2018. Január 25., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A fizető parkolók működésének és igénybevételének rendjéről szóló 16/2015. (VI. 26.) valamint a történelmi belváros gépjármű közlekedésének szabályairól szóló 35/2005. (XI. 1.) önkormányzati rendeletek módosítása.
2. - A Velemi úti társasházak mögött parkolók kialakítása.
3. - Zártkerti mintaprogram pályázat benyújtása.
4. - A Kőszegi Ostromnapok Egyesülettel kötendő együttműködési és ingatlanhasználati megállapodás.
5. - A Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesülettel kötött ingatlanhasználati megállapodás megszüntetése (rendkívüli előterjesztés).
6. - A Kőszeg, 0205/44 hrsz-ú földrészlet belterületbe vonása.
7. - A polgármester és az alpolgármester cafetéria juttatásának megállapítása.
8. - A polgármester 2018. évi szabadság tervének jóváhagyása.
9. - A képviselő-testület 2018. évi munkatervének jóváhagyása.
10. - Képviselő-testületi nyilatkozat.
11. - Zárt ülés keretében: javaslattétel Vas Megye Önkormányzata kitüntetéseire.
12. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
13. - Egy mappában a 2018. január 25-i képviselő-testületi ülés anyagai.
14. - Rendkívüli előterjesztés: a 0184 hrsz-ú út ingyenes önkormányzati tulajdonba kérése.
4. napirendi pont:
A Kőszegi Ostromnapok Egyesülettel kötendő együttműködési és ingatlanhasználati megállapodás.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Kőszegi Ostromnapok Egyesület (9730 Kőszeg, Rajnis u. 9., adószám:18031120-1-18, képviseli: Seper András elnök) a továbbiakban: Egyesület 2009. júniusa óta szervezi a kőszegi civil szervezetek, Kőszeg Város Önkormányzata és intézményei, valamint a történelem iránt fogékony magánszemélyek együttműködését annak érdekében, hogy táplálja Kőszeg 1532. évi ostromának emlékét. Mára már elmondható, hogy a Félhold és Telihold Kőszegi Ostromnapok egyfajta védjeggyé, a város imázsát meghatározó, a városról kialakult képet pozitívan befolyásoló, közismert turisztikai és identitásformáló vonzerővé vált. Az Egyesület civil szervezetként fontos szerepet vállal a rendezvénysorozat szervezésében, illetve - főleg a Kőszegi Darabontok csoportjára támaszkodva - egész évben országszerte biztosítja városunk jelenlétét, részvételét a végvári hagyományőrző rendezvényeken, és fontos szolgálatot látnak el számos kőszegi rendezvényen is.
A közel 10 éves sikeres együttműködés után az Egyesület elnöke azzal a kéréssel fordul Kőszeg Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) felé, hogy amennyiben lehetséges a Képviselő-testület egy Együttműködési megállapodás keretében tegye lehetővé számukra, hogy a városban működő civil szerveződésként évente részesülhessenek az e szervezetek számára elkülönített Önkormányzati Kiemelt Civil Alapból.
A 46/2015. (III. 26.) számú Képviselő-testületi határozattal elfogadott, az önkormányzati támogatások eljárási rendjéről szóló civil szabályzat alapján minden olyan, a városban működő civil szerveződéssel mely kiemelkedő tevékenységet végez, Együttműködési megállapodást köthet az Önkormányzat.
A leírtakon túl komoly problémát okoz az Egyesületnek, a hagyománypótlással kapcsolatos feladataikhoz szükséges egyre nagyobb számú eszközök (viselet, fegyverek, tábori eszközök, sátrak, bútorzat) tárolása. E probléma megoldásával kapcsolatban Elnök Úr már több alkalommal kérte a városvezetés segítségét.
Az Önkormányzat tulajdonát képezi két, jelenleg használaton kívüli helyiség, a Chernel u. 6. szám alatt található - a belváros projekt keretében felújított - 1841/A/1 hrsz-ú 109 m2 nagyságú pincehelyiség (kőtár), valamint a 1841/A/2 hrsz-ú 42 m2 nagyságú földszinti iroda.
E két helyiséget a Képviselő-testület hozzájárulása esetén – Ingatlanhasználati szerződés keretében - az Egyesület használatába lehetne adni, amely alkalmas lenne mind az eszközök tárolására, mind pedig az Egyesület működésével kapcsolatos feladatok ellátására.

