2012. December 20., Csütörtök, 10:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A helyi adókról szóló 35/2012. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - A szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátási formák szabályairól és a gyermekek védelméről szóló 10/1993. (V. 27.) önkormányzati rendelet módosítása és a gyermekétkeztetéssel kapcsolatos megállapodások megkötése.
3. - Kőszeg Város Önkormányzata 2013. évi költségvetési koncepciójának elfogadása.
4. - Helyi tömegközlekedésre pályázat kiírása.
5. - Viziközművek átadása.
6. - A 2012. évi belső ellenőrzési terv módosítása.
7. - A 2013. évi rendezvénynaptár megtárgyalása.
8. - Az egészségügyi központ létrehozására vonatkozó pályázat benyújtása.
9.a - Vagyonügy: A Kőszeg, Rákóczi F. u. 4. I/9. sz. alatti lakás értékesítése.
10. - Egy mappában a 2012. december 20-i képviselő-testületi ülés anyagai
4. napirendi pont:
Helyi tömegközlekedésre pályázat kiírása.

Tisztelt Képviselő-testület!


A Vasi Volán Zrt. és Önkormányzatunk között kötött 8 éves közszolgáltatási szerződés a helyi személyszállítási szolgáltatásról 2012. december 31. lejár.
A szolgáltatás 2012 évi díjköltsége 14.835.424,- Ft, amelyből 1.222.000,Ft állami támogatás és 5.456.700,-Ft utazási támogatás( bérletvásárlás).
A 2012. évi XLI. Törvény a személyszállítási szolgáltatásokról 4.§(4) bekezdése szerint a települési önkormányzat önként vállalt feladata lehet a személyszállítás fenntartása, fejlesztése, a gazdasági és a társadalom személyszállítási közszolgáltatások iránti igényének megállapítása, nyomon követése. A helyi személyszállítási közszolgáltatások kialakítása, közlekedési szolgáltató kiválasztása, a helyi személyszállítási közszolgáltatási szerződések megkötésével történő megrendelése és a helyi közlekedés díjainak szerződés keretében történő megállapítása, a helyi személyszállítási közszolgáltatások bevételekkel nem fedezett indokolt költségeinek megtérítése, valamint a szolgáltatások teljesítésének ellenőrzése.
A helyi személyszállítási tevékenység kihasználtságának vizsgálatára és indokoltságának megállapítására a szolgáltató Vasi Volán Zrt.-vel utasszámlálást végeztettünk 2012. november 27. és december 02. között. Az utasszámlálási kimutatást mellékeltük.
A felmerülő reális igények alapján a szolgáltatót felkértük, hogy készítsen a minimális szolgáltatási feladatok optimális ellátására javaslatot.

A minimális szolgáltatási feladatokra a javaslat elkészült az előterjesztéshez mellékelten csatoltuk, útvonalas helyszínrajzzal.
Az autóbusz menetrend, a menethossz és a járat gyakoriság alapján meghatároztuk az éves menetteljesítményt, amely 13.700,5km/év. A menetdíj tarifa 350Ft/ Km.
A személyszállítási tevékenység ellátásának összes díjköltsége éves szinten 4.795.175Ft/ év lenne, amelyet az utaslétszám utáni bevétel tovább csökkent.

A közlekedési szolgáltató kiválasztása:
A közszolgáltatási szerződést, amennyiben koncesssziónak minősül-"Az állam, illetőleg az önkormányzat (önkormányzati társulás) a törvényben tételesen meghatározott tevékenységek gyakorlásának jogát visszterhes szerződéssel, időlegesen úgy engedi át, hogy a jogosultnak részleges piaci monopóliumot biztosít.”-, úgy a 2012. évi XLI. törvény szerint (személyszolgáltatási szolgáltatások) alapján kell eljárni.
A pályázat nyilvánosan, a verseny tisztaságát és átláthatóságát bárki számára biztosító módon zajlik.
Az 1370/2007/EK rendelet 7. cikk (2) bekezdése előírt előzetes tájékoztatási kötelezettség teljesítését követően a pályázati felhívást az ellátásért felelősnek legalább kettő országos napilapban, továbbá a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenő Hivatalos Értesítőben, az ellátásért felelős hivatalos honlapján, továbbá az önkormányzatnak a helyben szokásos módon is közzé kell tenni a pályázat benyújtási határidejét legalább 60nappal megelőzően.
A nyilvános pályázati kiírásban a nyertes ajánlattevő kiválasztása az összességében legelőnyösebb ajánlat alapján történik.
Bírálati szempontoknak az alábbiakat javasoljuk:
Részszempont Súlyszám

a.) igényelt önkormányzati támogatás összege, a 2013évi (maximum 0Ft.- minimum a legnagyobb fizetendő összeg) 60
b.) pályázó a minimális műszaki tartalomban meghatározott foglalt
éves( 13700,5km) teljesítményen felül többlet teljesítményt biztosít 40
(min: 13700,5- max: 25.000km)
c.) mozgásukban korlátozott személyek utazási feltételét is biztosítani tudja
járműállományon belüli alkalmas járművek arányában (igen –nem): 20
d.) helyi autóbuszvezetőket alkalmaz ( igen-nem) 20
e.) A pályázatban vállalt feladat ellátására Euro4-Euro 5 környezetvédelmi besorolású autóbuszokat alkalmaz
(igen –nem) 20





A pályázat sikeres lefolytatása esetén az ajánlattételi határidő 2013. február 21.A tervezett eredményhirdetés időpontja 2013. február 28.A szerződéskötés tervezett időpontja 2013. március 11.A pályázat nyertese a szolgáltatást 2013. április 01. –tő kezdené meg a kiírás szerint.
A helyi személyszállításra - átmeneti jelleggel-, 2013. január 01.-től 2013. március 31.-ig javasoljuk szerződés kötését a jelenlegi szolgáltatást ellátóval, csökkentett menetrendi tartalommal.
Amennyiben sikerül a szerződéskötés úgy annak negyedévi vonzata maximum 1.200.000,-Ft, amely az utasok befizetésével csökken.
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és elfogadni szíveskedjen!

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Rendészeti, valamint a Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta. A III. határozati javaslatot a Városfejlesztési Bizottság 5 igen, míg a Pénzügyi Bizottság 4 igen és 1 nem szavazattal elfogadásra ajánlja.

Kőszeg, 2012. december 14.


A polgármester nevében:


Ujvári Csaba
mb. városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető







HATÁROZATI JAVASLAT I.

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete önként vállalja Kőszeg városában a helyi személyszállítási szolgáltatás fenntartását.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Ujvári Csaba mb. városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető
Határidő: azonnal





HATÁROZATI JAVASLAT II.

1.Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Kőszeg város helyi személyszállítási közszolgáltatói feladatok ellátásának tárgyában 2013. 01.01.-től 2013.03.31.-g megbízza a Vasi Volán Zrt.-t , hogy az általa javasolt csökkentett menetrendi tartalommal a szolgáltatást lássa el.
2. Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete felhatalmazza Kőszeg Város Polgármesterét a menetrend szerinti, autóbusszal végzett helyi személyszállítási közszolgáltatási szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Ujvári Csaba mb. városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető
Határidő: azonnal


HATÁROZATI JAVASLAT III.

1Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja Kőszeg város autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállítás szolgáltatójának kiválasztása tárgyában a nyilvános pályázat kiírását, egyben elrendeli a pályázat lefolytatását.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Ujvári Csaba mb. városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető
Határidő: azonnal