2019. Június 19., Szerda, 13:30 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A 3. sz. felnőtt háziorvosi körzetben kialakult helyzettel kapcsolatos döntések meghozatala.
2. - Rendkívüli előterjesztés: Csatlakozás a 2019. évi Európai Mobilitási Hét és Autómentes Naphoz.
3. - Rendkívüli előterjesztés: Bölcsődei fejlesztési program pályázat benyújtása a TOP-1.4.1-19 kódszámú felhívásra.
4. - Egy mappában a 2019. június 19-i, rendkívüli képviselő-testületi ülés anyagai.
2. napirendi pont:
Rendkívüli előterjesztés: Csatlakozás a 2019. évi Európai Mobilitási Hét és Autómentes Naphoz.

Tisztelt Képviselő-testület!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2019. évben is meghirdette a szeptemberi Európai Mobilitási Hét, illetve Autómentes Nap programsorozatot. Ebben a programsorozatban az elmúlt években is részt vett Kőszeg Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) az Írottkő Natúrparkért Egyesület és a Kőszegi Kerékpáros Egyesület közösen megrendezett autómentes napi rendezvényének támogatási igénylésében.
A Támogatást lakosságszám szerint lehet igényelni, Kőszeg város esetében maximum 1.000.000.- Ft-ot. Az idei évben is 1.000.000.- Ft támogatási igényt kívánunk benyújtani az előterjesztéshez mellékelt támogatási igénylőlapon megjelölt költségekre. A támogatási igényeket a beérkezés sorrendjében bírálják el, a rendelkezésre álló forrás erejéig.
Az elmúlt évben az Önkormányzat elnyerte a megigényelt 1.000.000.- Ft-ot, ami az idei évben fog megérkezni, és ezen összeg nyújtana majd fedezetet a 2019. évben elnyert támogatás megelőlegezésre is a Képviselő-testület jóváhagyó döntése esetén.
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a határozati javaslatról dönteni szíveskedjen.

Kőszeg, 2019. június 18.

A polgármester nevében:


Dr. Zalán Gábor s.k.
jegyző









HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete csatlakozik a 2019. évi Európai Mobilitás Hét kampányhoz, és felhatalmazza Huber László polgármestert a 2019. évi Karta aláírására, ezzel a rendezvényen való regisztrálásra.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul ahhoz, hogy Kőszeg Város Önkormányzata támogatási igényt nyújtson be 1.000.000.- Ft, azaz egymillió forint összegben az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz a 2019. évi Európai Mobilitási Hét, illetve Autómentes Nap rendezvényeihez, és egyúttal felhatalmazza Huber László polgármestert a támogatási igény dokumentumainak aláírására.
3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri az Írottkő Natúrparkért Egyesületet, hogy a Kőszegi Kerékpáros Egyesülettel közösen szervezzenek programokat az ez évi kampány „a biztonságos gyaloglás és kerékpározás” témáját figyelembe véve, a „Sétálj velünk!” jelmondat köré.
4. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a költségek megelőlegezéséhez szükséges fedezetet az Írottkő Natúrparkért Egyesület részére a 2018. évi támogatás 2019. évben befolyt összegéből biztosítja.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal

(A mellékleteket lsd. a letöltehtő formátumban.)