Az Elnök Úr kérelmét, illetve az Együttműködési megállapodás, valamint az Ingatlanhasználati szerződés tervezetét az előterjesztéshez csatoltuk.

Kérem a Tisztelt képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a határozati javaslatról, és annak mellékleteiről dönteni szíveskedjen.
Az előterjesztést a Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság, valamint a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta és egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Kőszeg, 2018. január 18.


Huber László s.k.
polgármester




HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Ostromnapok Egyesülettel (9730 Kőszeg, Rajnis u. 9., adószám: 18031120-1-18, képviseli: Seper András elnök) kötendő Együttműködési megállapodást, valamint az ahhoz kapcsolódó Ingatlanhasználati Szerződést az 1. és 2. mellékletben szereplő tartalommal jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert a megállapodás és a szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal


1. melléklet


EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS


A megállapodás Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8., képviseli: Huber László polgármester) továbbiakban, mint Önkormányzat, és a Kőszegi Ostromnapok Egyesület (9730 Kőszeg, Rajnis u. 9., adószám: 18031120-1-18, képviseli: Seper András elnök) továbbiakban, mint Egyesület között az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 27/2013. (IX.27.) önkormányzati rendelet 2. § (3) bekezdésének a) pontjában önként vállalt feladatként rögzített civil szerveződések támogatása érdekében jött létre, Kőszeg Város Önkormányzatának a 46/2015 (III.26) határozatával elfogadott, az önkormányzati támogatások eljárási rendjéről szóló szabályzata (a továbbiakban: Civil Szabályzat) alapján.
1. A megállapodás célja, hogy rögzítse

a. Kőszeg Város Önkormányzata által a Kőszegi Ostromnapok Egyesület működéséhez nyújtandó támogatás módját,
b. a Kőszegi Ostromnapok Egyesület közreműködésének módját Kőszeg Város kulturális életében.
2. Az Önkormányzat az Egyesület működését a Civil Szabályzatban meghatározott módon támogathatja.
3. Az Önkormányzat a városban működő kiemelt tevékenységet végző civil szerveződések számára – tevékenységük elősegítéséhez - az éves költségvetési rendeletben egy elkülönített alapot, Önkormányzati Kiemelt Civil Alapot (a továbbiakban: Alap) hoz létre.
4. Az Alapból az alábbi célokra teljesíthetők kifizetéseket:
a. a kiemelt tevékenységet végző civil szerveződések működési költségeinek támogatása,
b. nagy jelentőségű, a várospolitikai célokkal összhangban álló rendezvény, egyéb projekt támogatása,
c. pályázati önrész biztosítása, illetve utófinanszírozás esetén a megpályázott összeg megelőlegezése.
5. Az Egyesület vállalja:
a. Az évente megrendezésre kerülő Félhold és Telihold Kőszegi Ostromnapok rendezvénysorozat szervezésében, lebonyolításában való közreműködést;
b. Évi programegyeztetés alapján legalább évi 2 alkalommal közreműködik az Önkormányzat által kijelölt nemzeti, illetve városi ünnepeken;
c. Magyarországon és külföldön legjobb tudása szerint képviseli Kőszeg városát, annak kulturális jó hírét öregbíti.
6. A támogatás odaítélésének, kifizetésének, valamint elszámolási módjának részleteiről a Civil Szabályzat alapján megkötött támogatási szerződés rendelkezik.
7. A megállapodás határozatlan időre jön létre, és ………………….. napján lép hatályba.
8. Bármelyik fél jogosult 6 hónapos felmondási idővel a megállapodást indokolás nélkül megszüntetni. A felek megállapodnak abban, hogy jelen megállapodást legalább négyévente felülvizsgálják, illetve közös megegyezéssel módosítják.

Kőszeg, ……………………...




Huber László Seper András
polgármester elnök




Záradék:
Kőszeg Város önkormányzatának Képviselő-testülete …/2018. (…) sz. határozatával az Együttműködési megállapodást jóváhagyta és elfogadta.

Kőszeg, …………………………….


Dr. Zalán Gábor
jegyző

2. melléklet

TERVEZET
INGATLANHASZNÁLATI SZERZŐDÉS

Amely létrejött egyrészről
Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8., képviseli: Huber László polgármester) továbbiakban: Önkormányzat, mint tulajdonos,

másrészről
Kőszegi Ostromnapok Egyesület (9730 Kőszeg, Rajnis u. 9., képviseli: Seper András elnök) továbbiakban: Egyesület, mint használó között az alábbi feltételekkel:

1. Szerződő felek rögzítik, hogy az Egyesület együttműködik az Önkormányzattal többek között a Kőszeg városában évről évre megrendezésre kerülő Félhold és Telihold Kőszegi Ostromnapok rendezvény megszervezésében és lebonyolításában. Az Egyesület működése, valamint hagyományápolással kapcsolatos feladataikhoz szükséges eszközök tárolása érdekében az Önkormányzat az Egyesület részére ingyenes használatra átengedi – határozatlan időre - a tulajdonát képező Kőszeg, Chernel u. 6. szám alatt található, 1841/A/1 hrsz-ú 109 m2 nagyságú pincehelyiséget „kőtár”, a 1841/A/2 hrsz-ú 42 m2 nagyságú 1. sz. földszinti irodát, valamint a 1841/A/3 hrsz-ú iroda albetétjét képező 1,55 m2 nagyságú mosdó helyiséget.
2. Az Egyesület köteles az 1. pontban írt ingatlan tekintetében ellátni az ingatlankezeléssel járó feladatokat, a helyiségeket rendeltetésüknek megfelelően használni, gondoskodni állaguk megóvásáról.
3. A helyiségek rezsiköltsége – mely a tevékenység végzésével összefüggésben felmerülő teljes víz-, villanyköltség összegét takarja -, valamint a helyiségek tisztításának, karbantartásának költsége az Egyesületet terheli.
4. A hivatkozott közműdíjakat az Egyesület - a nevére kiállított számla alapján, a megjelölt fizetési határidőben – közvetlenül fizeti ki a közműszolgáltatók felé.
5. A helyiségek felújítási költsége az Önkormányzatot terheli, azonban az adott munkálatok szükségességéről, elvégzésének időpontjáról – az Egyesület előzetes jelzése és a várható költségvonzat kimutatása alapján – az Önkormányzat dönt.
6. Amennyiben bármely felújítási, fejlesztési munkálatot, beruházást az Egyesület saját költségén kíván elvégezni, köteles a tulajdonos előzetes hozzájárulását kérni.
7. Amennyiben a helyiségek használata során olyan károsodás, állagromlás következik be, mely a rendeltetésellenes használat következménye, vagy harmadik személy szándékos magatartásával kárt okoz, akkor a helyreállítási, javítási költségeket az Egyesület köteles viselni. Az Egyesület az e körben felmerült költségeinek megtérítését a károkozóval szemben közvetlenül érvényesítheti.
8. Bármelyik fél jogosult 2 hónapos felmondási idővel a szerződést indokolás nélkül megszüntetni.
9. Az Önkormányzat részéről azonnali hatályú felmondásnak van helye, amennyiben az Egyesületnek felróható, rendeltetésellenes, szerződésbe ütköző használat állapítható meg, fennáll a helyiségek állagának veszélyeztetettsége, illetve az Egyesület bármely szerződéses kötelezettségének – különösen a rezsi megfizetése – felszólítás ellenére sem tesz eleget.
10. A szerződés megszűnése esetén az Egyesület köteles a helyiségeket haladéktalanul, rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban a tulajdonos birtokába bocsátani.
11. A felek kölcsönösen elismerik, hogy a jelen szerződést képviselőik elolvasták, az abban foglalt feltételeket megértették és elfogadják. A szerződésben nem szereplő egyéb feltételekre nézve a Ptk. szabályai irányadóak.
12. Jelen szerződés …… … napján lép hatályba.
Kőszeg, . …………………………..



Kőszeg Város Önkormányzata Kőszegi Ostromnapok Egyesület
tulajdonos használó

Záradék:

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a …/2018. (...) sz. határozatával az Ingatlanhasználati szerződést jóváhagyta és elfogadta.

Kőszeg, . ………………………..


Dr. Zalán Gábor
jegyző

(A mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)