2016. Február 25., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - A szociális igazgatásról és az egyes szociális ellátási formák szabályairól szóló 7/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A gyermekjóléti ellátási formákról és a gyermekétkezetésről szóló 8/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - A 2016. évi vagyonhasznosítási koncepció elfogadása.
5. - A Segítő Kéz Közalapítvány Felügyelő Bizottságába tagok választása.
6. - Beszámoló az önkormányzat által 2015. évben a civil szervezetek számára nyújtott támogatásokról, azok elszámolásairól és önkormányzati kapcsolataikról.
7. - A 2016. évi városbejárási terv jóváhagyása.
8. - Új közterületek elnevezése.
9. - Együttműködési megállapodás a Veszprémi Pannon Egyetemmel.
10. - A Vas Megye és Szombathely Város Regionális Válllalkozásfejlesztési Alapítvány alapító okiratának módosítása.
11. - Az önkormányzati intézmények alapító okiratának módosítása (rendkívüli előterjesztés).
12. - Az Abért tó ingyenes használatba vétele (rendkívüli előterjesztés).
13. - Az „alpannonia plus” című pályázat módosítása.
14. - A polgármester és az alpolgármester cafetéria juttatása.
15. - A polgármester 2016. évi szabadság tervének jóváhagyása.
17. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
19. - Rendkívüli előterjesztés: a településrendezési eszközök II. módosítása.
20. - Rendkívüli előterjesztés: a tekepálya ideiglenes hasznosítása.
13. napirendi pont:
Az „alpannonia plus” című pályázat módosítása.

Tisztelt Képviselő-testület!


A képviselő-testület 2016. januári ülésén tárgyalta és 7/2016 (I. 28.) számú határozatával támogatta az Önkormányzatnak az alpannonia plus pályázatban önálló partnerként történő részvételét, egyúttal jóváhagyta az Írottkő Natúrparkért Egyesület, mint projektpartner közös tevékenységeket tartalmazó projekt-költségvetésének beruházás-arányos előfinanszírozását és önrész biztosítását is szabályozó együttműködési megállapodást.
A pályázatok előkészítésében közreműködő Széchenyi Programirodával folytatott megbeszélések, valamint a résztvevő önkormányzatokkal lezajlott további egyeztetések alapján szükségessé vált néhány módosítás.
Az együttműködésből kimarad Velem Község Önkormányzata. Emellett az Írottkő Natúrparkért Egyesület önálló partnerként vesz részt, nem gesztorként. A közös térségi projekttevékenységek mellett elvégzi a projekt-koordinátori feladatokat, mind a magyar, mind pedig az ausztriai partnerek vonatkozásában. Így önálló partnerként vesz részt Bozsok, Cák, Csepreg, Lukácsháza, és Kőszegdoroszló önkormányzata is. Az Írottkő Natúrparkért Egyesület költségvetésében csökkent a projektmenedzsmentre tervezett előirányzat és egyúttal teljes egészében kikerült a külső projekt-menedzsmentre szánt összeg, utóbbi felosztásra került más projekttevékenységek többlet-finanszírozására. Egyúttal a három érintett önkormányzati hivatal székhely önkormányzatának költségvetésében egységesen a projekt teljes időtartamára munkadíj-átalány formájában kerül be projektmenedzsment költség. Kőszeg Város Önkormányzata elfogadott költségvetésében már szereplő korábbi tétel így 750.000 Ft-tal növekszik. Továbbá a kötelezően nyitandó devizaszámla költségeinek fedezésére külön költségsoron 300.000 Ft került beépítésre (1. melléklet).
Kőszeg Város Önkormányzatának saját pályázati költségvetése így kis mértékben 83.400.000,- Ft-ra növekszik. A pályázati önrész mértéke 5 %, azaz 4.170.000 Ft-ra módosul.
Az Írottkő Natúrparkért Egyesület költségvetésében szereplő közös tevékenységek (1. tájékoztató) előfinanszírozásának és önerő-hányadának mértéke a fent vázolt változások következtében kis mértékben csökkennek az Önkormányzat számára (2. melléklet).
Összességében elmondható, hogy a változások az eredeti tervhez képest anyagi többletterhet az Önkormányzat számára nem jelentenek.

A pályázat benyújtási határideje is módosult: 2016. március 7.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására, a szükséges döntések meghozatalára!


Kőszeg, 2016. február 18.



Básthy Béla s.k.
alpolgármester




I. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 7/2016. (I. 28.) számú határozatát visszavonja.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal

II. HATÁROZATI JAVASLAT


1. Kőszeg Város Önkormányzata az Interreg V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program (2014-2020) keretében a Tourismusverband Region Oberwart – Burgenland, mint vezetőpartnerrel együttműködve alpannonia plus címen pályázatot nyújt be. Az 1. mellékletben szereplő önkormányzati beruházások megvalósításához szükséges önerőt - 4.170.000,- Ft-ot, a 2016-2019. évi költségvetésekben biztosítja.

2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Írottkő Natúrparkért Egyesülettel kötendő együttműködési megállapodást a 2. mellékletben szereplő tartalommal jóváhagyja, s egyúttal felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.

3. Kőszeg Város Önkormányzata az Írottkő Natúrparkért Egyesület pályázati költségvetésében szereplő tevékenységek megvalósításához szükséges önerőt – 1.199.425,- Ft-ot, a 2. mellékletben szereplő együttműködési megállapodás alapján a 2016. évi költségvetésében biztosítja.

4. Kőszeg Város Önkormányzata az Írottkő Natúrparkért Egyesület pályázati költségvetésében szereplő tevékenységek megvalósításához szükséges előfinanszírozást a 2. mellékletben szereplő együttműködési megállapodás alapján 20.390.232,- Ft összegben a 2016-2019. évi költségvetésekben biztosítja.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)