2012. December 20., Csütörtök, 10:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A helyi adókról szóló 35/2012. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - A szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátási formák szabályairól és a gyermekek védelméről szóló 10/1993. (V. 27.) önkormányzati rendelet módosítása és a gyermekétkeztetéssel kapcsolatos megállapodások megkötése.
3. - Kőszeg Város Önkormányzata 2013. évi költségvetési koncepciójának elfogadása.
4. - Helyi tömegközlekedésre pályázat kiírása.
5. - Viziközművek átadása.
6. - A 2012. évi belső ellenőrzési terv módosítása.
7. - A 2013. évi rendezvénynaptár megtárgyalása.
8. - Az egészségügyi központ létrehozására vonatkozó pályázat benyújtása.
9.a - Vagyonügy: A Kőszeg, Rákóczi F. u. 4. I/9. sz. alatti lakás értékesítése.
10. - Egy mappában a 2012. december 20-i képviselő-testületi ülés anyagai
9.a napirendi pont:
Vagyonügy: A Kőszeg, Rákóczi F. u. 4. I/9. sz. alatti lakás értékesítése.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által hozott döntés alapján liciteljárás útján meghirdetésre került a Rákóczi F. u. 4. I/9. sz. alatti lakás. Korábban már többször próbáltuk értékesíteni az ingatlant, azonban minden eljárás eredménytelenül zárult ajánlattevő hiányában. A 94 m2 nagyságú lakás forgalmi értéke 8.930.000,-Ft, amely értéket a képviselő-testület az októberi ülésen 10%-kal csökkentett.
A november 29-ra kiírt eljárásra egyetlen egy ajánlattevő nyújtotta be pályázatát, hogy részt kíván venni a liciteljáráson, azonban ő a kiírásban szereplő és a testület által 10%-kal csökkentet kikiáltási áron (8.037.000,-Ft) alul tette meg ajánlatát arra való hivatkozással, hogy az általa felkért okleveles szerkezetépítő mérnök statikai felmérést, valamint helyzetmegállapítást végzett. Ez a szakvélemény az előterjesztés mellékletét képezi, amiben szerepel többek között a tető és födémszerkezet felmérése, szerkezeti tartóelemek cseréje, teljes bádogos munka stb. Mindezek ismeretében az ajánlattevő 5.537.000,-Ft összeget ajánlott meg a lakásért.
A vagyonrendelet értelmében a vagyontárgy ára legfeljebb 25 %-kal csökkenthető, ami ezen lakás esetében 6.697.000,-Ft-ot jelentene.

Az értékbecslő az elkészített szakvéleményben az értékcsökkentő korrekciós tényezők között figyelembe vette az ingatlan rossz műszaki állapotát is, így álláspontunk szerint nem lenne indokolt az ingatlan értékének további csökkentése.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és döntését meghozni szíveskedjen.

Az előterjesztést a Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta. A határozati javaslat „B” változatát 4 igen és 1 nem szavazattal azzal a módosítással javasolja elfogadni, hogy a pályázati induló vételár 15 %-kal csökkentett mértékben (7.590.500,-Ft) kerüljön megállapításra.

Kőszeg, 2012. december 14.

A polgármester nevében:

Ujvári Csaba s.k.
városfejlesztési és üzemeltetési mb. osztályvezető





HATÁROZATI JAVASLAT

„A” változat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli a Kőszeg, Rákóczi F. u. 4. I/9. sz. alatti önkormányzati lakás liciteljárás útján történő értékesítését a 193/2012. (X.25.) sz. határozatban foglaltak szerint az ingatlanforgalmi értékbecslésben szereplő (8.930.000,-Ft) érték 10 %-kával (8.037.000,-Ft) csökkentett vételáron.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Ujvári Csaba városfejlesztési és üzemeltetési mb. osztályvezető, Dr. Bakács Nóra jogtanácsos
Határidő: értelemszerű


„B” változat

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) rendeletének 20. § (5) bekezdésében foglalt jogkörével élve a Kőszeg Város Önkormányzatának tulajdonában lévő Kőszeg, 3428/A/9 hrsz-ú, Rákóczi F. u. 4. I/9. sz. alatti 94 m2 nagyságú lakás megnevezésű ingatlant liciteljárás útján értékesíti az ingatlanforgalmi értékbecslésben szereplő (8.930.000,-Ft) érték 15 %-kával csökkentett vételáron.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által elkészítendő adásvételi szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Ujvári Csaba városfejlesztési és üzemeltetési mb. osztályvezető, Dr. Bakács Nóra jogtanácsos
Határidő: azonnal