dr. Prugberger János és dr. Pusztai Gergő vállalja a negyedik körzet betegeinek az ellátását. Ezzel a minimum 7,5 óra rendelési idővel az önkormányzat eleget tesz a jogszabályi kötelezettségének. Az elkövetkezendő 2 hónap alatt pedig meg lesz hirdetve a 3. sz. körzet praxisjoga. Mivel ehhez ingyenesen lehet hozzájutni, remélhetőleg lesz majd erre jelentkező.
A rendelés keddi és csütörtöki napokon orvos nélküli rendeléssel egészülne ki, amelyre a jogszabályok értelmében lehetőség van. Ezt dr. Dancs-Hang Dóra ápolója vállalja, aki július 1-től az önkormányzat alkalmazásában állna közalkalmazottként.
Az ellátás fentiek szerinti megszervezése nagy feladatot ró a hivatalra: működési engedélyt kell szerezni, finanszírozási szerződést kell kötni a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel stb.
Az is a megegyezés része a helyettesítő orvosokkal, hogy az ő rendelési idejük legyen csökkentve 2,5 órával, így ezek a módosításokat is jóvá kell hagyni az ő szerződésükben.
Az alábbi pontokban kéri a kiküldött anyag módosítását:
– Az I. határozati javaslat mellékletében szereplő megállapodás 5. pontjának első fordulata helyesen: „5./ Felek az előzőekre tekintettel az 1./pontban is hivatkozott Feladat-ellátási szerződést közös megegyezéssel 2019 június 30-ával megszüntetik,..”
– A II. határozati javaslat szövegében törölni kell a „vállalkozási” szót, egyúttal a 8. pontban, a Pusztai-Medical Kft. számlaszámát a Lövő és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetettre kell javítani.
– Mivel még bármire szükség lehet, kéri, hogy az V. határozati javaslatba legyen még az is beszúrva, hogy a polgármester kapjon felhatalmazást „az ehhez szükséges nyilatkozatok, dokumentáció megtételére… „
Minden kérelmet a jövő héten kell beadni ahhoz, hogy a helyettesítés július 1-től el tudjon indulni. Ehhez kéri a képviselő-testülettől valamennyi határozati javaslat jóváhagyását.

Hozzászólások:

