2012. Szeptember 27., Csütörtök, 08:30 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az állattartásról szóló 25/2008. (IX. 30.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Tájékoztató Kőszeg város népegészségügyi helyzetéről.
3. - Szándéknyilatkozat az iskolák működtetéséről.
4. - A kőszegi hulladéklerakó gázkezelő rendszerének kiépítése, döntés a hulladék-szállítási díjak megváltoztatásáról.
5. - A Schneller u. 1. I/2. alatti bérlakás felújítási költségeinek jóváhagyása.
6. - Tájékoztató a vagyonhasznosítás időarányos teljesítéséről.
7. - A Központi Óvoda tetőszigeteléséhez fedezet biztosítása.
8. - A 0183/2 hrsz-ú ingatlan elővásárlási jogáról nyilatkozat.
9. - Döntés a teniszöltöző építéséhez nyújtandó 2013. évi támogatásról.
10.a - Üres üzlethelyiségek további hasznosítása.
10.b - Vagyonügyek: A 3276/7 hrsz-ú ingatlan egy részének értékesítése.
11. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jögkörben hozott döntésekről.
12. - Egy mappában a 2012. szeptember 27-i képviselő-testületi ülés anyagai.
7. napirendi pont:
A Központi Óvoda tetőszigeteléséhez fedezet biztosítása.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Központi Művészeti Óvoda és Bölcsőde Többcélú KIKI intézményvezetője 2012. július 26-án kelt levelében jelezte a Várkör 42. szám alatt (1737 hrsz.) lévő Központi Óvoda toldaléképülete a lapostetőn keresztül az azt megelőző héten lehullott nagy mennyiségű csapadék hatására nagyon komoly mértékben beázott, ezért kérte az épület tulajdonosát a beázás megszüntetésére, és a helyreállítás megtételére. Az intézmény vezetője fényképeket is csatolt leveléhez.
Kőszeg Város Önkormányzata, mint tulajdonos nevében a Kőszegi Polgármesteri Hivatalának Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztálya válaszlevélben tájékoztatta az intézményt a beázás tényének igazolásáról, a műszaki helyszínelés során észlelt állapotokról, amelyek során megállapítást nyert, hogy a lapostető beázása a lefolyók karbantartatlansága okán kialakult min. 15-20 cm-es állóvíz hatására történt.
A Központi Óvoda toldaléképületének beázása ügyében a helyzet sürgősségére tekintettel árajánlatot kértünk a Kőszegi Városüzemeltető NKft-től, valamint tájékoztatva lett az intézmény, hogy a képviselő-testület elé kerül előterjesztésre a felújításhoz szükséges pénzügyi fedezet biztosítása, valamint arról hogy a döntést követően a pénzügyi fedezet biztosításával történhet meg a felújítási munka elkezdése.
Továbbá tájékoztatva lett az intézmény, hogy az épület a Kőszegi Többcélú Kistérségi Társulás fenntartásában van, így a 2012. évben az épület karbantartására csak az intézményi fenntartására és működtetésére jutatott összegből lehetne azonnali intézkedést tenni, amely összeget a fenntartó kezeli, így ebből adódó azonnali karbantartásról is neki kell gondoskodnia, beléértve a tisztasági előírásoknak megfelelő közegészségügyi állapot fenntartását.
A fenntartó, akinek kötelezettsége a beázásról az épület tulajdonosát tájékoztatni csak az intézménynek küldött válaszlevél után jelezte az fenntartása alatt lévő intézmény épületének károsodását. A Kistérségi Társulás szerint az intézmény folyamatos karbantartása a Kőszegi Városüzemeltető NKft. feladata, ami sajnálatosan nem tükrözi a fenntartói szerződésben rögzítetteket, ami alapján a karbantartás a fenntartó, a felújítás a tulajdonos önkormányzat dolga. A Kőszegi Városüzemeltető NKft. tájékoztatása szerint az intézménynek több esetben jelezték, hogy a lefolyók eltömődése beázásokhoz vezethet, de ebben az ügyben lépéseket nem tettek, illetve a Kft. felé sem intéztek e tekintetben kérést, pedig a nyári karbantartásokat folyamatosan egyeztették.

A helyszíni szemlék alapján minden érintett részéről egyetértve a beázásban érintett toldaléképület lapostető szigetelésének teljes felújítása szükséges. Felvetődött a korábban elkezdett Központi Óvoda felújítás folytatásának kérdése, hiszen e II. ütemű fejlesztés a toldaléképület emeletráépítését tartalmazza, ám e téren sem a fenntartó, sem a tulajdonos nem nyújtott be pályázatot eddig. A lapostető kérdése tehát fejlesztési kérdés is, hiszen egy teljes lapostető felújítás viszonylagos nagy költsége csak az esetben éri meg, ha a fenntartó, vagy a tulajdonos e II. ütemű fejlesztést (engedélyezési tervvel, építési engedéllyel és kiviteli tervekkel rendelkezik) nem kívánja megvalósítani rövid időn belül.

A beérkezett árajánlat alapján az érintett lapostető hő- és vízszigetelése, bádogozása bruttó 2.829.541,- Ft, valamint járulékos munkái (homlokzat helyreállítás, belső vakolat és burkolat felújítás, csapadékcsatorna felújítás, festési munkák) kb. bruttó 600.000,- Ft (ezen költség a beázás jellegét tekintve csak becsülhető) költséget jelentenek.

Városfejlesztési Osztály állásfoglalása:
Sajnálatosnak tartjuk, hogy egy ilyen rég óta rossz állapotú épületrész a folyamatos karbantartások (ebben az esetben lefolyó tisztításról van szó) elmaradása okán egy sokkal súlyosabb kár érte az épületet, aminek javítása nem halasztható. A toldaléképület lapostető felújítása indokolt, a tető hőszigetelésével együtt.
Javasoljuk, tehát a bruttó 2.829.541+600.000,- Ft, összesen bruttó 3.500.000,- Ft. költségvetésbe történő biztosítását, és ezen munkálatok azonnali még az esős őszi idő beállta előtt történő elvégzését.

Az előterjesztést mindkét bizottság megtárgyalta a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Rendészeti Bizottság a határozati javaslat elfogadását javasolja azzal, hogy Váradi Szilárd legyen felkérve arra, hogy készítsen költségkimutatást a felújítással kapcsolatban, a Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság egyhangúlag elfogadásra ajánlja a határozati javaslatot a vis maior és a kőszegfalvi ravatalozó keret terhére.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a felújítást lehetővé tévő pénzügyi fedezet biztosítására!

Kőszeg, 2012. szeptember 21.


A polgármester nevében:

Ujvári Csaba s. k.
mb. osztályvezető







HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Központi Óvoda toldaléképületének beázása következtében szükséges lapostető víz- és hőszigetelésének , illetve kapcsolódó felújítási munkálataira bruttó 3.500.000,- Ft keretösszeget biztosít a vis maior és Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. évi költségvetésében a fejlesztési kiadások IV/5. pontjában szereplő Kőszegfalvi temetőben ravatalozó építése keret terhére.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Ujvári Csaba mb. városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető
Határidő: azonnal

(A mellékletetket lsd. a letölthető formátumban.)