2019. Június 19., Szerda, 13:30 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A 3. sz. felnőtt háziorvosi körzetben kialakult helyzettel kapcsolatos döntések meghozatala.
2. - Rendkívüli előterjesztés: Csatlakozás a 2019. évi Európai Mobilitási Hét és Autómentes Naphoz.
3. - Rendkívüli előterjesztés: Bölcsődei fejlesztési program pályázat benyújtása a TOP-1.4.1-19 kódszámú felhívásra.
4. - Egy mappában a 2019. június 19-i, rendkívüli képviselő-testületi ülés anyagai.
3. napirendi pont:
Rendkívüli előterjesztés: Bölcsődei fejlesztési program pályázat benyújtása a TOP-1.4.1-19 kódszámú felhívásra.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Pénzügyminisztérium pályázatot hirdetett TOP-1.4.1-19 kódszámú felhívásában, Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése tárgyban, mely 2019. május 23-ától Vas megyei önkormányzatok számára is elérhetővé vált.
A program keretében vissza nem térítendő támogatás igénylésére van lehetőség az ország területén működő és újonnan létrehozandó, települési önkormányzatok tulajdonában lévő bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésére. A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 100%-a.
A program elsősorban a 3 éven aluli kisgyermekek napközbeni elhelyezését biztosító bölcsődei ellátási formák kapacitásainak és az általuk nyújtott szolgáltatások minőségének fejlesztését tűzi ki célul.
A pályázat keretében többek között lehetőség van az építés mellett eszközbeszerzésre, megújuló energiaforrások (napelem létesítés), babakocsi tároló kialakítására, (játszó)udvar felújítására és kerékpár támaszok beszerzésére.
Mind a Központi Óvoda és Bölcsőde Többcélú Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény vezetője, mind a bölcsőde vezetőjének tapasztalatai alapján szükséges lenne a bölcsődei férőhelyek bővítése, egyrészt a tervezett, másrészt a váratlanul felmerülő bölcsődei jelentkezések miatt. Az édesanyák munkába való visszatérése a gyermek két éves kora körül egyre gyakoribb, azonban bölcsődei férőhely hiányában ez nem, vagy nehezebben kivitelezhető. Sok esetben a szülők már nem is kérvényezik gyermekük felvételét, tudva, hogy nincs férőhely.
A pályázat keretében az alábbi, kizárólagos önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan fejlesztése valósulhat meg: Központi Óvoda és Bölcsőde Többcélú Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény Bölcsődéje - 9730 Kőszeg, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 25. Jelenleg két bölcsődei csoport működik az intézményben, a pályázatból további egy bölcsődei csoport befogadására alkalmas bővítésre kerülhet sor.

A pályázat benyújtási határideje: 2019. június 20.


Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és döntését meghozni szíveskedjen.


Kőszeg, 2019. június 18.

A polgármester nevében:


Fekete Balázs s.k.
a Fejlesztési iroda vezetője






HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Pénzügyminisztérium TOP-1.4.1-19 kódszámú, Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése tárgyban meghirdetett pályázati felhívására a pályázat keretében az alábbi, kizárólagos önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan fejlesztését kívánja megvalósítani: Központi Óvoda és Bölcsőde Többcélú Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény Bölcsődéje - 9730 Kőszeg, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 25.; és egyúttal felhatalmazza a Polgármestert a pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok elkészítésére és benyújtására.


2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a TOP-1.4.1-19 kódszámú felhívásra benyújtott, „Bölcsődei férőhelyek bővítése a kőszegi Központi Óvoda és Bölcsődében” című projekt előkészítése érdekében a költségeket előfinanszírozza Kőszeg Város Önkormányzatának 2019. évi költségvetéséről szóló 2/2019. (II.15.) számú Önkormányzati rendeletének 5. melléklet I. Beruházások 30. sora terhére a támogatási előleg megérkezéséig.


Felelős: Huber László polgármester
Határidő: 2019. június 20.