2024. Augusztus 29., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - Az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről szóló 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelet módosítása.
1.b - Beszámoló az önkormányzat gazdálkodásának 2024. I. félévi teljesítéséről.
2. - Kőszeg Város Önkormányzata költségvetési előirányzat átcsoportosítása az oviKRÉTA rendszer bevezetése érdekében.
3. - A Rákóczi 78. ingatlannal kapcsolatos döntés meghozatala.
4. - A VASIVÍZ Zrt. ivóvíz és szennyvíz ágazatra vonatkozó Gördülő Fejlesztési Tervének a jóváhagyása.
5. - Döntés a Szőlőskert utcai útfejlesztésről.
6. - Városkörnyéki közösségi közlekedés-fejlesztés - Fenntartható Városi Mobilitási Terv (SUMP) tartalmának jóváhagyása.
7. - Képviselői laptopok értékesítése.
9. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
3. napirendi pont:
A Rákóczi 78. ingatlannal kapcsolatos döntés meghozatala.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Rákóczi 78. társasház közös képviseletét a tavalyi év folyamán az EconHáz Kft. (képviseli: Dr. Garda Zsolt) vette át, miután a korábbi közös képviselő 2023. áprilisában azonnali hatállyal felmondott.
Az új közös képviselő a társasház korábbi problémáit megismerve első körben sikeresen lebonyolította a kémények helyreállítását, amelyek használatát még 2021 évben a Katasztrófavédelem tiltotta meg. Ugyancsak rendezte a társasház 2022. novemberében tűzeset következtében kiégett villanyóráinak helyzetét az érintett lakások mielőbbi megfelelő áramellátása érdekében.
A fenti ügyekkel párhuzamosan megoldandó feladatként az ingatlan tetőszerkezetének helyreállítása folyamatosan napirenden van, hiszen az időközben NAV végrehajtás alá került kötelezés teljesítése nem tűr halasztást.
Mint ismert 2015 évben a Vas Megyei Kormányhivatal egyetemleges kötelezést bocsátott ki az ingatlan állékonyságának és rendeltetésszerű használatának mielőbbi biztosítása érdekében. Ezidáig sajnos ez ügyben nem történt semmilyen előrelépés, hiszen a kötelezés kibocsátásakor alkalmazott közös képviselő, illetve az őt követő, azóta már lemondott másik képviselő nem tudott a megoldás irányába haladni.
Az új közös képviselő a társasház fedélszerkezetének mielőbbi helyreállítása érdekében felvette a kapcsolatot a Pannon Archikon Kft. részéről Bukits Zoltán tartószerkezeti szakértővel, aki korábban a statikai szakvéleményt is készítette az épületre. A statikus bevonásával pedig egy kivitelező cég megvizsgálta a tetőszerkezet állapotát és javaslatot tett a helyreállítás menetére. A helyreállítás végleges költsége pontosan egyelőre nem ismert, a tetőszerkezeti munkák szakaszolva lesznek, melynek során fog kiderülni a helyreállítás nagyságrendje. A szakemberek kalkulációja alapján 50 millió Ft összegű felújítással már jelentős eredmény érhető el.
A társasház közgyűlése legutóbb 2024. augusztus 12. napjára volt összehívva, ahol olyan többségi döntés született, miszerint a tetőszerkezet helyreállítását meg kell kezdeni, amihez hitelfelvételre is szükség lesz.
A közös képviselő ezen felújítási összegre tulajdoni hányad arányában készített egy kimutatást, ahol a társasház 54 albetétére vonatkozóan kiszámolta a fizetendő összeget. Igyekezett az irányba egyeztetni a tulajdonostársakkal, hogy lehetőség szerint, aki megteheti, egyösszegben teljesítse a rá eső részt.
Az 54 albetétből az önkormányzati 10 lakáson kívül 20 tulajdonos vállalja az egyösszegű célbefizetést, míg a fennmaradó tulajdoni hányadok esetében szükséges a hitelfelvétel. A városi tulajdonú lakások tulajdoni hányadára eső felújítási összeg 9.360.000,-Ft, amely egyösszegű befizetéséről szükséges döntést hoznia a Képviselő-testületnek.
Az említett legutóbbi közgyűlésen a döntések fontossága okán közjegyző vett részt, az ülésről ténytanúsító okirat készült, a közjegyző a jogi jelentőségű tényeket közhitelesen, közokirati formában tanúsítja. A hivatkozott dokumentumokat azok kézhezvételét követően a Képviselő-testület tagjainak megküldjük.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a döntését meghozni szíveskedjen.
Kőszeg, 2024. augusztus 23.
A polgármester nevében:

Németh Ildikó s. k.
városüzemeltetési osztályvezető


HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg, Rákóczi F. u. 78. társasház önkormányzati tulajdonú lakások 1872/10000 tulajdoni hányada tekintetében a társasház tetőszerkezetének helyreállítására 9.360.000,-Ft összeget biztosít a Kőszeg, Rákóczi F. u. 78. Társasház részére Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről szóló 1/2024. (II.16.) önkormányzati rendelet 5. melléklet II./4. Önkormányzati Ingatlanok és Intézmények felújítási keret terhére.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal