2024. Augusztus 29., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - Az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről szóló 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelet módosítása.
1.b - Beszámoló az önkormányzat gazdálkodásának 2024. I. félévi teljesítéséről.
2. - Kőszeg Város Önkormányzata költségvetési előirányzat átcsoportosítása az oviKRÉTA rendszer bevezetése érdekében.
3. - A Rákóczi 78. ingatlannal kapcsolatos döntés meghozatala.
4. - A VASIVÍZ Zrt. ivóvíz és szennyvíz ágazatra vonatkozó Gördülő Fejlesztési Tervének a jóváhagyása.
5. - Döntés a Szőlőskert utcai útfejlesztésről.
6. - Városkörnyéki közösségi közlekedés-fejlesztés - Fenntartható Városi Mobilitási Terv (SUMP) tartalmának jóváhagyása.
7. - Képviselői laptopok értékesítése.
9. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
5. napirendi pont:
Döntés a Szőlőskert utcai útfejlesztésről.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Szőlőskert utca lakói 2022. évben azzal a kéréssel keresték meg Kőszeg Város Önkormányzatát, hogy útfejlesztés keretében a jelenlegi murvás útburkolat helyett aszfaltos útburkolatot szeretnének.
Az Önkormányzat költségvetésében nem állt rendelkezésére saját forrás a beruházás megvalósítására, de a tervezési és engedélyezési költségeit biztosította a 2022. évi tervezési keret terhére és a Szőlőskert utca út- és csapadékvíz engedélyes terveit az Árvai és Társa Kft-vel elkészítette.
Az engedélyezési eljárás még abban az évben megindult, az építési engedély 2022. november 26-án jogerőre emelkedett. A beruházás jelenlegi, tervezői becsült költsége bruttó 20.241.641,- Forint.


A Szőlőskert utca telektulajdonosai a beruházás megvalósítására a becsült költségvetésből összesen bruttó 10.000.000,- Forintot vállalnak.
Kérjük a Tisztelt Képviselő-testület hozzájárulását a beruházás megvalósításához, azzal, hogy az Önkormányzat a beruházás fennmaradó részét - de maximum 11.000.000,- Forintot - a 2024. évi költségvetéséből átcsoportosítással biztosítja a Kiadások 5. melléklet I. Beruházás 3. sor terhére.

Kőszeg, 2024. augusztus 22.


A polgármester nevében:

Fekete Balázs s.k.
Fejlesztési Iroda vezetője


HATÁROZATI JAVASLAT


1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli a Kőszeg, Szőlőskert utca útfelújítási munkálatainak legfeljebb bruttó 21.000.000 Forint értékben történő elvégzését, amennyiben a Szőlőskert utca útépítésében érintett lakói együtt, mindösszesen bruttó 10.000.000,- Forint fejlesztési hozzájárulást megfizetnek az Önkormányzat részére. A Képviselő-testület egyben felhatalmazza a Polgármestert az erről szóló, az önkormányzat ügyvédje által készített megállapodás és kapcsolódó kivitelezői szerződés aláírására.

2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megnöveli az Önkormányzat 2024. évi költségvetésének Bevételi oldalát és a Kiadási oldal Beruházási előirányzatát az 1. pontban létrejött megállapodásban rögzített összeggel.

3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2024. évi költségvetés Kiadások 5. melléklet I. Beruházás 3. sor sorának terhére a megállapodásban rögzített összegen felül - legfeljebb 11.000.000,- Forint összegig - biztosítja a beruházás megvalósításához szükséges pénzügyi forrást.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal

(A mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)