2012. November 13., Kedd, 15:30 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Orvosi ügyelet kialakítására vonatkozó pályázat támogatása.
2. - A Markusovszky kórházzal kötendő új megállapodás.
3. - Szándéknyilatkozat megerősítése az iskolák működtetésével kapcsolatban.
4. - A Jurisics-vár felújításával összefüggő eszközbeszerzésre közbeszerzési felhívás jóváhagyása.
5. - A Jurisics-vár felújításával összefüggő üvegburkolatos acéllépcső és üveghíd építésre vonatkozó közbeszerzési felhívás jóváhagyása.
6. - A Központi Óvoda toldaléképületének tetőfelújítása.
7. - Ottlik Géza szobor állítására vonatkozó pályázat benyújtása.
8. - A többcélú kistérségi társulás jövőbeni fenntartása, feladatellátása.
9. - Egy mappában a 2012. november 13-i, rendkívüli képviselő-testületi ülés anyagai.
6. napirendi pont:
A Központi Óvoda toldaléképületének tetőfelújítása.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Központi Művészeti Óvoda és Bölcsőde Többcélú KIKI intézményvezetője 2012. július 26-án kelt levelében jelezte a Várkör 42. szám alatt (1737 hrsz.) lévő Központi Óvoda toldaléképülete a lapostetőn keresztül az azt megelőző héten lehullott nagy mennyiségű csapadék hatására nagyon komoly mértékben beázott, ezért kérte az épület tulajdonosát a beázás megszüntetésére, és a helyreállítás megtételére. Az intézmény vezetője fényképeket is csatolt leveléhez.
A helyreállítás elvégzésére ajánlatot kértünk, a beérkezett árajánlat alapján az érintett lapostető hő- és vízszigetelése, bádogozása bruttó 2.829.541,- Ft, valamint járulékos munkái (homlokzat helyreállítás, belső vakolat és burkolat felújítás, csapadékcsatorna felújítás, festési munkák) kb. bruttó 600.000,- Ft (ezen költség a beázás jellegét tekintve csak becsülhető) költséget jelentettek volna.
A városfejlesztési bizottság az előterjesztéskor azonban kérte, hogy vizsgáljuk meg az épület a magas tetővel való ellátásának lehetőségeit és költségét.
Az elkészített ajánlat alapján Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 168/2012. (IX. 27.) határozatában elrendeli a Központi Óvoda toldaléképületének beázása miatt magas tető építését zsindelyfedéssel, hagyományos horganyzott acélfüggő ereszcsatorna rendszerrel. A képviselő-testület a tető építésére bruttó 3.500.000,- Ft, továbbá a kapcsolódó felújítási munkálatokra (homlokzat helyreállítás, belső vakolat felújítás stb.) bruttó 600 000 Ft keretösszeget biztosít a vis maior valamint az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló rendelet fejlesztési kiadások IV/11. pontjában szereplő egészségház építés pályázati saját erő keret terhére.

Az építési engedélyezés során kiderült, hogy magastető kialakításához a Vas Megyei Kormányhivatal Kulturális Örökségvédelmi Irodája a zsindelyfedést nem engedélyezi.
Alacsonyhajlású magas tető héjazat építésének a tervezői költségbecslése azonban Creaton Premoin cserépfedéssel bruttó 8.938.654Ft.

A felújítási munkák elvégzéséhez szükséges pénzügyi fedezet jelenleg nem áll rendelkezésre, így elmaradhat a rendkívül fontos rekonstrukció mielőbbi elvégzése.
A leírtak alapján javasoljuk a Tisztelt Képviselő-testületnek, hogy:
1) a beruházáshoz szükséges hiányzó összeget
5.438.654,-Ft biztosítsa az egészségház 2012. évi költségvetésének terhére vagy
2) a korábban 168/2012.(IX.27.) számú határozatban elfogadott pénzügyi keretből biztosítsa a lapostető hő- és vízszigetelése, bádogozása és a javítás és festés költségeit.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a felújítást lehetővé tévő pénzügyi fedezet biztosítására!

Kőszeg, 2012. november 9.


A polgármester nevében:

Ujvári Csaba s. k.
mb. osztályvezető






I. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete biztosítja a Központi Óvoda toldaléképületének beázása miatt alacsony hajlású magas tető építéséhez szükséges tervezői költségvetésben meghatározott jelenleg hiányzó pénzügyi fedezetet 5.438.654,-Ft-ot az egészségház 2012. évi költségvetésének terhére és egyben elrendeli a munka azonnali elvégzését.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Ujvári Csaba mb. városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető
Határidő: azonnal



II. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 168/2012.(IX.27.) számú határozatát módosítja azzal, hogy a Központi Óvoda toldaléképületének beázása következtében szükséges lapostető víz- és hőszigetelésének munkálataira bruttó 3.500.000,- Ft keretösszeget, továbbá a kapcsolódó felújítási munkálatokra (homlokzat helyreállítás, belső vakolat felújítás stb.) bruttó 600 000 Ft keretösszeget biztosítja .

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Ujvári Csaba mb. városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető
Határidő: azonnal

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)