2019. December 19., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Tájékoztató Kőszeg és térsége foglalkoztatási helyzetéről.
2. - Beszámoló Kőszeg város külkapcsolatainak 2019. évi alakulásáról.
3. - A 20 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó járművek korlátozásának szabályairól szóló 9/2018. (VI. 1.) önkormányzati rendelet módosítása, tájékoztató a forgalmi rend kialakításával kapcsolatos - átruházott jogkörben hozott - döntésekről.
4. - Hitelfelvétellel kapcsolatos döntés meghozatala.
5. - Jelentés a város környezeti állapotáról.
6. - A 3. sz. felnőtt háziorvosi körzet helyettesítése.
7. - A központi orvosi ügyelet ellátásról szóló szerződés módosítása.
8. - A Központi Óvoda és Bölcsőde KIKI-ben intézményvezető-helyettes engedélyezése.
9. - A 2020. évi rendezvénynaptár.
10. - Munkaszolgálatosok emlékútjának kialakítására vonatkozó együttműködési megállapodás.
11. - A Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulásba delegálás.
12. - Zárt ülés keretében: Villamos energia beszerzésére vonatkozó közbeszerzési eljárásban eredményhirdetés. (az előterjesztést később küldjük).
13. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
14. - Egy mappában a 2019. december 19-i képviselő-testületi ülés anyagai.
15. - Rendkívüli előterjesztés: A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház kérelme többletbevétel felhasználására.
4. napirendi pont:
Hitelfelvétellel kapcsolatos döntés meghozatala.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzatának 2019. évi költségvetése tartalmazza az Egészségháztól D-re lévő fejlesztési terület közművesítésének szándékát. Ehhez a felhalmozási 55.000.000.- Ft kiadáshoz az önkormányzat rendeletében 55.000.000.- Ft hitelfelvételi szándék is kapcsolódik.
A Képviselő-testület 2019. április 25-i ülésén az OTP Bank Nyrt. 55.000.000,- Ft-os 60 havi hosszúlejáratú fejlesztési hitel felvételére adott ajánlatát elfogadta, s egyúttal Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvényben előírt kormányengedély iránti kérelem benyújtásáról is döntött.
A hitelfelvételt a Kormány 1630/2019. (XI. 8.) Korm. határozatával jóváhagyta, így a hitelszerződés aláírásának törvényes akadálya nincsen.
A közművesítés az Egészségház bekötőút – Forintos M. utca közti 2975/103 hrsz-ú 220 méter hosszú közút területén az alábbiakat tartalmazná: ivóvíz-hálózat (részben kiépült), szennyvíz-hálózat (mindkettő jogerős vízjogi létesítési engedéllyel rendelkezik), villamos energia, közvilágítás, csapadékvíz-elvezetés, gázkiváltás, valamint zúzottkő útalap készítése. A villamos energia, a közvilágítás, valamint a csapadékvíz-elvezetés esetén tervek elkészítése és engedélyeztetése is szükséges.
Indikatív árajánlat bekérését követően megállapítható, hogy a 2020. évre tervezett megvalósulás esetén a fenti hitelösszeg várhatóan nem elegendő a fenti tervezési, engedélyezési és építési költségek teljes fedezésére. A 2020. évre prognosztizált áremelkedés alapján további 20 M Ft saját erő szükséges.

A közművesítéssel az ott található önkormányzati ingatlanok (11 db beépítetlen terület) értékesítését kívánjuk elősegíteni, melyek piaci összértéke a közművesítést követően 200 M Ft-ra tehető, melyből az út végleges kiépítését is el kell végezni.
A telkek értékesítésének sikerét - elsősorban az Egészségházhoz közeli területen – befolyásolhatja az ott üzemelő műjégpálya látványa, valamint a gépház okozta zajhatás is. Utóbbi csökkentése érdekében már keressük a megfelelő műszaki megoldásokat.

Tekintettel arra, hogy a jövő évi költségvetés tervezésénél sok még a bizonytalansági tényező a már folyamatban lévő projektek megvalósításához szükséges önerő nagyságával kapcsolatban, másrészt a konkrét engedélyezési tervek ismerete nélkül pontosabb – jelentősebb kockázati tényezők nélküli - költségelemzés nem adható, nem javasoljuk a hitel jelenlegi azonnali felvételét.
A Kormány idén is támogatta az egyébként nem kötelező fejlesztés megvalósítását, így a testület a jövő év elején a költségvetés pontos ismeretében újra bekérhet pénzügyi intézményektől hitel-ajánlatot és kérvényezheti a hitel 2020. évben történő felvételének engedélyezését.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság, valamint a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta. A határozati javaslatot mindkét Bizottság egyhangúlag elfogadásra ajánlja a Képviselő-testületnek.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a döntését meghozni szíveskedjen.

Kőszeg, 2019. december 12.

A polgármester nevében:


Básthy Béla s.k.
polgármester



HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 72/2019. (IV.25.) számú határozat 3. pontját visszavonja.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)