2010. Május 27., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az önkormányzat 2010. évi költségvetéséről szóló 3/2010. (II. 12.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A Budaker Gusztáv Zeneiskolában fizetendő térítési díjakról szóló 17/1994. (IX. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - A többcélú kistérségi társulás megállapodása módosításának a jóváhagyása.
5. - Tájékoztató a többcélú kistérségi társulás munkaszervezetének 2009. évi munkájáról.
6. - Beszámoló a 2009. évben végzett gyermekvédelmi munkáról.
7. - Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. 2009. évi munkájáról.
8. - Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának a 2009. évi munkájáról.
9. - Beszámoló a "Kőszeg és Vidéke" c. önkormányzati lap helyzetéről.
10. - Testvérvárosi szerződés megkötése Senj városával valamint baráti városi kapcsolat létesítése Szenc városával.
11. - A városi távhőszolgáltatás fejlesztési koncepciójának jóváhagyása.
12. - Kőszeg-Lukácsháza árvízcsúcs-csökkentő tározó hasznosításával kapcsolatos építé-szeti koncepció és vázlatterv bemutatása.
13. - Kisajátítási eljárás megindítása.
14. - A Kenyérhegyi Kalandpark tervezési szerződésének módosítása.
15. - Helyi közlekedési közszolgáltatásra vonatkozó támogatási pályázat beadása.
16. - A Királyvölgyi utca vízellátásához szükséges képviselő-testületi nyilatkozat.
17.a - Kórház u. 2116/5 hrsz-ú állami ingatlan földtulajdonjogának megszerzése.
17.b - Hunyadi u. 11. alatti lakás bérbeadása.
17.c - Bechtold István utca egy részének értékesítése.
17.d - Elővásárlási jogról való nyilatkozat.
20. - Jelentés a lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
9. napirendi pont:
Beszámoló a "Kőszeg és Vidéke" c. önkormányzati lap helyzetéről.

Tájékoztató a Kőszeg és Vidéke havilap elmúlt évéről

A Kőszeg és Vidéke havilap az új megjelenési formájával, tartalmi felépítésével a második évadát zárta.
Hasonlóan az "első évfolyamhoz", azon fáradoztunk, hogy a kiadóval, az Önkormányzattal kötött megállapodásnak megfelelően a helyi és a környék lakóihoz szóljunk, széles hírskálát nyújtva.
Ennek megfelelően alakítottuk ki a lap mai szerkezetét. A leglényegesebb különbség a korábbiakhoz képest az, hogy nagyobb hangsúlyt kap a "vidék". Ez szerkesztőtársaimtól jelentős többletenergiát és anyagi áldozatot is követel. Az eddigi visszajelzések jók. Teljes lefedettséget persze nem tudunk elérni, de már tapasztalható, hogy egyes települések igyekeznek bekapcsolódni a hírszolgáltatás hálózatába. A vidék lakóssága is keresi az újságot. Mindezekkel együtt a fő hangsúlyt továbbra is a kőszegi hírekre, eseményekre kívánom fektetni!
Rovatszerkezetünk gerincét a kezdetektől kialakított struktúra jellemzi. Bevált arányokat követünk, mindig az éppen aktuális történésekhez igazítva azt.
Magas példányszámunk a nyomdai költségek, megkövetelik az anyagi háttér megteremtését. A reklámok gazdálkodásunk fontos tételét jelentik. A lap megjelenését azonban nem terhelhetik meg oly mértékben, hogy az a tartalmi minőségnek gátja legyen. A hangsúlyok kialakítása továbbra is a főszerkesztő feladata azzal együtt, hogy a reklámoknak való "kiszolgáltatottságunk", mint más lapok esetében is: vitathatatlan.
A szerkesztőbizottság összetétele az elmúlt évben nem változott. Mint korábban, ezután is mindenki a saját szakterületén tevékenykedik. Természetesen vannak átfedések. Igyekszünk észrevehetetlenné tenni a tényt, hogy a lap minden munkatársa másodállásban, saját technikai felszereltségével végzi újságírói tevékenységét.
A kétheti megjelenés kérdése nem megkerülhető. Ezzel kapcsolatban el kell mondanom: "pénz kérdése csupán". Jelenleg még nem látom biztosítottnak a lap kétheti kiadásának a hátterét. A hirdetések még stagnálnak, és a hirdetők mind kevesebbet szánnak erre a célra. Azonban, mint távlati tervet, nem zárhatjuk ki a lap ez irányú fejlesztését. Híranyagban Kőszeg rendkívül gazdag. Tehát a tartalom továbbra is biztosítható volna.
Az olvasóink visszajelzése nagyon fontos számunkra. Általánosan elmondható, hogy leginkább a megelégedettség, főként az idősebbek részéről a "szeretettel való várakozás" előzi meg a megjelenéseket. Örömömre szolgál, hogy a fiatal olvasóink is várják a lapot. Nem is csoda, hiszen minden számban bőségesen akad olyan hír, beszámoló, ami velük, az életükkel, sikereikkel kapcsolatos. Az olvasói levelek elsősorban elektronikus úton érkeznek, de a papírformátum is előfordul: vannak, akik "veszik a fáradtságot", hogy partnereink legyenek.
A partnerséget jelenti az a kialakított hálózat is, amely segíti a munkámat. Iskolák, egyházak, kisebbségek, egyesületek – mondhatom –, mind jó kapcsolatban állnak a lappal, illetve velük.
A következőkben továbbra is ezt az utat kívánom folytatni a munkatársaim, segítőim társaságában; törekedve a pártatlan, tárgyilagos tájékoztatásra – méltóképpen követve e nagy múltú lap hagyományait!
Kőszeg, 2010. május 21.
Tóthárpád Ferenc s. k.
felelős szerkesztő


A beszámolót a Kulturális, Idegenforgalmi és Sport, valamin a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottságok megtárgyalták és elfogadásra javasolták.


HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elismerését fejezi ki a Kőszeg és Vidéke önkormányzati lap szerkesztőségének valamint főszerkesztőjének munkájáért és a tevékenységükről szóló beszámolót elfogadja.