2016. Február 25., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - A szociális igazgatásról és az egyes szociális ellátási formák szabályairól szóló 7/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A gyermekjóléti ellátási formákról és a gyermekétkezetésről szóló 8/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - A 2016. évi vagyonhasznosítási koncepció elfogadása.
5. - A Segítő Kéz Közalapítvány Felügyelő Bizottságába tagok választása.
6. - Beszámoló az önkormányzat által 2015. évben a civil szervezetek számára nyújtott támogatásokról, azok elszámolásairól és önkormányzati kapcsolataikról.
7. - A 2016. évi városbejárási terv jóváhagyása.
8. - Új közterületek elnevezése.
9. - Együttműködési megállapodás a Veszprémi Pannon Egyetemmel.
10. - A Vas Megye és Szombathely Város Regionális Válllalkozásfejlesztési Alapítvány alapító okiratának módosítása.
11. - Az önkormányzati intézmények alapító okiratának módosítása (rendkívüli előterjesztés).
12. - Az Abért tó ingyenes használatba vétele (rendkívüli előterjesztés).
13. - Az „alpannonia plus” című pályázat módosítása.
14. - A polgármester és az alpolgármester cafetéria juttatása.
15. - A polgármester 2016. évi szabadság tervének jóváhagyása.
17. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
19. - Rendkívüli előterjesztés: a településrendezési eszközök II. módosítása.
20. - Rendkívüli előterjesztés: a tekepálya ideiglenes hasznosítása.
9. napirendi pont:
Együttműködési megállapodás a Veszprémi Pannon Egyetemmel.

Tisztelt Képviselő-testület!


Kőszeg Város Önkormányzata már 2013. decemberében többoldalú megállapodást kötött a veszprémi székhelyű Pannon Egyetemmel, mert az ISES Alapítvánnyal és a Kőszegi Európa-ház Egyesülettel együtt az egyetem oktatási-képzési, valamint kulturális célokra közösen használja az önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló kőszegi 1837/A/8 hrsz-ú, iroda megnevezésű, 298,75 m2 nagyságú, természetben a Kőszeg, Chernel u. 14. I/8. szám alatti társasházi ingatlant. (Ezt a megállapodást a képviselő-testület a 2015. december 17-i ülésén, a 234/2015. (XII. 17.) határozatával módosította.)
Már a fenti megállapodás 2.1. pontja értelmében is kinyilvánították a szerződő felek, hogy a jövőben együtt kívánnak működni Kőszeg város életének – valamint Kőszeg Városban az oktatási-kutatási és egyéb tevékenység fejlesztése érdekében.
A jövőben a város további együttműködést tervez a Pannon Egyetemmel, hiszen felsőoktatási campus indítását tervezik 2016-tól Kőszegen. A Pannon Egyetem campusalakítása tágabb teret nyit a régió felsőoktatási fejlesztéseinek az indítandó új képzések révén, valamint az önkormányzat fejlesztéseinek előkészítésében is részt tudnának venni az egyetem szakemberei.

E távlatoknak adhat keretet az a megállapodás, amely – a jelenlegi, ingatlanhasználati szerződésen túl – Kőszeg város és a Veszprémi Pannon Egyetem között a további együttműködést biztosíthatja.

Kérem a T. Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására.

Kőszeg, 2016. február 17.


Huber László s. k.
polgármester





HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat valamint a Veszprémi Pannon Egyetem (képviseli dr. Gelencsér András rektor és Dr. Kovács Gyula kancellár) közötti, jelen előterjesztés mellékletét képező együttműködési megállapodást jóváhagyja.
A képviselő-testület Huber László polgármestert a megállapodás aláírására felhatalmazza.

Felelős : Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.



TERVEZET



PE iktatószám: […] iktatószám:


Együttműködési megállapodás

Melyet

a Pannon Egyetem (8200 Veszprém, Egyetem u. 10. adószáma: 15308816-2-19, OM száma: FI 80554) képviseletében: Dr. Gelencsér András rektor és Dr. Kovács Gyula kancellár (a továbbiakban, „Pannon Egyetem”), valamint

Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér. 8., adószám:15733627-2-18, Bankszámlaszám: 11747051-15420909, Törzsszám:733623) képviseletében Huber László Polgármester (a továbbiakban együttesen: ”Szerződő felek”) kötött az alábbi napon és feltételek szerint (a továbbiakban: „Együttműködési Megállapodás”):


I. Megállapítások

1.1 A Szerződő Felek megállapítják, hogy Kőszeg Város fejlesztése és a Pannon Egyetem Kőszeg városban való letelepedése elősegítése céljából mindkét fél számára előnyös együttműködési kapcsolatot kívánnak létesíteni



II. Nyilatkozatok

2.1 A Szerződő Felek kijelentik, hogy ezen Együttműködési Megállapodásban írt ügyleti szándékaik nem irányulnak pénzügyi kötelezettségek vállalására, ezen együttműködési megállapodás pénzügyi kötelezettségeket nem keletkeztet egyik fél vonatkozásában sem.


III. Az együttműködés tartalma

3.1. A Szerződő Felek megállapodnak abban, hogy az alábbi területeken kívánnak együttműködni:

1. Közreműködés Kőszeg Város általános fejlesztésében, különös tekintettel a gazdasági, turisztikai és oktatási területen. A felsoroltakon kívül az Egyetem részt vesz az esetlegesen jelentkező egyéb feladatok megoldásában is.
2. Kőszeg Város Önkormányzata támogatja a Pannon Egyetem letelepedését és az egyetemi oktatás beindítását.
3. Kőszeg Város Önkormányzata lehetőségei szerint biztosítja a hallgatók részére a képzéshez szükséges gyakorlati helyeket, a Pannon Egyeztem pedig képzési portfóliójával törekszik arra, hogy Kőszeg Városában megfelelő szellemei erőforrás álljon rendelkezésre.


