2018. Január 25., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A fizető parkolók működésének és igénybevételének rendjéről szóló 16/2015. (VI. 26.) valamint a történelmi belváros gépjármű közlekedésének szabályairól szóló 35/2005. (XI. 1.) önkormányzati rendeletek módosítása.
2. - A Velemi úti társasházak mögött parkolók kialakítása.
3. - Zártkerti mintaprogram pályázat benyújtása.
4. - A Kőszegi Ostromnapok Egyesülettel kötendő együttműködési és ingatlanhasználati megállapodás.
5. - A Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesülettel kötött ingatlanhasználati megállapodás megszüntetése (rendkívüli előterjesztés).
6. - A Kőszeg, 0205/44 hrsz-ú földrészlet belterületbe vonása.
7. - A polgármester és az alpolgármester cafetéria juttatásának megállapítása.
8. - A polgármester 2018. évi szabadság tervének jóváhagyása.
9. - A képviselő-testület 2018. évi munkatervének jóváhagyása.
10. - Képviselő-testületi nyilatkozat.
11. - Zárt ülés keretében: javaslattétel Vas Megye Önkormányzata kitüntetéseire.
12. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
13. - Egy mappában a 2018. január 25-i képviselő-testületi ülés anyagai.
14. - Rendkívüli előterjesztés: a 0184 hrsz-ú út ingyenes önkormányzati tulajdonba kérése.
5. napirendi pont:
A Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesülettel kötött ingatlanhasználati megállapodás megszüntetése (rendkívüli előterjesztés).

Tisztelt Képviselő-testület!

A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület (a továbbiakban: Egyesület) elnöke Varsányi Áron köszönetét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy Kőszeg Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) éveken át ingyenesen biztosította az Egyesület számára a Kőszeg, Petőfi tér 37. szám alatti ingatlan részét képező 235 m2 alapterületű földszinti helyiséget. Elnök Úr jelezte az irányú szándékát, hogy a 2018. évtől edzési tevékenységüket egy másik intézményben kívánják folytatni, és kezdeményezte az Önkormányzat és az Egyesület között Ingatlanhasználati szerződés megszüntetését 2018. január 31. napjával.
A Képviselő-testület legutóbb a 154/2016. (VIII.25.) számú határozatával hagyta jóvá az Önkormányzat és az Egyesület között fennálló Feladatátvállalási Megállapodás, és az annak részét képező Ingatlanhasználati szerződés módosítását.
Az Ingatlanhasználati szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetése annyiban érinti az Önkormányzat és az Egyesület között fennálló Feladatátvállalási megállapodást (a továbbiakban: Megállapodás), hogy a Megállapodás ingatlan használatot érintő részei kerülnének módosításra.
Az Egyesület a város sportfeladatainak ellátásával kapcsolatos vállalásait a jövőben is változatlanul teljesítené.
Az Ingatlanhasználati szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetésére vonatkozó megállapodás, valamint a módosítandó Feladatátvállalási megállapodás az előterjesztés 1., 2., mellékleteként csatolásra került.
Kérem a Tisztelt képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a határozati javaslatról, és annak mellékleteiről dönteni szíveskedjen.

Kőszeg, 2018. január 17.

A polgármester nevében

Dr. Zalán Gábor s.k.
jegyző


HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul Kőszeg Város Önkormányzata és a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület (9730 Kőszeg, Rákóczi F.u.28., képviseli: Varsányi Áron elnök) között fennálló Ingatlanhasználati szerződés 2018. január 31. napjával közös megegyezéssel történő megszüntetéséhez, és felhatalmazza Huber László polgármestert a szerződés megszüntetésére vonatkozó, az előterjesztés 1. mellékletét képező megállapodás aláírására.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja Kőszeg Város Önkormányzata és a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület (9730 Kőszeg, Rákóczi F.u.28., képviseli: Varsányi Áron elnök) között fennálló Feladatátvállalási megállapodás módosítását, és felhatalmazza Huber László polgármestert, az előterjesztés 2. mellékletét képező megállapodás aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal


1. melléklet


MEGÁLLAPODÁS
A 6266-9/2016. IKTATÓSZÁMÚ INGATLANHASZNÁLATI SZERZŐDÉS KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL TÖRTÉNŐ MEGSZÜNTETÉSÉRŐL