Dr. Zalán Gábor elsőként a következőket fűzi hozzá: hivatalvezetőként az a tiszte, hogy megvédje a munkatársait és ezt meg is teszi. Sajnálatos, hogy az internet mennyi mindent elbír és az is, hogy a facebookra felkerült egy bejegyzés – amit többen lájkoltak is – mely szerint a hivatal ilyen nagy horderejű ügyben már megint későn küldte ki az előterjesztést. De ő bárkinek szívesen átadta volna ennek a komplett anyagnak az előkészítését, akár képviselő, akár nem. Ennek része volt az orvosszakmai programkészítés, a finanszírozás előkészítése, orvoshelyettesítésről megállapodást kellett írni, a praxisjog átadásának a jogszabályi hátterével tisztában kellett lenni – mindezt másfél hét alatt.
A május 30-i ülésen még maga dr. Dancs-Hang Dóra mutatta be hosszútávú helyetteseként dr. Matheides Veronikát, majd 1-2 nap után jött a jelzés mind az állampolgárokról, mind a betegjogi képviselőtől, hogy a rendelés nem működik. Ezután két tisztifőorvos (a körmendi és a sárvári) jött le Kőszegre dr. Gyánó Gabriella távollétében helyettesként és kérték, hogy legyen megoldva a probléma.
A doktornővel való tárgyaláson jelen volt még a szombathelyi ügyintéző és dr. Berényi Tamás a doktornő ügyvédje is. Mintegy másfél órás egyeztetés után a doktornő kijelentette, hogy nem szeretne közreműködni a helyettesítésében és nem keresi tovább a megoldást. Ha nem sikerült volna megegyezni a három másik háziorvossal, akkor – a jogszabály értelmében – kényszerkijelölést kellett volna alkalmazni, időkorlátozás nélkül. Szerencsére a másik három körzet háziorvosa vállalta augusztus végéig a helyettesítést.
Mivel a praxisjog birtokosa csak magánszemély lehet, a megbeszéltek értelmében dr. Dancs-Hang Dóra át fogja adni a praxisjogát térítésmentesen annak az orvosnak, akivel az önkormányzat megállapodást köt.
Az önkormányzat tartalékolt egy orvoslakást is, így ez is előnyös szempont lehet a jelentkezőknek. Ezt is figyelembe véve, ha az önkormányzat úgy hirdeti meg a körzetet, hogy térítésmentesen megszerezhető lesz a praxis is, szerinte lesz jelentkező – hiszen egy magánpraxis értéke több millió Ft.
Ismét kiemeli, hogy a hivatalnak is új volt ez a feladat. Eddig ismeretlen részleteket kellett tisztázni: pld. az orvosok milyen számítógépes programokat használnak, a betegkártyák feltöltését el kellett végezni, stb. Dr. Gyánó Gabriella tisztifőorvos szabadsága ellenére is folyamatosan segítőkészséget mutatott.
Azt is ki kell emelni, hogy dr. Dancs-Hang Dóra ezzel mentesül a felelősség alól július 1-től. Ugyanis ha megszegi a kötelezettségeit és ezt a város jelzi az ÁNTSZ felé, még aznap visszavonják a működési engedélyét, de az ellátási kötelezettség akkor is visszaszállna az önkormányzatra.
Ők úgy gondolják, hogy mindig a kompromisszumos megoldás a legjobb. Augusztus 31-ig a háziorvosok meg fogják oldani a helyettesítést. Utána pedig kérdés, hogy mi lesz, ha mégsem lesz jelentkező. Erre vonatkozóan az egyik út a „folytatásos” megoldás lenne – ameddig az orvosok vállalják. A másik út pedig – ha az önkormányzat sem tud gondoskodni orvosról – a kényszerkijelölés lenne, de ezt mindenki szeretné elkerülni.

Huber László elsőként köszönetet mond a másik három körzet háziorvosának, hiszen konstruktív hozzáállásuk miatt alakulhatott ilyen szerencsésen ez az ügy. Ő bízik abban, hogy ezzel a megoldással el lesznek látva a betegek. A hétfői, hosszú egyeztetés után elhangzott, hogy a háziorvosoknak is rengeteg problémával kell megküzdeniük és természetesen egy orvost sem lehet a végletekig kihasználni, a családjától elszakítani, továbbá olyan strapának kitenni, ami majd az ő egészsége megromlásához vezethet. Remélhetőleg lesz majd pályázó a felhívásra, hiszen az ingyenes praxis és a lakás is vonzerő lehet.

Dr. Pusztai Gergő köszönetet mond a hivatalnak: jegyző úrnak, osztályvezető asszonynak és mindazoknak, akik ezt az ügyet segítették, mert nélkülük nem jöhetett volna létre ez az egyezség és nem tudtak volna megoldást találni. Valóban olyan helyzet állt volna elő, melyben a maga részéről, az ő körzetét tekintve felállt volna, ha a kényszerkijelölés megtörténik.
Köszönetet mond a 3. körzet ápolónőjének is, aki majd az önkormányzat alkalmazottja lesz. Kedden, amikor ő elsőként helyettesített a 3. körzetben, 500 recept várta aláírásra a rendelőben, amely az előző két, problémás hétnek az „eredménye” volt.
Az a meglátása, hogy sajnos a betegek állnak a legrosszabban hozzá a dolgokhoz. Érthető, hogy ők azt szeretnék tudni, hogy mikor lesz rendelés, ezért kéri, hogy készüljön megfelelő tájékoztatás a számukra a helyettesítésről. De az ne legyen kiírva, hogy mikor, melyik háziorvos lesz a helyettesítő, mert el kellene kerülni a torlódást, a helyettesítés kiegyensúlyozott legyen.

