2010. Október 28., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az önkormányzat 2011-2015. évi belső ellenőrzési stratégiájának valamint a 2011. évi belső ellenőrzési tervének jóváhagyása.
2. - Bányaszolgalmi jog alapítása.
3. - A PR Telecom Zrt. közterület bontási kérelme.
4. - Néhai Kodolányi László lakbértartozásának rendezése.
5.a - Vagyonügy: a 1113/10 hrsz-ú ingatlan értékesítése.
6. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
7. - Egy mappában a 2010. október 28-i képviselő-testületi ülés anyagai.
8. - Sürgősségi előterjesztés: A többcélú kistérségi társulási megállapodás módosítása.
3. napirendi pont:
A PR Telecom Zrt. közterület bontási kérelme.

Tisztelt Képviselő-testület!

A PR-Telecom Zrt. Kőszeg városban CATV hálózat rekonstrukciós munkálatait végzi. A hálózat kiépítése a 2008. évben TEUT pályázat keretében felújított Győri János, Ady Endre, Temető utcákat is érinti.
Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének a közterület-használatról és a városkép védelméről szóló 1/2000. (II. 1.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: Rendelet) 40. § (2) bekezdése értelmében „Közút, járda, gyalogút vagy kerékpárút teljes körű átépítését, vagy a pályaszerkezetet is érintő felújítását követő 5 éven belül a közterület felbontásához kezelői hozzájárulás nem adható. Amennyiben a közterület felbontásának szükségességét előidéző helyzet kezelésére más műszaki megoldás nincs, a közterület bontás céljából történő igénybevételét kezdeményezőnek az új út, járda és kerékpárút teljes területének kezelő által előírt helyreállítási költségét vállalnia kell, és a közterület helyreállítására vonatkozóan az Önkormányzattal - a bontási engedély kiadása előtt - megállapodást kell kötnie. A megállapodásban foglaltaknak megfelelően az utat, járdát, gyalogutat vagy kerékpárutat teljes szélességében és teljes pályaszerkezetben újra kell építeni.”
A PR-Telecom Zrt. a benyújtott tervrajz, illetve közterület-bontási engedély kérelme alapján az Ady Endre utcában 36 m2 aszfaltos járdát, 55 m2 zöldterületet, a Győri János utcában 59 m2 aszfaltos járdát, a Temető utcában pedig 25 m2 térköves járdát, illetve 36 m2 aszfaltos járdát bontana. A szükséges útkeresztezéseket fúrással kivitelezné.
A garanciális feltételek tisztázása érdekében a Városfejlesztési Osztály egyeztető tárgyalást hívott össze a 2008. évi felújítást végző Swietelsky Magyarország Kft., Zsombori Pál műszaki ellenőr, valamint a PR-Telecom Zrt. bevonásával.
A Swietelsky Magyarország Kft. a PR-Telecom Zrt. által megbontott területek után további garanciát nem vállal.
Zsombori Pál műszaki ellenőr a Rendelet szerinti helyreállítást javasolja megkövetelni.
A PR-Telecom Zrt. nyilatkozata szerint amennyiben a Rendelet szerinti teljes pályaszerkezetet érintő, nem csak teljes szélességű aszfaltozási helyreállításra lesznek kötelezve, a fenti utcák CATV hálózat elérése az 5 év letelte után, vagyis 2013-ban fog megvalósulni. Tájékoztatnak továbbá, hogy a város tervezett kamerarendszere ezen területek érintésével építhető ki, a meglévő védőcsőhöz való rácsatlakozás csak a Temető utca felől lehetséges.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjen!

Az előterjesztést a Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta, és a határozati javaslatot azzal a módosítással javasolja elfogadásra, hogy a háromoldalú megállapodást aláírás előtt a Pénzügyi Bizottságnak jóvá kell hagynia.

Kőszeg, 2010. október 22.

A polgármester nevében:


Rimányi Krisztina sk.
városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető




HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja a PR-Telecom Zrt. Ady Endre utca, Győri János utca, Temető utcát érintő közterület-bontási kérelmét, azonban a garanciális feltételeket háromoldalú megállapodásba kell foglalni a 2008. évi rekonstrukciót végző Swietelsky Magyarország Kft., a beruházó PR-Telecom Zrt., illetve az Önkormányzat között. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az ügyben készülő megállapodás aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető