2019. Június 19., Szerda, 13:30 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A 3. sz. felnőtt háziorvosi körzetben kialakult helyzettel kapcsolatos döntések meghozatala.
2. - Rendkívüli előterjesztés: Csatlakozás a 2019. évi Európai Mobilitási Hét és Autómentes Naphoz.
3. - Rendkívüli előterjesztés: Bölcsődei fejlesztési program pályázat benyújtása a TOP-1.4.1-19 kódszámú felhívásra.
4. - Egy mappában a 2019. június 19-i, rendkívüli képviselő-testületi ülés anyagai.
1. napirendi pont:
A 3. sz. felnőtt háziorvosi körzetben kialakult helyzettel kapcsolatos döntések meghozatala.

Tisztelt Képviselő-testület!

I.

Dr. Dancs-Hang Dóra mint az Egészségre Hangolva Kft. ügyvezetője Dr. Berényi Tamás ügyvéd által kérte a közte és Kőszeg Város Önkormányzata között 2016. október 3-án kelt, Kőszeg város 3. számú felnőtt körzete háziorvosi alapellátásának biztosítása tárgyában kötött feladat-ellátási szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetését 2019. június 30. napjával.

A kérelem indoka, hogy Dr. Dancs-Hang Dórának gyermeke született és helyettesítéssel nem tudta megoldani a feladat-ellátási szerződésben vállalt kötelezettségeit, így a betegek ellátása nem folyamatos és nincs megfelelően biztosítva.

Dr. Dancs-Hang Dóra felajánlotta, hogy ingyen és térítésmentesen átadja a praxisjogát annak a háziorvosnak, akivel az önkormányzat a 3. számú felnőtt körzet háziorvosi alapellátására szerződést köt.

Habár a feladat-ellátási szerződésben a felmondási idő 6 hónapban van megjelölve, azonban a szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetése bármikor lehetséges. A 3. számú felnőtt körzet háziorvosi ellátása jelenleg ismét csak átmenetileg megoldott (2019. június 14-től június 30-ig helyettesítéssel Dr. Nedeczky Veronika, Dr. Pusztai Gergő és Dr. Prugberger János látja el), ezért lenne indokolt a szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetése. (I. határozati javaslat)

Az Egészségre Hangolva Kft. és az önkormányzat között 2016. november 30-án létrejött, az Egészségház „A” épületrészének használatára vonatkozó ingatlanhasználati szerződés is megszűnik azzal a nappal, amikor feladat-ellátási szerződés megszűnik (ingatlanhasználati szerződés 13. pontja).

II.

Amennyiben a T. Képviselő-testület hozzájárul a feladat-ellátási szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetéséhez, úgy ezzel az önkormányzatnak kell megoldani a 3. számú körzet háziorvosi alapellátását.

A rendkívüli helyzet megoldására előzetes egyeztetés alapján Dr. Nedeczky Veronika (FER-NED Bt.), Dr. Prugberger János (egyéni vállalkozó) és Dr. Pusztai Gergő (Pusztai-Medical Kft.) 2019. augusztus 31-ig az alábbiak szerint vállalnák a 3. számú körzet helyettesítését:
- hétfő 07.30-10.00 óra
(Dr. Nedeczky Veronika),
- szerda 07.30-10.00 óra
(Dr. Pusztai Gergő),
- péntek 12.30-15.00 óra
(Dr. Prugberger János).
Ezzel a helyettesítésre előírt 7,5 óra rendelési időnek eleget tesz az önkormányzat. (II. határozati javaslat)
Orvos nélküli rendelés az alábbiak szerint lenne:
- kedd 11.30-16.00 óra
- csütörtök 11.30-16.00 óra

A helyettesítést ellátó orvosok egyidejűleg azzal a kéréssel keresték meg hivatalunkat, hogy tekintettel a helyettesítésre, a köztük és Kőszeg Város Önkormányzata között létrejött feladat-ellátási szerződések 4. pontjában rögzített rendelési idő módosításához a képviselő-testület járuljon hozzá.

A háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről szóló 4/2000. (II.25.) EüM rendelet 2. § (2) bekezdésére hivatkozva – mely szerint a folyamatos ellátás keretében a háziorvos hetente legkevesebb 15 órát, de munkanapokon naponta legkevesebb 2 órát rendel – a háziorvosok kérése, hogy a rendelési idő az alábbiak szerint változzon:

1. számú körzet (saját) rendelés:
- hétfő 10.00-12.00 óra
(07.30 óra helyett)
- kedd 12.30-17.00 óra
- szerda 07.30-12.00 óra
- csütörtök 12.30-17.00 óra
- péntek 07.30-12.00 óra

2. számú körzet (saját) rendelés:
- hétfő 07.30-12.00 óra
- kedd 12.30-17.00 óra
- szerda 10.00-12.00 óra
(07.30 óra helyett)
- csütörtök 12.30-17.00 óra
- péntek 07.30-12.00 óra

4. számú körzet (saját) rendelés:
- hétfő 12.30-17.00 óra
- kedd 07.30-12.00 óra
- szerda 12.30-17.00 óra
- csütörtök 07.30-12.00 óra
- péntek 15.00-17.00 óra
(12.30 óra helyett)

Az 1., 2. és 4. számú körzet rendelési ideje csak a helyettesítési szerződés időtartamára csökkenne, azt követően visszaáll a korábbi rendelési idő. (III. határozati javaslat)

A 3. számú körzet rendelésének zavartalan ellátásához szükséges egy ápoló, akit az önkormányzat alkalmazna. Ehhez szükség van az önkormányzat létszámának bővítésére. Dr. Hang Dóra ápolója, Barna Henrietta vállalná ezt a feladatot 2019. július 1-től. A közalkalmazotti bér és a közterhek az önkormányzattól többletforrást nem igényelnek, mert az a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által kapott finanszírozásból fedezhető. (IV. határozati javaslat)

Ahhoz, hogy 2019. július 1-jétől az önkormányzat megszervezze a 3. számú körzet háziorvosi ellátását, működési engedély szükséges és a Nemzeti Egészségbiztosításai Alappal finanszírozási szerződést kell kötni. (V. határozati javaslat)

Fentiekre tekintettel kérem a T. Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a határozati javaslatokat elfogadni szíveskedjenek.


Kőszeg, 2019. június 17.


A polgármester nevében:


Mezei Virág s.k.
igazgatási és építéshatósági osztályvezető





I. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul a Kőszeg Város Önkormányzata és az Egészségre Hangolva Kft. között 2016. október 3-án, Kőszeg város 3. számú felnőtt körzete háziorvosi alapellátásának biztosítása tárgyában kötött feladat-ellátási szerződés 2019. június 30. napjával közös megegyezéssel történő megszüntetéséhez, és felhatalmazza Huber László polgármestert a melléklet szerinti szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal




II. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata, valamint a FER-NED Bt., dr. Prugberger János e.v. és a Pusztai-Medical Kft. között létrejött vállalkozási szerződést a mellékelt szerinti tartalommal jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal




III. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. július 1-jei hatállyal a közte és dr. Nedeczky Veronika között létrejött feladat-ellátási szerződés melléklet szerinti módosítását jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: 2019. július 1.



2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. július 1-jei hatállyal a közte és Dr. Prugberger János e.v. között létrejött feladat-ellátási szerződés melléklet szerinti módosítását jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: 2019. július 1.



3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. július 1-jei hatállyal a közte és a Pusztai-Medical Kft. között létrejött feladat-ellátási szerződés melléklet szerinti módosítását jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: 2019. július 1.




IV. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli Kőszeg Város Önkormányzata létszámkeretének 1 fő 8 órás közalkalmazottal történő emelését – ápoló munkakörre – 2019. július 1-től határozatlan időre.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: 2019. július 1.


V. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri a polgármestert a 3. számú felnőtt háziorvosi körzet működéséhez szükséges hatósági engedélyek megszerzésére és felhatalmazza az ehhez szükséges nyilatkozatok megtételére, egyidejűleg felhatalmazza a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel kötendő finanszírozási szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal

(Valamennyi mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)