IV. Az Együttműködési megállapodás hatályba lépése, időtartama

4.1 A hatályba lépés feltétele Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének jóváhagyó határozata. A megállapodás a jóváhagyó határozatot követő munkanapon lép hatályba.

4.2 A Szerződő Felek ezen Együttműködési Megállapodást határozatlan időtartamra kötik.


V. Az együttműködési megállapodás módosítása, megszűnése

5.1 A Szerződő Felek megállapodnak abban, hogy ezen Együttműködési Megállapodást írásban módosíthatják.

5.2 Ezen Együttműködési Megállapodás megszűnik a felek közös megegyezése alapján, rendes felmondással, vagy rendkívüli felmondással.

5.3 Rendes felmondással szűnik meg az Együttműködési Megállapodás bármelyik félnek a másik félhez intézett egyoldalú írásbeli felmondó nyilatkozata alapján harminc (30) napos felmondási idővel a felmondó nyilatkozat másik fél által történt kézhezvételét követő harmincadik (30.) napon.

5.4 Bármelyik fél jogosult az Együttműködési Megállapodást egyoldalú felmondással azonnali hatállyal megszüntetni a másik fél súlyos szerződésszegése esetén. Súlyos szerződésszegésnek minősül különösen az olyan magatartás, amely a megállapodásban írt célok elérését veszélyezteti.

5.5 A Szerződő Felek kijelentik, hogy az Együttműködési Megállapodás 3.1. pontjában rögzített együttműködési területek bővítésének lehetőségét fenntartják, szükség esetén arról külön megállapodásban, vagy ezen Együttműködési Megállapodás módosításával rendelkeznek.

VI. Kapcsolattartás a felek között

6.1 A Szerződő Felek ezen szerződés megkötése és teljesítése során együttműködnek, kölcsönösen tájékoztatják egymást a szerződést érintő minden körülményről és egyébként is mindent megtesznek az ezen szerződésben írt együttműködés célok megvalósulása érdekében.

6.2 A Szerződő Felek a másik fél nevét vagy egyéb olyan nevet, amely kapcsolatban állhat a másik féllel csak a másik fél előzetes írásos engedélyével használhatják fel hirdetésben, reklámban, vagy könyvek eladása során.

6.3 A Szerződő Felek jelen Együttműködési Megállapodás tekintetében kapcsolattartónak az alábbi személyeket jelöli ki:

– Pannon Egyetem kapcsolattartója
Dr Kovács Zoltán
Gazdaságtudományi Kar Dékán
Pannon Egyetem, […]
H-8200 Veszprém, Egyetem utca 10.
Tel.: +36
E-mail: kovacsz@gtk.uni-pannon.hu

– Kőszeg Város kapcsolattartója
Huber László
polgármester
Kőszeg,
Jurisics tér 8.
Tel.: 0694/562-512
E-mail: polgármester@koszeg.hu


VII. Vegyes rendelkezések

7.1. A Pannon Egyetem kijelenti, hogy a hatályos magyar jogszabályok szerint működő felsőoktatási intézmény, ezen szerződés megkötése nem sérti a felsőoktatási intézményekre vonatkozó jogszabályokat, vagy az egyetem szabályzatait és nem eredményezi az Egyetem más szerződésének megsértését. A Pannon Egyetem ezen szerződést aláíró képviselője kijelenti, hogy az Egyetem a vonatkozó jogszabályok, Alapító Okirata, Szervezeti és Működési Szabályzata, valamint egyéb szabályzatai alapján megfelelő felhatalmazással rendelkezik ezen Megállapodásnak az Egyetem képviseletében történő megkötésére.

7.2. A Kőszeg Város Önkormányzata ezen szerződést aláíró képviselője kijelenti és szavatolja, hogy a Kőszeg Város Önkormányzata bejegyzett, a hatályos jogszabályok szerint működő Önkormányzat, valamint a képviselő-testület …….. számú határozata alapján megfelelő felhatalmazással rendelkezik ezen Együttműködési Megállapodás aláírására.

7.3. A Szerződő Felek megállapodnak abban, hogy az ezen szerződésből eredő jogvitáikat elsősorban közvetlen egyeztetéssel a peres eljárás elkerülésével kísérelik meg megoldani. Abban az esetben, ha a felek jogvitáikat békés úton rendezni nem tudják, az ezen szerződésből eredő jogvitáik eldöntésére értékhatártól függően alávetik magukat a Veszprémi Járásbíróság, illetve a Veszprémi Törvényszék kizárólagos illetékességének.

7.4. A megállapodásban nem szabályozott kérdésekre a magyar jogszabályok az irányadók.

7.5. A Szerződő Felek az Együttműködési Megállapodást négy (4) példányban írják alá.


Alulírott Szerződő Felek ezt az Együttműködési Megállapodást, mint akaratukkal mindenben megegyezőt aláírták.

Veszprém, 2016. …….





Pannon Egyetem Pannon Egyetem
képviseletében képviseletében
Dr. Gelencsér András Dr. Kovács Gyula
rektor kancellár





Kőszeg, , 201. …


Kőszeg Város
képviseletében
Huber László
polgármester