2014. Október 2., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Tájékoztató Kőszeg Város népegészségügyi helyzetéről.
2. - Kőszeg Város új Települészerkezeti Tervének jóváhagyása valamint Kőszeg Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló új önkormányzati rendelet megalkotása. (CD melléklettel)
3. - Egyes költségvetési és zárszámadási rendeletek hatályon kívül helyezése.
4. - A gyermekjóléti ellátási formákról és a gyermekétkeztetésről szóló 8/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
5. - Velem község településfejlesztési koncepciójának a jóváhagyása. (A tervdokumentá-ció – terjedelmére való tekintettel – az ülésen, illetve a főépítésznél megtekinthető.)
6. - Tájékoztató a Kőszegi Testvérvárosi Egyesület működéséről, beszámoló Kőszeg város külkapcsolatairól.
7. - A Vasi Volán Zrt.-vel kötendő vállalkozási szerződés jóváhagyása.
8. - A Magyar Országos Horgász Szövetséggel, a Kőszegi Abért tavak hasznosítására vonatkozó megállapodás.
9. - A Kőszegi Vonósok Művészeti Egyesülettel középtávú szerződés megkötése.
10. - A Kőszegi Sportegyesülettel kötött céltámogatási szerződés módosítása.
11. - A „Kőszegi Ostromnapok” 2014. évi rendezvénysorozaton részt vett szervezetek támogatása.
12. - Beszámoló az ÁROP I. „Kőszeg Város Önkormányzatának szervezetfejlesztése a Magyary Programhoz illeszkedő költségcsökkentési és hatékonyságnövelési fejlesztések megvalósításával” című projektről.
13. - Döntés a képviselők használatában lévő laptopokról.
14. - A VASIVÍZ Zrt. részére nyomásfokozók beüzemeltetésére fedezet biztosítása.
15.a - Vagyonügyek: A 2595 és a 2615 hrsz-ú ingatlanok értékesítése.
15.b - Vagyonügyek: A 2777 hrsz-ú ingatlan értékesítése.
15.d - Vagyonügyek: Nyilatkozat a 6088/1 hrsz-ú ingatlan elővásárlási jogáról.
17. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jögkörben hozott döntésekről.
19. - Rendkívüli előterjesztés: a vár felújítás pótmunkákra ajánlattételi felhívás
20. - Rendkívüli előterjesztés: a nemzetiségi szavazat számláló bizottságba tag választás
12. napirendi pont:
Beszámoló az ÁROP I. „Kőszeg Város Önkormányzatának szervezetfejlesztése a Magyary Programhoz illeszkedő költségcsökkentési és hatékonyságnövelési fejlesztések megvalósításával” című projektről.

Tisztelt Képviselő-testület!

Az ÁROP-1.A.5-2013 kódszámú „Kőszeg Város Önkormányzatának szervezetfejlesztése a Magyary Programhoz illeszkedő költségcsökkentési és hatékonyságnövelési fejlesztések megvalósításával” című pályázat keretében a külső szakértő és az önkormányzat által kijelölt projekt-team közreműködésével elkészültek egyebek közt az önkormányzat működését, felépítését, gazdálkodását vizsgáló tanulmányok (lásd 1. melléklet), melyekben az intézményrendszerre, az ellátott kötelező és önkéntes feladatok hatékony ellátására vonatkozó javaslatok is megfogalmazásra kerültek.
Emellett elkészült az idén januárban lefolytatott átfogó lakossági kutatás, melynek következtében is megfogalmazásra kerültek fejlesztési javaslatok.
A javaslatok egy része nem igényel képviselő-testületi döntést. Az intézményi feladatellátásra, a gazdálkodásra vonatkozó javaslatokról viszont az újonnan megválasztásra kerülő képviselő-testület előreláthatólag 2014. novemberi ülésén dönthet.
A döntés előkészítő anyagot a hivatal a fenti tanulmányok felhasználásával készíti el.
A projektről általában, valamint a megfogalmazott fejlesztési javaslatokról, megállapításokról a 2014. szeptember 22-én a projekt keretében megtartandó műhelymunka keretében a külső szakértő Controll Zrt. részletesebb beszámolót tart, melyre a képviselők is meghívást kapnak.
Természetesen a tanulmányokban megfogalmazott javaslatok nem kötelező érvényűek a képviselő-testületre nézve, azonban a pályázati kiírás szerint kötelező azokról tárgyalnia.

A projekt szakmai része 2014. szeptember 30-val lezárul. Eddig az időpontig lezajlik és kiértékelésre kerül a 2. lakossági igényfelmérés, valamint a még folyamatban lévő tanulmányok véglegesítése.

Kérem a tisztelt Képviselő-testületet a beszámoló elfogadására, a határozati javaslat elfogadására!

Kőszeg, 2014. szeptember 10.

A polgármester nevében:

Schlögl Krisztián s.k.
projektmenedzser

HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az ÁROP-1.A.5-2013. kódszámú „Kőszeg Város Önkormányzatának szervezetfejlesztése a Magyary Programhoz illeszkedő költségcsökkentési és hatékonyságnövelési fejlesztések megvalósításával” című projektről szóló beszámolót tudomásul veszi, egyben elrendeli az 1. mellékletben szereplő tanulmányokban megfogalmazott fejlesztési javaslatok részletes kidolgozását.

Felelős: Dr. Zalán Gábor jegyző
Határidő: 2014. novemberi képviselő-testületi ülés

1. melléklet


1. "Az önkormányzati feladatok átalakulásával kapcsolatban a támogató infrastruktúra és szerződéses kapcsolatok felülvizsgálata, valamint a kiszervezett és kiszervezhető önkormányzati feladatok felülvizsgálata az új feladat-ellátási rendben" c. tanulmány és intézményirányítási modell



2. "A fenntartható gazdálkodás és költségvetési egyensúly megteremtését szolgáló strukturális változtatások, ezzel összefüggésben az önkormányzat rövid- és középtávú költségvetési helyzetének, finanszírozási struktúrájának értékelése, valamint a költségcsökkentés, hatékonyságnövelés rövid, közép- és hosszú távú opcióinak és stratégiájának kidolgozása és a legnagyobb potenciállal rendelkező opciók meghatározása" című tanulmány



3. "Önkormányzati fenntartásban, vagy működtetésben álló intézményekkel – különösen köznevelési-oktatási, valamint szociális, közművelődési, gyermekvédelmi intézmények-kel, illetve az önkormányzat által üzemeltetett konyhákkal, diák- és felnőtt étkeztetési feladatokat ellátó intézményekkel – kapcsolatos feladat-ellátási és finanszírozási modell kidolgozása - A közművelődési intézmények feladat-ellátási és finanszírozási modellje" című tanulmány


4. ”A lakosság körében átfogó felmérés és elemzés készítése a közszolgáltatással kapcsolatos elégedettségről és felmerülő igényekről 1." című tanulmány (2014. január 31.)


(A tanulmányok szövegét lsd. a letölthető formátumban.)