2022. Március 31., Csütörtök, 08:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Beszámoló Kőszeg Város közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról.
2. - Tájékoztató a Kőszegi Polgárőr Egyesület 2021. évi tevékenységéről.
3. - Beszámoló a Kőszegi Sporthorgász Egyesület 2021. évi tevékenységéről.
4.a - Az Írottkő Natúrparkért Egyesület 2021. évi szakmai beszámolója, 2022. évi munkaterve.
4.b - Beszámoló a Térségi TDM Szervezet és Tourinform 2021. évi tevékenységéről.
5. - A kőszegi Jurisics-vár épületegyüttesére és annak környezetében lévő ingatlanokra vonatkozó vagyonkezelési szerződés jóváhagyása.
6. - Új orvosi ügyeleti épület létrehozására vonatkozó pályázat benyújtása.
7. - Az LLY-346 forgalmi rendszámú gépjármű használatának szabályairól szóló önkormányzati szabályzat jóváhagyása, valamint önkormányzati tulajdonban lévő gépjárműre vonatkozóan üzembentartói megállapodás jóváhagyása a Kőszegfalvi Sportegyesülettel.
8. - Az óvodai beiratkozás időpontjának és az óvodai körzetek meghatározása a 2022/2023. nevelési évre.
9. - A Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde honvédelmi intézkedési terve.
10. - A Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde továbbképzési programjának jóváhagyása.
11. - Beszámoló a közétkeztetés minőségellenőrzéséről.
12. - A Kőszegi Szociális Gondozási Központ által biztosított időskorúak nappali ellátására vonatkozó fenntartói nyilatkozat.
13. - A Kőszeg, 6755/4 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
15. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
16. - Rendkívüli előterjesztés: Az önkormányzat, valamint a Magyar Nemzeti Levéltár között kötendő, a Kőszeg, Jurisics tér 2. szám alatti ingatlanra vonatkozó haszonkölcsön szerződés jóváhagyása.
17. - Rendkívüli előterjesztés: A Csónakázó tavat érintő üzemeltetési jog átadásról, területhasználatról szóló szerződés módosítása.
7. napirendi pont:
Az LLY-346 forgalmi rendszámú gépjármű használatának szabályairól szóló önkormányzati szabályzat jóváhagyása, valamint önkormányzati tulajdonban lévő gépjárműre vonatkozóan üzembentartói megállapodás jóváhagyása a Kőszegfalvi Sportegyesülettel.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzata az elmúlt évtizedekben is és jelenleg is több módon támogatja a városban kiemelkedő tevékenységet végző civil szervezeteket.
Az anyagi támogatás mellett az egyik népszerű gyakorlati segítség a számukra az önkormányzat tulajdonában, és a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal üzemben tartásában lévő 9 személyes JWL-470 forgalmi rendszámú, Reanult Trafic kisbusz, amelyet 2018. óta – a képviselő-testület 36/2018. (III. 1.) képviselő-testületi határozata alapján – közösségi célokra kérhetnek kölcsön az önkormányzat intézményei, Bozsok és Velem Önkormányzatai, valamint a városban működő civil szervezetek.
A Kőszegfalvi Sportegyesületnek nincs saját gépjárműve, ezért az elmúlt időszakban ők kérték a leggyakrabban használatba ezt a kisbuszt, mert a bajnokságon való részvételt csak így tudják megoldani. Ez mellett folyamatosan felmerülnek a kőszegfalvi városrészen különböző igények: az idősek szállítása az orvosi rendelőbe, a Kőszegfalvi óvodába járó gyerekek elhozása Kőszegre különböző programokra stb., tehát szükség lenne a városrészen egy olyan kisbuszra, amely falugondoki jellegű feladatokat is ellátna.
Az eddigi közösségi célokra használt, fenti forgalmi rendszámú kisbuszt az önkormányzat térítésmentesen a Kőszegfalvi Sportegyesület üzembentartásába adja azzal a feltétellel, hogy az egyesület vállalja a városrészen felmerülő fenti igények, azaz közösségi feladatok ellátását is.
A Kőszegfalvi Sportegyesület elnöke, Kogler Gábor ezt a feltételt vállalta, így a kisbusz átadásához üzembentartói jog átruházásáról szóló szerződést kell kötni, amelyet az előterjesztés melléklete tartalmaz. A gépjármű fenntartásával, üzemeltetéssel kapcsolatos költségei a jövőben az egyesületet terhelik. Az egyesület a kisbuszt természetesen a Kőszegfalván működő más civil szervezetek számára is átadhatja használatra.
A fenti gépjármű eredeti céljára, azaz „civil kisbuszként” szintén a hivatali flottában lévő, LLY-346 forgalmi rendszámú, Volkswagen Transporter típusú gépjármű került kijelölésre. Erre vonatkozóan készült egy új szabályzat, amelyet szintén mellékletben csatoltunk, így elsőként szükség van a fenti képviselő-testületi határozat visszavonására és a kijelölt gépjármű adataival az új szabályzat jóváhagyására.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a határozati javaslatokat – a civil szervezetek közötti további jó együttműködés reményében – elfogadni szíveskedjék.

Az előterjesztést megtárgyalta a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság és a képviselő-testületnek elfogadásra ajánlotta.

Kőszeg, 2022. március 25.


Básthy Béla s. k.
polgármester

(Valamennyi mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)









I. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 36/2018. (III. 1.) képviselő-testületi határozatát visszavonja.


II. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata tulajdonában, és a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal üzemben tartásában álló LLY-346 forgalmi rendszámú Volkswagen Transporter típusú gépjármű használatára vonatkozó szabályzatát a mellékletben foglaltak szerinti tartalommal elfogadja.



Felelős: Básthy Béla polgármester.
Határidő: azonnal.


III. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Kőszeg Város Önkormányzata tulajdonában lévő JWL-470 forgalmi rendszámú Reanult Trafic típusú gépjármű használatára vonatkozó, a Kőszegfalvi Sportegyesülettel kötendő üzembentartói jog átruházásáról szóló szerződést a melléklet szerinti tartalommal elfogadja, egyben felhatalmazza a polgármestert, az üzembentartással kapcsolatos dokumentumok aláírására.



Felelős: Básthy Béla polgármester.
Határidő: azonnal.