amely létrejött egyrészről
Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8., adószám: 15733627-2-18, képviseli: Huber László polgármester) mint tulajdonos,
másrészről
Fitt-Box Ökölvívó Egyesület (9730 Kőszeg, Rákóczi F.u.28., Adószám: 18899915-1-18, képviseli: Varsányi Áron elnök) mint használó,
a továbbiakban együttesen Szerződő Felek között az alulírott napon és helyen, az alábbiak szerint.
I. Előzmény:
1. Szerződő Felek tényként rögzítik, hogy közöttük 2016. szeptember 6. napján határozatlan időre szóló Ingatlanhasználati szerződés (a továbbiakban: szerződés) jött létre, mely szerződést Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 154/2016. (VIII.25.) számú határozatával hagyta jóvá, és mely szerződés a 6266-9/2016. iktatószámon, a Feladatellátási megállapodás részeként került nyilvántartásba vételre és jelen megálapodás elválaszthatatlan részét képezi.
2. A használó a tulajdonos sportfeladatainak ellátása céljából kapta ingyenes használatra a 9730 Kőszeg, 2524 hrsz-ú, természetben 9730 Kőszeg, Petőfi tér 37. sz. alatt található ingatlan részét képező 235 m2 alapterületű földszinti helyiséget. A közműdíjakat – gáz, és villanyköltség – a használó a nevére kiállított számlák alapján közvetlenül fizette a közműszolgáltatók felé, míg az ingatlan használata során felmerülő teljes vízköltség 80%-át a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft számlázta tovább a használó részére.
II. Tárgy:
1. Szerződő Felek megállapodnak, hogy jelen szerződés I./1 pontjában rögzített Ingatlanhasználati szerződést közös megegyezéssel jelen szerződés aláírásával 2018. január 31. napjával megszüntetik. Egyidejűleg a felek között továbbra is fennálló Feladatátvállalási megállapodás ingatlanhasználatot érintő része is módosításra kerül.
2. Szerződő Felek rögzítik, hogy használó az ingatlant rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban a szerződés megszűnését követően haladéktalanul a tulajdonos birtokába bocsátja.
3. Szerződő Felek rögzítik, hogy az ingatlant közüzemi tartozás nem terheli.
III. Záró rendelkezések:
1. Jelen szerződés létrejöttét Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a …/2018. (...) képviselő-testületi határozatával hagyta jóvá.
2. Jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény vonatkozó rendelkezései irányadóak.
3. Szerződő Felek jelen szerződést, mint akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag aláírják.
Kőszeg, 2018. …………..hó………..napján.



…………………………………………. ……………………………..
Kőszeg Város Önkormányzata Fitt-Box Ökölvívó Egyesület
tulajdonos használó


Melléklet: 6266-9/2016. iktatószámú Ingatlanhasználati szerződés



2. melléklet

FELADATÁTVÁLLALÁSI MEGÁLLAPODÁS


A megállapodás Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8., képviseli: Huber László polgármester), továbbiakban, mint Önkormányzat, és a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület (9730 Kőszeg, Rákóczi F. u. 28., képviseli: Varsányi Áron elnök), továbbiakban, mint Egyesület között jött létre Kőszeg Város Önkormányzatának a 89/2014. (V.29.) képviselő-testületi határozattal elfogadott Kőszeg Város Sportfejlesztési Koncepciója (a továbbiakban: Sportkoncepció), valamint Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi sportélet támogatásáról szóló 13/2009. (IV.22.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Sportrendelet) alapján.

1. A megállapodás célja, hogy rögzítse

 Kőszeg Város Önkormányzata által a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület működéséhez nyújtandó támogatás módját,
 a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület közreműködésének módját Kőszeg Város Önkormányzata sportfeladatainak ellátásában.

2. Az Önkormányzat az Egyesület működését a 46/2015. (III.26.) sz. határozatával elfogadott az önkormányzati támogatások eljárási rendjéről szóló szabályzatban (a továbbiakban: Civil Szabályzat) meghatározott módon támogathatja.

3. A támogatás odaítélésének, kifizetésének, valamint elszámolási módjának részleteiről a Civil Szabályzat alapján megkötött támogatási szerződés rendelkezik.

4. Az Egyesület vállalja:

 A helyi amatőr ökölvívó sport, lehetőség szerint versenysport működtetését,
 utánpótlás nevelését,
 a sportolók edzés- és versenylehetőségeinek szervezését, a sportolók utaztatását, a bajnokságokba való benevezését,
 a sport, az egészséges életmód népszerűsítését,
 évente két alkalommal ingyenes ökölvívó sportesemény megszervezését Kőszegen.

5. Az Egyesület vállalja továbbá a pályázati kiírások figyelését, sport témájú pályázatok elkészítését és beadását. Az eszközök beszerzésére, a működésre kiírt pályázatok esetében vállalja a pályázati önrészt.

6. Az Egyesület képviseli Kőszeg Város sportját a különböző szintű sportrendezvényeken.

7. Az Egyesület a rendezvényeit megjelenteti a www.koszeg.hu honlapon és a Kőszeg és Vidéke című lapban.

8. A megállapodás határozatlan időre jön létre, és 2018. ………….hó …. napján lép hatályba. Egyúttal a felek között azonos tárgyban 2016. szeptember 6-án létrejött megállapodás hatályát veszti.

9. Bármelyik fél jogosult 6 hónapos felmondási idővel a megállapodást indokolás nélkül megszüntetni. A felek megállapodnak abban, hogy jelen megállapodást négyévente felülvizsgálják, illetve szükség esetén közös megegyezéssel módosítják.

Kőszeg, 2018. …….hó…….napján



Huber László Varsányi Áron
polgármester elnök






Záradék:
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete …/2018 (….) sz. határozatával a Feladatátvállalási Megállapodást jóváhagyta és elfogadta.

Kőszeg, 2018. ………hó…….napján.

Dr. Zalán Gábor
jegyző



(A mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)