2010. Május 27., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az önkormányzat 2010. évi költségvetéséről szóló 3/2010. (II. 12.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A Budaker Gusztáv Zeneiskolában fizetendő térítési díjakról szóló 17/1994. (IX. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - A többcélú kistérségi társulás megállapodása módosításának a jóváhagyása.
5. - Tájékoztató a többcélú kistérségi társulás munkaszervezetének 2009. évi munkájáról.
6. - Beszámoló a 2009. évben végzett gyermekvédelmi munkáról.
7. - Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. 2009. évi munkájáról.
8. - Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának a 2009. évi munkájáról.
9. - Beszámoló a "Kőszeg és Vidéke" c. önkormányzati lap helyzetéről.
10. - Testvérvárosi szerződés megkötése Senj városával valamint baráti városi kapcsolat létesítése Szenc városával.
11. - A városi távhőszolgáltatás fejlesztési koncepciójának jóváhagyása.
12. - Kőszeg-Lukácsháza árvízcsúcs-csökkentő tározó hasznosításával kapcsolatos építé-szeti koncepció és vázlatterv bemutatása.
13. - Kisajátítási eljárás megindítása.
14. - A Kenyérhegyi Kalandpark tervezési szerződésének módosítása.
15. - Helyi közlekedési közszolgáltatásra vonatkozó támogatási pályázat beadása.
16. - A Királyvölgyi utca vízellátásához szükséges képviselő-testületi nyilatkozat.
17.a - Kórház u. 2116/5 hrsz-ú állami ingatlan földtulajdonjogának megszerzése.
17.b - Hunyadi u. 11. alatti lakás bérbeadása.
17.c - Bechtold István utca egy részének értékesítése.
17.d - Elővásárlási jogról való nyilatkozat.
20. - Jelentés a lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
20. napirendi pont:
Jelentés a lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.

Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 20. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

A 24/2010. (II. 11.) határozattal a képviselő-testület ingyenes használatba adta a Vas Megyei Levéltár Kőszegi Fióklevéltárának a Kőszeg, Kossuth L. u. 3. szám alatt található 113 m2 nagyságú raktárhelyiséget.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina, hogy a szerződés aláírásra került.

Az 53/2010. (III. 4.) képviselő-testületi határozattal a képviselő-testület jóváhagyta Rizó Regina Kőszeg, Jurisics tér 14. sz. alatti kérelmező részére a Kőszeg, Jurisics tér 14. földszint 3. szám alatti, 1850/A/3 hrsz-ú, 110 m2 nagyságú önkormányzati tulajdonban lévő lakás megnevezésű ingatlan értékesítését 7.623.000,- Ft vételáron. Az adásvételi szerződés aláírásának feltétele volt, hogy a jelenlegi bérlők változatlan feltételek mellett, a bérleti szerződésük alapján továbbra is a lakás bérlői maradhatnak.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina osztályvezető, hogy a szerződés megkötése folyamatban van.

A 63/2010. (IV. 1.) határozattal hagyta jóvá a képviselő-testület a Kőszeg, Királyvölgyi utca (7560-1576 hrsz.) melletti ingatlan tulajdonosoknak az ivóvízhálózat gerinc és bekötővezeték építési szándékát hitelfelvétellel a "Sikeres Magyarországért" Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogram igénybevételével támogatja, amennyiben az érdekeltségbe vont tagok a beruházás teljes összegére az OTP-nél lakástakarékpénztári szerződést kötnek és azt az önkormányzatra engedményezik.
A képviselő-testület a beruházáshoz szükséges 5%-s önrészt azaz 89 675 Ft-ot biztosította azzal, hogy az érdekeltségbe vontaknak az önrészt a lakástakarék pénztári szerződés lejártakor meg kell fizetniük.
Végül a képviselő-testület a Jahn Gusztáv által befizetett Kőszeg, Királyvölgy vízellátása vízjogi létesítési engedélyezési díjat – 72 000 Ft-ot – átvállalta és elrendelte a kérelmezőnek való megtérítését.
A határozatra jelenti szintén Rimányi Krisztina, hogy a hitelfelvétel folyamatban van, az engedélyezési díj kifizetésre került.
Ehhez kapcsolódik még a jelen ülés egy napirendi pontja, ugyanis a refinanszírozó bank a hitelkérelemhez kapcsolódó döntésről kötött formájú és tartalmú határozatot kér.

A 66/2010. (IV. 1.) képviselő-testületi határozattal a képviselő-testület elrendelte a kőszegi 3574/1 hrsz-ú ingatlan forgalomképtelen vagyoni körből a forgalomképes vagyoni körbe történő átsorolását és a vagyonrendelet módosítását, továbbá Gergye Péter, Kőszeg, Rohonci u. 32. szám alatti kérelmező részére értékesítette a kőszegi, 3574/1 hrsz, 216 m2 területű, közforgalom elöl elzárt kivett magánút megnevezésű ingatlant az értékbecslésben szereplő 54.000,- Ft vételáron.
A határozatra jelenti szintén Rimányi Krisztina osztályvezető, hogy a kérelmezőt a döntésről értesítette a városfejlesztési osztály, az ingatlan forgalomképes vagyoni körbe történő sorolása jelen ülésen történik meg, a szerződés ezt követően megköthető.


Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 7. § (4) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető jelentése alapján:

A Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság a 2010. május 20-i ülésén 4 esetben közlekedési jelzőtáblák kihelyezéséről, illetve cseréjéről, valamit a Sziget utcában egy mozgáskorlátozott parkolóhely kijelöléséről döntött.
A Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezetvédelmi Bizottság a 2010. május 20-i ülésén egy 1737 m2 nagyságú, rét megnevezésű ingatlan értékesítéséről döntött.

Az előző testületi ülés óta 18 db közterület-használati engedély került kiadásra.

Dr. Tóthné Dolgos Zsanett gyámügyi és szociális osztályvezetője jelentése alapján:

A Szociális és Egészségügyi Bizottság májusi ülésén lakásügyben a következő döntéseket hozta: 2 db önkormányzati lakás bérbeadási módját döntötte el (Liszt F. u. 26., Rákóczi u. 91.).

A polgármester nevében a Gyámügyi és Szociális Osztály az előző jelentés óta eltelt időszakban (2010.04.22.- 2010.05.20.) az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapításához 14 db hatósági bizonyítványt adott ki, 48 db átmeneti segélyt, 19 db eseti gyógyszersegélyt, 4 db helyi lakásfenntartási támogatást, 6 db rendkívüli gyermekvédelmi támogatást, 2 db méltányos ápolási díjat és 5 db temetési segélyt állapított meg.


Kérem a tájékoztatásom szíves elfogadását!


Kőszeg, 2010. május 22.



Dr. Tóth László s. k.
jegyző