2021. Január 29., Péntek, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: veszélyhelyzetben a képviselő-testület feladat- és hatáskörének gyakorlása

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A képviselő-testület gazdasági programjának jóváhagyása (később küldjük).
2. - A hivatali helyiségen, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése engedélyezésének szabályairól, valamint a fizetendő díj mértékéről szóló 11/2017. (V. 26.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A V001 Szombathely-Kőszeg ivóvízellátási rendszeren, valamint az S001 Szombathely-Kőszeg szennyvízelvezetési és tisztítási rendszeren történő vagyonértékelésről szóló döntés.
4. - Önkormányzat tulajdonú ingatlanok rekreációs célra történő kijelölése.
4. - Egy mappában a 2020. december 10-i polgármesteri döntések tervezete.
5. - A Kőszeg, 1329 hrsz-ú ingatlanra érkezett vételi ajánlat.
6. - A Kőszeg, Rákóczi F. u. 78. 1. emelet 32. sz. alatti lakásra érkezett vételi szándék.
7. - A kőszegi 3584 hrsz-ú ingatlanrész vételi szándéka.
8. - A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház 2021. évi munkaterve.
9. - A képviselő-testület 2021. évi munkaterve.
10. - A 2021. évi közbeszerzési terv jóváhagyása.
8. napirendi pont:
A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház 2021. évi munkaterve.

INDOKOLÁS
A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
2021. évi munkatervének jóváhagyásához



A muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény szabályozza az önkormányzat fenntartásában működő kulturális intézményekkel kapcsolatos fenntartói feladatokat. A törvény 78/I. § (4) bekezdés b) pontja a művelődési központra vonatkozóan úgy fogalmaz, hogy a fenntartó hagyja jóvá, illetve fogadja el az intézmény munkatervét. Mellékelten csatolom a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház 2021. évi munkatervét és a közművelődési alapszolgáltatások, valamint a közművelődési intézmények és közösségi színterek követelményeiről szóló 20/2018. (VII.9.) EMMI rendelet 3. § (1) bekezdése szerinti szolgáltatási tervet. A Kőszegi Városi Múzeum és Könyvtár 2021. évi munkaterve 2020. december 21-én már elfogadásra került.

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 4. mellékeltének 2.1 pontja szerint a Kulturális, Oktatási, Szociális, Egyészségügyi Bizottság átruházott hatáskörben dönt a közművelődési és közgyűjteményi intézményeinek éves munkatervének elfogadásáról.

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja.


Kőszeg, 2021. január 8.



Pócza Zoltán s.k.
igazgató





HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján – a Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság helyett – az 1997. évi CXL. törvény 78/I. § (4) bekezdés b) pontjában biztosított jogkörében a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház 2021. évre szóló munkatervét és annak a részét képező szolgáltatási tervet a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja.



Felelős: Pócza Zoltán igazgató
Határidő: értelemszerűen


(A munkatervet lsd. a letölthető formátumban.)