Dr. Zalán Gábor jelzi, hogy a helyettesítés új rendjét a rendelőn lévő hirdetményen kívül a Kőszeg és Vidékében, a kőszegi honlapon is közzé fogják tenni.

Terplán Zoltán úgy véli, hogy ellentmondás van dr. Dancs-Hang Dóra ügyvédje által írt levélben. mert abban egyszer az szerepel, hogy a doktornő nyugdíjas koráig Kőszegen szeretne háziorvosként dolgozni, másrészt pedig ingyen és térítésmentesen átadja a praxisjogát az esetleges új orvosnak.

Plechl Tibor elfogadja a jegyző úr érvelését és ezzel együtt elismeri és köszöni a hivatal munkáját. Viszont szerinte úgy kellene meghatározni – témáját ismerve – a rendkívüli ülések időpontját, hogy arra a hivatal megfelelően, a jogszabályokban szereplő határidőben el tudja készíteni. Ő azt is el tudja fogadni, hogy vannak rendkívüli helyzetek, amelyekről akár az ülésen kiosztott előterjesztések alapján kell dönteni. Ehhez képest valóban tegnap érkezett meg az anyag a képviselők részére, de ez a kérdéskör már ismert volt a múlt héten. Az ülés összehívója bizonyára megkérdezte a hivatalt, hogy az anyag mire áll össze. Ugyanerről az előterjesztésről lehetett volna akár pénteken is tárgyalni. Ő azt elhiszi, hogy kicsúszunk határidőkből, de azt meg neki higgye el a hivatal, hogy felelőslen akkor tud dönteni, ha az anyagot – főleg ilyen horderejű ügyben – el tudja olvasni, fel tud rá készülni. Nem csatolták ehhez az anyaghoz pld. a dr. Dancs-Hang Dórával kötött feladatellátási szerződést, így utána kellett járni, hogy hogy milyen kötelezettséget és pénzbeli kötelmet jelent az, ha bármelyik fél felmondja a megállapodást. Ennek ismeretében ő úgy látja, hogy az önkormányzat minden kötelem nélkül hagyta az egyik háziorvost „kiszállni” a praxisából és helyette a nyakába vette a feladatot – amelyre a doktornő szerződéses felelősséget vállalt. (Egyébként éppen ezért kérte utolsóként ennek a napirendnek a megtárgyalását, mert azon gondolkodott, hogy feláll, elhagyja az üléstermet és ezzel határozatképtelenné teszi a testületet. A TOP pályázat benyújtásával viszont mindenképpen egyet akart érteni.) Ő még azt a lehetőséget sem hagyná meg a doktronőnek, hogy közös megegyezéssel Mondjon fel a doktornő és akkor még 6 hónapig az ő számára lenne kötelező a helyettesítés megoldása, a rendelés biztosítása. Még akkor is, ha a többi orvost az ÁNTSZ kijelöli, de legalább fizetési kötelezettsége lesz dr. Dancs-Hang Dórának az önkormányzattal szemben az egészségügyi finanszírozás meghatározott részéig.

Dr. Zalán Gábor szerint a doktornő hajlandó mindent kifizetni, de a kijelölés a másik három orvos kárára lett volna. Egyébként a tárgyalás a doktornővel csupán most hétfőn volt.

Dr. Pusztai Gergő elmondta már korábban is a jegyző úrnak: amennyiben az ÁNTSZ kötelezte volna őket a kényszerkijelölésre, akkor ő is felállt volna – dr. Dancs-Hang Dórához hasonlóan – és elment volna Kőszegről. Ezzel az egész háziorvosi rendszer felborulhatott volna. Aki ezt nem hiszi el, jöjjön el a rendelőbe és nézze meg, milyen állapotok vannak.

Huber László megköszöni Plechl Tibornak, hogy a határozatképességet biztosítja a képviselő-testület számára, mert nélküle most valóban nem tudna dönteni a képviselő-testület.

