2011. Március 3., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Beszámoló Kőszeg város közrendjéről és a közbiztonságról.
2. - Kőszeg Város Önkormányzatának 2011. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotása.
3. - Az önkormányzat 2010. évi költségvetéséről szóló 3/2010. (II. 12.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - A 2011. évi vagyonhasznosítási koncepció jóváhagyása.
5. - A KSK Tenisz Szakosztálya öltöző építésének ügye.
6. - A kőszegi kistérség közoktatási intézményrendszerének racionalizálási lehetősége.
7. - Televíziós műsorkészítésről szóló döntés.
8. - Banki szolgáltatással kapcsolatos ajánlattételi felhívás jóváhagyása.
9. - A 2011. évi út és járda felújítási terv jóváhagyása.
10. - Beszámoló a Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás 2010. évi munkájáról.
11. - Az Alpokalja Zöldek Közhasznú Egyesülettel együttműködési megállapodás.
12. - A botgyári átemelő megközelítése.
13.a - Vagyonügyek: A 0205/135 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
13.b - Vagyonügyek: A Liszt Ferenc u. 30. alatti garázsügy.
13.c - A Várkör 20-22. I. 1. alatti lakás értékesítése.
14. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
15. - Egy mappában a 2011. március 3-i képviselő-testületi ülés anyagai.
14. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.

Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 20. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

A 213/2010. (XII. 16.) képviselő-testületi határozatban a képviselő-testület jóváhagyta 2011. január 1. hatállyal az önkormányzat és az Elamen Kereskedelmi és Vendéglátó Zrt. között a „Közétkeztetés a Jurisch Miklós Gimnáziumban” tárgyú, 2010. április 16-án kelt szerződés módosítását.
A határozatra jelenti Dr. Tóthné Dolgos Zsanett gyámügyi és szociális osztályvezető, hogy a szerződés módosítást mindkét fél aláírta.

A 214/2010. (XII. 16.) határozatával hagyta jóvá a képviselő-testület a két körzeti gyermek háziorvossal kötött, a háziorvosi feladatok egészségügyi vállalkozás formájában történő ellátásáról szóló szerződések módosítását a 2010. október 1-jétől 2011. március 31-éig terjedő időszakra vonatkozóan, melyek tárgya a Jurisics tér 5. alatt felmerülő fűtés, világítás és közmű költségek csökkentett összegben való megtérítése volt.
A határozatra jelenti Dr. Tóthné Dolgos Zsanett gyámügyi és szociális osztályvezető, hogy mindkét szerződésmódosítást az érintett felek aláírták.

A 215/2010. (XII. 16.) képviselő-testületi határozat adott felhatalmazást arra, hogy a polgármester Varga Zsolt vállalkozóval a jelenlegi televíziós műsorkészítés szerint, összefoglaló magazin műsor készítésére megállapodást kössön, havi bruttó
65 000 Ft-ért.
A határozatra jelenti Krizsovenszky Lajosné ügyintéző, hogy a szerződést megkötötték, továbbá a képviselő-testület 2011. évi munkatervében írtaknak megfelelőn, a televíziós műsorkészítésről szóló további javaslat a képviselő-testület jelen ülésének napirendjén szerepel.

A képviselő-testület a 216/2010. (XII. 16.) határozatával fogadta el a Kőszegi TÁVHŐ Kft. által kezdeményezett árképleten alapuló díjszámítási rendszert azzal, hogy a képlet gyakorlati használata a tervezett fejlesztés megvalósulásával egy időben, 3,6 % árrés mellett, rendeletmódosítással, az árképlet változó tényezőinek kölcsönös nyomon követését biztosító eljárásmód rögzítésével kerüljön bevezetésre, kiemelve, hogy a tervezett fejlesztések finanszírozását lakossági díjemelés nélkül kell megtervezni.

A határozatra jelenti Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, hogy a díjképlet elfogadásáról a Távhőszolgáltató Kft.-t tájékoztatták.

