2022. Március 31., Csütörtök, 08:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Beszámoló Kőszeg Város közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról.
2. - Tájékoztató a Kőszegi Polgárőr Egyesület 2021. évi tevékenységéről.
3. - Beszámoló a Kőszegi Sporthorgász Egyesület 2021. évi tevékenységéről.
4.a - Az Írottkő Natúrparkért Egyesület 2021. évi szakmai beszámolója, 2022. évi munkaterve.
4.b - Beszámoló a Térségi TDM Szervezet és Tourinform 2021. évi tevékenységéről.
5. - A kőszegi Jurisics-vár épületegyüttesére és annak környezetében lévő ingatlanokra vonatkozó vagyonkezelési szerződés jóváhagyása.
6. - Új orvosi ügyeleti épület létrehozására vonatkozó pályázat benyújtása.
7. - Az LLY-346 forgalmi rendszámú gépjármű használatának szabályairól szóló önkormányzati szabályzat jóváhagyása, valamint önkormányzati tulajdonban lévő gépjárműre vonatkozóan üzembentartói megállapodás jóváhagyása a Kőszegfalvi Sportegyesülettel.
8. - Az óvodai beiratkozás időpontjának és az óvodai körzetek meghatározása a 2022/2023. nevelési évre.
9. - A Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde honvédelmi intézkedési terve.
10. - A Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde továbbképzési programjának jóváhagyása.
11. - Beszámoló a közétkeztetés minőségellenőrzéséről.
12. - A Kőszegi Szociális Gondozási Központ által biztosított időskorúak nappali ellátására vonatkozó fenntartói nyilatkozat.
13. - A Kőszeg, 6755/4 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
15. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
16. - Rendkívüli előterjesztés: Az önkormányzat, valamint a Magyar Nemzeti Levéltár között kötendő, a Kőszeg, Jurisics tér 2. szám alatti ingatlanra vonatkozó haszonkölcsön szerződés jóváhagyása.
17. - Rendkívüli előterjesztés: A Csónakázó tavat érintő üzemeltetési jog átadásról, területhasználatról szóló szerződés módosítása.
15. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.

(A képviselő-testület 2022. március 31-i ülésére.)

Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 12. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

A 12/2022. (I. 27.) képviselő-testületi határozatával a képviselő-testület jóváhagyta az önkormányzat és a Kőszegi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat között 2022. február 1. napjával létrejövő Együttműködési Megállapodást a melléklet szerinti tartalommal, egyben felhatalmazza a polgármestert az Együttműködési Megállapodás aláírására.
A határozatra jelentem polgármester úrral együtt, hogy az együttműködési megállapodás aláírása megtörtént.

A 13/2022. (I. 27.) képviselő-testületi határozatával a képviselő-testület jóváhagyta az önkormányzat és a Kőszegi Német Nemzetiségi Önkormányzat között 2022. február 1. napjával létrejövő Együttműködési Megállapodást a melléklet szerinti tartalommal, egyben felhatalmazza a polgármestert az Együttműködési Megállapodás aláírására.
A határozatra jelentem polgármester úrral együtt, hogy az együttműködési megállapodás aláírása megtörtént.

A 27/2022. (II. 15.) határozatával a képviselő-testület elrendelte a Kőszeg, Dózsa Gy. u. 21. II. emelet 29. szám alatti, 34 m2 alapterületű lakás Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II.2.) önkormányzati rendeletben foglaltak szerinti liciteljárás útján történő értékesítését az értékbecslésben szereplő induló vételáron.
A határozatra jelenti Németh Ildikó városüzemeltetési osztályvezető, hogy az első liciteljárás eredménytelenül zárult. A pályázati hirdetmény újra ki lett írva, az új licit időpontja: 2022. április 21.

A 33/2022. (II. 15.) határozatában a képviselő-testület a Kőszeg, 6664/2 hrsz-ú kivett közforgalom elől el nem zárt magánút megnevezésű, 258 m2 nagyságú ingatlan ingyenes felajánlását elfogadta és egyben felhatalmazta a polgármestert az ajándékozási szerződés aláírására.
A képviselő-testület az 1. pont teljesülését és a terület tulajdonjog bejegyzését követően kezdeményezi a Kőszeg, 6664/2 hrsz-ú kivett közforgalom elől el nem zárt magánút belterületbe vonását, továbbá elrendelte a Kőszeg, 6664/2 hrsz-ú kivett közforgalom elől el nem zárt magánút közúttá történő átminősítését és egyben felhatalmazta a polgármestert a végrehajtáshoz szükséges dokumentumok aláírására és a szükséges nyilatkozatok, intézkedések megtételére.
A határozatra jelenti Németh Ildikó városüzemeltetési osztályvezető, hogy az ajándékozási szerződést a jogtanácsos elkészítette, aláírása megtörtént.

A 34/2022. (II. 15.) határozatában a képviselő-testület a Kőszeg, 4613 hrsz-ú kivett közforgalom elől el nem zárt magánút megnevezésű, 224 m2 nagyságú ingatlan ingyenes felajánlását elfogadta és egyben felhatalmazta a polgármestert az ajándékozási szerződés aláírására.
A képviselő-testülete az 1. pont teljesülését és a terület tulajdonjog bejegyzését követően elrendelte a Kőszeg, 4613 hrsz-ú kivett közforgalom elől el nem zárt magánút közúttá történő átminősítését és egyben felhatalmazta a polgármestert a végrehajtáshoz szükséges dokumentumok aláírására és a szükséges nyilatkozatok, intézkedések megtételére.
A határozatra jelenti Németh Ildikó városüzemeltetési osztályvezető, hogy az ajándékozási szerződést a jogtanácsos elkészítette, aláírása folyamatban.

A 38/2022. (II. 24.) határozatában a képviselő-testület a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére és ártalommentes elhelyezésére a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot (9730 Kőszeg, Kossuth L. u. 3.) 2022. március 1. napjától kezdődően 10 évi határozott időtartamra közszolgáltatóként kijelölte és a közszolgáltatási szerződést jóváhagyta, egyben felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.
A határozatra jelenti Németh Ildikó városüzemeltetési osztályvezető, hogy a közszolgáltatási szerződés aláírásra került.

Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 2. § (5) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

A Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság a márciusi rendes ülésén megtárgyalta és elfogadta a Kőszegi Városüzemeltető Kft. beszámolóját az önkormányzati bérlakások ellenőrzéséről.
Az SZMSZ 5. mellékletének 9. pontja alapján a polgármester dönt a Kőszeg város zászlójának, címerének és nevének használatával kapcsolatos ügyekben.
Básthy Béla polgármester úr a Kőszeg város jelképeiről és a Kőszegre utaló elnevezésekről, azok használatáról, valamint a középületek és közterületek fellobogózásának rendjéről szóló 3/2016. (II. 12.) önkormányzati rendelet alapján a Nyugat-Magyarországi Néptáncszövetség kérelmére engedélyezte a 2022. április 5-6. között, a Jurisics-Vár Művelődési Központban megrendezésre kerülő Ifjúsági Néptáncfesztivál és Retrofolk találkozón Kőszeg város címerének használatát.

Kovács-Mezei Virág igazgatási osztályvezető jelentése alapján:
A polgármester nevében az osztály 2021. január 27. és 2022. március 30. között összesen 228 fő részére 317 esetben települési támogatást, valamint 12 lakásfenntartási támogatást állapított meg.

Kőszeg, 2022. március 30.



Dr. Zalán Gábor s. k. jegyző