Básthy Béla azt gondolja, hogy a képviselő úr – nagyon helyesen – éppen azt tette, amit a hivatal és a vezetők is ebben az ügyben: nem azt az egyébként járható utat választotta, amely a mások felelősségére való hivatkozás miatt a lakosság érdekét háttérbe szorította volna. Azaz mondhatta volna a képviselő úr, hogy feláll és ebben a döntéshozatalban nem vesz részt. A város is pontosan ebben a helyzetben volt az ügy érdemi részét tekintve: előtte is ott állt az az út, amelyben hivatkozhatott volna a dr. Dancs-Hang Dórával kötött szerződésre, de ugyanakkor az a lakosság számára katasztrofális lett volna.
Az viszont teljesen egyértelmű mindenki számára, hogy a felelős döntéshozatalhoz szükséges időt biztosítani kell mindenki számára.

Mivel további észrevétel nem hangzik el, a polgármester lezárja a vitát. Plechl Tibor kérdezi még, hogy milyen többség kell a döntéshozatalhoz, dr. Zalán Gábor válasza szerint egyszerű többséggel kell a javaslatokról dönteni.

Ezután a polgármester szavazásra bocsátja az osztályvezető által módosított részekkel együtt a határozati javaslatokat.
Az I. határozati javaslatot a képviselő-testület 5 igen, 1 nem szavazattal fogadja el.


105/2019. (VI. 19.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul a Kőszeg Város Önkormányzata és az Egészségre Hangolva Kft. között 2016. október 3-án, Kőszeg város 3. számú felnőtt körzete háziorvosi alapellátásának biztosítása tárgyában kötött feladat-ellátási szerződés 2019. június 30. napjával közös megegyezéssel történő megszüntetéséhez, és felhatalmazza Huber László polgármestert jelen határozat melléklete szerinti szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.


A II. határozati javaslatot a képviselők 6 igen szavazattal hagyják jóvá.


106/2019. (VI. 19.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata, valamint a FER-NED Bt., dr. Prugberger János e.v. és a Pusztai-Medical Kft. között létrejött szerződést jelen határozat melléklete szerinti tartalommal jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.


A III. határozati javaslatot a képviselők szintén 6 igen szavazattal hagyják jóvá.


107/2019. (VI. 19.)
képviselő-testületi határozat

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. július 1-jei hatállyal a közte és dr. Nedeczky Veronika között létrejött feladat-ellátási szerződés jelen határozat melléklete szerinti módosítását jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: 2019. július 1.


2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. július 1-jei hatállyal a közte és Dr. Prugberger János e.v. között létrejött feladat-ellátási szerződés jelen határozat melléklete szerinti módosítását jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: 2019. július 1.


3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. július 1-jei hatállyal a közte és a Pusztai-Medical Kft. között létrejött feladat-ellátási szerződés jelen határozat melléklete szerinti módosítását jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: 2019. július 1.
Ezután szintén 6 igen szavazattal az alábbi határozat születik:


108/2019. (VI. 19.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli Kőszeg Város Önkormányzata létszámkeretének 1 fő 8 órás közalkalmazottal történő emelését – ápoló munkakörre – 2019. július 1-től határozatlan időre.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: 2019. július 1.

Végül a képviselő-testület ugyancsak 6 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza:


109/2019. (VI. 19.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri a polgármestert a 3. számú felnőtt háziorvosi körzet működéséhez szükséges hatósági engedélyek megszerzésére és felhatalmazza az ehhez szükséges nyilatkozatok, dokumentáció megtételére, egyidejűleg felhatalmazza a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel kötendő finanszírozási szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.


A szavazás után Huber László polgármester mindenkinek megköszöni az ülésen való részvételt, majd 14.05 órakor bezárja a képviselő-testület mai ülését, amely után kezdődik a városfejlesztési bizottság júniusi, rendes ülése.


Kelt, mint az első oldalon.



Dr. Zalán Gábor Huber László
jegyző polgármester