2021. Október 28., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A szociális ellátásokról szóló 21/2021. (VIII. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - A gyermekétkeztetés 2022. évi nyersanyagnormáinak megállapítása valamint a gyermekjóléti ellátási formákról és a gyermekétkeztetésről szóló 8/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A közművelődésről szóló 2/2020. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - A Társult Evangélikus Egyházközség Nemescsóval kötött feladat-ellátási szerződés módosítása.
5. - A 2022. évi ellenőrzési terv jóváhagyása.
6. - A Stratégiai Ellenőrzési Terv felülvizsgálata.
7. - Kőszeg Város Önkormányzatának a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínházat érintő költségvetési előirányzat átcsoportosítása.
8. - Kőszeg Város Önkormányzatának a Kőszegi Városi Múzeum és Könyvtárat érintő költségvetési előirányzat átcsoportosítása.
9. - A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház költségvetési átcsoportosítási kérelme.
10. - A Kőszeg, Meskó u. 1. alatti ingatlan hasznosítására vonatkozó döntések meghozatala.
11. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
11. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.

(A képviselő-testület 2021. október 28-i ülésére.)



Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 12. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

A 30/2021. (VIII. 26.) képviselő-testületi határozatában a képviselő-testület hozzájárult a Kőszeg, Rákóczi F. u. 10. társasház közös tulajdonában lévő, XXVI. jelű, egyéb helyiség értékesítéséhez azzal, hogy az értékbecslésben a helyiségre megállapított 1.380.000,-Ft piaci érték önkormányzati 188/1000 tulajdoni hányadára eső 259.440,-Ft összeg a társasház felújítási alapjába kerüljön befizetésre. A helyiség értékesítésére vonatkozó adásvétel lebonyolítása, az alapító okirat módosítása, valamint a jogügylettel kapcsolatban felmerült valamennyi költség viselése a kérelmezőt terheli, az értékbecslés készítésének a költsége pedig a társasház tagjait.
A határozatra jelenti Németh Ildikó városüzemeltetési osztályvezető, hogy a döntésről értesítették a társasházat.

A 32/2021. (VIII. 26.) határozatában a képviselő-testület jóváhagyta a Kőszeg, Erdő utcai 3838/2 hrsz-ú ingatlan ivóvízellátás biztosítása érdekében az ingatlan tulajdonosa és Kőszeg Város Önkormányzata között létrejött megállapodást és felhatalmazta a polgármestert annak aláírására, valamint döntött arról, hogy a beszerzési eljárás lefolytatását követően a bekerülési költség 50 %-nak erejéig, maximum bruttó 1 585 367 Ft, fedezetet biztosít a 2021. évi költségvetés tartalék kerete terhére.
A 33/2021. (VIII. 26.) határozatában pedig a képviselő-testület – a szükséges előirányzatok átcsoportosításával párhuzamosan – a beruházási előirányzat teljes összegére
3 170 733 Ft értékben engedélyezte a beszerzési eljárás lefolytatását és a kivitelezés elvégzését.
Mindkét határozatra jelenti Németh Ildikó városüzemeltetési osztályvezető, hogy a költségmegosztásra vonatkozó megállapodás a kérelmezővel aláírásra került. Továbbá az önkormányzat Beszerzési Szabályzata alapján lefolytatták az eljárást a gerincvezeték kiépítésére. Jelenleg aláírás alatt van a nyertes ajánlattevővel kötendő szerződés.

A 34/2021. (VIII. 26.), a 35/2021. (VIII. 26.) és a 36/2021. (VIII. 26.) képviselő-testületi határozatában a képviselő-testület hozzájárulását adta ahhoz, hogy a kőszegi római katolikus egyházi épületek felújítására elnyert támogatás kedvezményezettje, a Szombathelyi Egyházmegye által a Kőszeg, 3525 hrsz-ú temetőben lévő Szent Vér kápolna környezetében elhelyezkedő három sírhely a hozzátartozók írásbeli hozzájárulásának beszerzését követően a velük előre egyeztetett helyre és módon véglegesen áthelyezésre kerüljön.
A határozatra jelenti Németh Ildikó városüzemeltetési osztályvezető, hogy a döntésről értesítették a Szombathelyi Egyházmegyét, akik a továbbiakban a hozzátartozókkal intézik az áthelyezést.


Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 2. § (5) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

A Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság az októberi, rendes ülésén jóváhagyta a nyári táborozások elszámolását.

Básthy Béla polgármester úr pedig a Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság által tett javaslatok alapján – átruházott jogkörben – döntött a „Jó tanuló és jó sportoló” kitüntető címek odaítéléséről, amelyek a Királyi Városnap rendezvénysorozat keretében, ünnepi képviselő-testületi ülésen lesznek átadva.

Kovács-Mezei Virág igazgatási osztályvezető jelentése alapján:
A polgármester nevében az osztály 2021. szeptember 30. és 2021. október 27. között összesen 98 esetben települési támogatást, valamint 5 lakásfenntartási támogatást állapított meg.



Kőszeg, 2021. október 27.

Dr. Zalán Gábor s. k. jegyző