2019. Augusztus 29., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Kőszeg Város településrendezési eszközeinek 8. sz. módosítása – végső elfogadás.
2.a - Az önkormányzat 2019. évi költségvetéséről szóló 2/2019. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosítása.
2.b - Beszámoló az önkormányzat gazdálkodásának 2019. I. félévi teljesítéséről.
3. - A Kőszegi Sportegyesület támogatási kérelme.
4. - Hámori Ádám válogatott ökölvívó olimpiai felkészüléséhez nyújtandó támogatási szerződés jóváhagyása.
5. - A 3. sz. felnőtt háziorvosi körzet helyettesítése.
6. - A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz való csatlakozás.
7. - Tájékoztató a vagyonhasznosítás időarányos teljesítéséről.
8. - A polgármesteri hivatal állami tulajdonban lévő részének önkormányzati tulajdonba kerülésével kapcsolatos döntések meghozatala.
9. - A Kőszeg, 3921 hrsz-ú ingatlan átminősítése.
10. - A VASIVÍZ Zrt. ivóvíz és szennyvíz ágazatra vonatkozó Gördülő Fejlesztési Tervének jóváhagyása.
11. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
12. - Egy mappában a 2019. augusztus 29-i képviselő-testületi ülés anyagai.
10. napirendi pont:
A VASIVÍZ Zrt. ivóvíz és szennyvíz ágazatra vonatkozó Gördülő Fejlesztési Tervének jóváhagyása.

Tisztelt Képviselő-testület!

A víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. tv. értelmében a víziközmű-szolgáltatás hosszú távú biztosítása érdekében víziközmű-szolgáltatási ágazatonként tizenöt éves időtávra gördülő fejlesztési tervet kell készíteni.
A gördülő fejlesztési terv (a továbbiakban GFT) két részből tevődik össze, egyrészt felújítási és pótlási tervrészből, amelyet a víziközmű-szolgáltatónak, azaz a Vasivíz Zrt-nek kell összeállítania, másrészt beruházási tervrészből, amely elkészítéséről a képviseletre jogosult ellátásért felelős önkormányzat gondoskodik.

A VASIVÍZ Zrt., mint üzemeltető az elmúlt évek gyakorlata szerint elkészítette az ivóvíz- és csatornahálózatra vonatkozó gördülő fejlesztési terv mindkét részletét, melyet megküldött az érintett önkormányzatoknak jóváhagyásra.
A tervek Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz (MEKH) történő benyújtására minden év szeptember 30-ig van lehetőség, amelyet a Vasivíz magára vállalt mindkét rész vonatkozásában, ehhez azonban meghatalmazásra van szükségük valamennyi érintett önkormányzat részéről.

Az idei évben ismét lehetőség nyílt az Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések 2019. támogatására meghirdetett pályázat c) Belterületi utak, járdák, hidak felújítása alcél keretében pályázat benyújtására, amely során az Árpád tér - Pék utca, valamint Várkör Károly Róbert tér – Zsinagóga közti szakaszának útburkolat felújítását hagyta jóvá a Képviselő-testület.
A Vasivíz Zrt. felé jeleztük a fenti pályázaton való részvételünket és egyúttal kértük tőlük az érintett szakasz vizsgálatát. Korábban történt állapotfelmérés alapján tájékoztattak arról, hogy a Pék utca víz, szennyvíz rendszere rendben van, míg a felújításra kerülő Várkör -Károly Róbert tértől számított 150 méteres - szakaszán a szennyvízvezeték teljes cseréje indokolt, vélhetően a fennmaradó 100 méteres részen sem jobb a helyzet, de ennek az eredménye még nem áll rendelkezésre. Vízvezeték tekintetében még az eredeti 1930-as években lefektetett vascsövek találhatóak, így ez is cserére szorul.
A Vasivíz Zrt. tájékoztatása szerint a fennmaradó szakasz vizsgálatának eredménye szeptember 2-ra várható, így a mellékelt tervrészletekben még ezért nincs nevesítve ez a rész. Tekintettel arra, hogy a GFT jóváhagyására és a szükséges dokumentumok megküldésére 2019. augusztus 31-i határidőt kaptak az ellátásért felelősek, így a döntést mielőbb szükséges meghozni. Természetesen megvárjuk a vizsgálat eredményét és ennek ismeretében nyújtjuk be az iratokat.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta és a határozati javaslatokat egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjen azzal a kiegészítéssel, hogy a vizsgálat eredményének ismeretében és annak szükség szerinti beépítésével tekintse elfogadottnak a GFT-t!

Kőszeg, 2019. augusztus 22.

A polgármester nevében:

Németh Ildikó s.k.
városüzemeltetési osztályvezető



I. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a VASIVÍZ Zrt. által készített „Gördülő fejlesztési terv a 2020-2034 időszakra Felújítások és pótlások összefoglaló táblázata, valamint Beruházások összefoglaló táblázata – V001 Szombathely ivóvízellátási rendszer” című dokumentumokat a mellékletben szereplő tartalommal jóváhagyja.
2. A Képviselő-testület felhatalmazza a Vasivíz Zrt-t, hogy a gördülő fejlesztési tervet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz benyújtsa, és az ezzel kapcsolatos teljes hatósági eljárásban képviselje Kőszeg Város Önkormányzatát.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal


II. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a VASIVÍZ Zrt. által készített „Gördülő fejlesztési terv a 2020-2034 időszakra Felújítások és pótlások összefoglaló táblázata, valamint Beruházások összefoglaló táblázata – S001 Szombathely szennyvízelvezetési és tisztítási rendszer” című dokumentumokat a mellékletben szereplő tartalommal jóváhagyja.
2. A Képviselő-testület felhatalmazza a Vasivíz Zrt-t, hogy a gördülő fejlesztési tervet a Magyar Energetikai és Közmű Szabályozási Hivatalhoz benyújtsa, és az ezzel kapcsolatos teljes hatósági eljárásban képviselje Kőszeg Város Önkormányzatát.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal

(Valamennyi csatolt mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)