A képviselő-testület a 217/2010. (XII. 16.) határozatával elfogadta, hogy a 2011. évi költségvetésében 12,6 M forinttal szerepelteti a Kőszegi Sportklub Egyesület tenisz szakosztálya által igényelt öltöző építés fejlesztési forrását, egyben elrendelte a fejlesztés megvalósítását részletesen szabályozó, az egyesület és az önkormányzat között megkötendő megállapodás-tervezet valamint a létesítmény bérlője és az önkormányzat közötti bérleti szerződés módosításának előkészítését.
A határozatra jelenti Krizsovenszky Lajosné ügyintéző, hogy az öltöző építésének ügyével kapcsolatos újabb előterjesztés a jelen ülés napirendjén szerepel.

A képviselő-testület a 218/2010. (XII. 16.) határozatával a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás társulási megállapodásának módosítását 2011. január 1. napi hatálybalépéssel elfogadta.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, hogy a képviselő-testületi határozatot megküldték a Társulásnak.

A 221/2010. (XII. 16.) határozattal hagyta jóvá a képviselő-testület Ólmod Község településrendezési terveinek módosításához az előzetes véleményét.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, hogy a képviselő-testületi határozatot megküldték Ólmod Község Önkormányzatának.

A 222/2010. (XII. 16.) határozattal a képviselő-testület a kőszegi 2917/10 helyrajzi számú közterület – közút – nevét „Pogányi út”-ban állapította meg.
A határozatra jelenti Mezei Virág a hatósági osztály mb. vezetője, hogy a döntést megküldték a földhivatalba, Bács Balázsné az okmányiroda vezetője pedig azt, hogy az új közterület neve az elektronikus címnyilvántartásban is rögzítésre került.

A 224/2010. (XII. 16.) – 233/2010. (XII. 16.) határozataival hagyta jóvá a képviselő-testület valamennyi közoktatási és közművelődési intézmény, a tűzoltóság és a polgármesteri hivatal alapító okiratát. A határozatokra jelenti Sőbér Aurélia, a pénzügyi osztály vezetője, hogy az alapító okiratokat beküldte az államkincstárba, ahol a törzskönyvi nyilvántartáson átvezették a módosításokat.

A 234/2010. (XII. 16.) határozattal a képviselő-testület nem engedélyezte a Kani ’75 Kft ügyvezetője részére a kőszegi, 2975/59 hrsz-ú, 3222 m2 területű, kivett beépítetlen terület megnevezésű ingatlant. A határozatra jelenti Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, hogy a képviselő-testületi döntésről a kérelmezőt értesítettük, az V. ütem hasznosítására vonatkozó előterjesztés elkészítése folyamatban van.

A 235/2010. (XII. 16.) határozattal a képviselő-testület kezdeményezte a kőszegi, 6647/9 hrsz-ú kivett, közforgalom elől el nem zárt magánút megnevezésű földrészlet belterületbe vonását, egyúttal kijelentette, hogy a kérelmezett területfelhasználásnak megfelelő 4 éven belüli igénybevételét megvalósítja. A belterületbe vonás költségei az ingatlan tulajdonosait terhelik.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, hogy a képviselő-testületi döntésről az ingatlantulajdonost értesítették, a belterületbe vonás iránti kérelmet benyújtották a földhivatalba.


Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 7. § (4) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető jelentése alapján:

A Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Rendészeti Bizottság 2011. február 23-i ülésén a Munkácsy utcai orvosi ügyelet bejáratával szemben közlekedési tükör kialakításáról döntött.

Az előző testületi ülés óta 20 db közterület-használati engedély került kiadásra.


Dr. Tóthné Dolgos Zsanett gyámügyi és szociális osztályvezetője jelentése alapján:

A Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság februári ülésén 1 db önkormányzati lakás (Kossuth u. 3.) bérbeadási módját döntötte el.

A polgármester nevében a Gyámügyi és Szociális Osztály az előző jelentés óta eltelt időszakban (2011.01.20.- 2011.02.27.) az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapításához 22 db hatósági bizonyítványt adott ki, 129 db átmeneti segélyt, 37 db eseti gyógyszersegélyt, 7 db helyi lakásfenntartási támogatást, 17 db rendkívüli gyermekvédelmi támogatást, 4 db gyermekintézményi étkezési térítési díjat és 6 db temetési segélyt állapított meg.



Kérem a tájékoztatásom szíves elfogadását!


Kőszeg, 2011. február 28.



Dr. Tóth László s. k.
jegyző