2017. Március 30., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Szociális Gondozási Központ alapító okiratának módosítása.
2. - Beszámoló Kőszeg város közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról.
3. - Tájékoztató a Kőszegi Polgárőrség 2016. évi munkájáról.
4. - Tájékoztató a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2016. évi tűzvédelmi tevékenységéről.
5. - Kőszeg Város településrendezési eszközök IV. sz. módosítása – végső elfogadás.
6. - A környezet- és természetvédelem helyi szabályairól szóló 17/2014. (IV. 30.), valamint a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 25/2014. (VI. 25.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata.
7. - A Szociális Gondozási Központ Idősek Otthona valamint Hajléktalanok Átmeneti Szállása szakmai programjának és házirendjének jóváhagyása.
8. - Beszámoló a „Kőszeg és Vidéke” lap munkájáról.
9. - Napelempark létesítésére vonatkozó vételi jogot biztosító szerződés jóváhagyása.
10. - Az Állami Számvevőszék jelentésére készült intézkedési terv módosítása.
11. - A Magyar Önkormányzati Szövetségből való kilépés.
12. - A 2017. évi közbeszerzési terv elfogadása.
13. - A kőszegi 0199/5 hrsz-ú közút ingyenes önkormányzati tulajdonba kerülésével kapcsolatos döntések meghozatala.
14. - A Chernel Kálmán Városi Könyvtár EFOP pályázaton való részvételének jóváhagyása.
15. - A főépítészi feladatok ellátására vonatkozó megbízási szerződés jóváhagyása.
16.a - Vagyonügyek: Üres lakások hasznosítása.
16.b - Vagyonügyek: A Rákóczi u. 40. alatti lakás hasznosítása.
17. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
3. napirendi pont:
Tájékoztató a Kőszegi Polgárőrség 2016. évi munkájáról.

A Kőszegi Polgárőr Egyesület
Szakmai beszámolója
Kőszeg Város Önkormányzat Képviselő Testületének


Tisztelt Polgármester Úr!
Tisztelt Képviselő Testület!



Tájékoztató a Kőszegi Polgárőrség 2016. évi munkájáról!





A Kőszegi Polgárőrség 2016 januárjától a közbiztonság megerősítésén és a köznyugalom megóvásának és a bűnmegelőzés érdekében fejtette ki tevékenységét az alábbiak szerint:

Folyamatosan hajtottuk végre a „250x100” és a „300x100” Biztonság” programot, melyben kiemelt feladatunknak tartjuk, a polgárőrséggel nem rendelkező helyiségek rendszeres ellenőrzését.(Nemescsó, Pusztacsó, Kőszegpaty, Kőszegdoroszló, Bozsok, Velem, Cák)

Folyamatosan végeztük Kőszeg és környéke (Szabó hegy, Kőszeg falva, Csónakázó tó, és környező falvak) közbiztonsági ellenőrzését ahol az egyesület 35 tagja vett részt, 2104 órában. Az egyesület személygépkocsijával és a terepjáró motorral ez idő alatt 9042kilométert tett meg. Itt el kell mondanom nagy problémát okozott az egyesületnek, hogy az EHW-189 forgalmi rendszámú Skoda Felicia személygépkocsi július hónap elején meghibásodott, javítása nem volt lehetséges. Ezért a szolgálatot saját személygépkocsival kellett el látni! Augusztus hónapban a Megyei Szövetségtől kaptunk egy 27 éves Opel Astra személygépkocsit, melynek műszaki vizsgára való felkészítése és vizsgáztatása 202.500,- forintba került.

Az év júniusában az egyesület négy tagja vett részt Kőszegi Járási Mentőcsoport Csepregen tartott minősítő gyakorlaton ahol kutatási-felderítési feladatokat hajtottak végre. A gyakorlaton 30 órát töltöttek el. Az egyesület személygépkocsijával ez idő alatt 52 kilométert tett meg.

Folyamatosan végeztük 39 fővel 1494 órába a postai alkalmazottak, levélkihordók figyelését, hogy feladatukat akadálytalanul tudják végrehajtani. (nyugdíj kifizetés, nagyobb összegű pénz kivitele). Feladat végrehajtására a személygépkocsink és a motorunk összesen 1141 kilométert tett meg.

Egyesületünk segítette a Művelődési központ és más szervezetek rendezvényeinek biztosítását,(Szőlőjövések, Históriafutás, Orsolya nap, szüreti felvonulás.) ahol 27 fő 136órábanvégezte feladatát, a felkérők megelégedésére. A rendezvények biztosítása érdekében a személygépkocsival 178 kilométert tettünk meg.

A Kőszegi Rendőrkapitányság felkérésére 15 fő 142 órában hajtott végre közös szolgálatot. Az egyesület személygépkocsija 163 kilométert tett meg.

Ebben az évben is folytattuk a Kőszegi rendezésű labdarugó mérkőzések biztosítását. 23 fő 213 órát töltött el szolgálatban. Az előző évi biztosítási tevékenységünket a Magyar Labdarugó Szövetség 100.000,- forint jutalommal ismerte el amit Szombathelyen vettem át.

Egyéb rendezvényeken (ügyintézés, megyei, és környezetvédelmi megbeszélés, katasztrófavédelmi továbbképzés, Drogmentes Magyarországért futás) 22 fő vett részt, 214 órában. Az egyesület személygépkocsija 451 kilométert tett meg.

A szeptemberi iskola kezdéskor egyesületünk három tagja 54 órát volt szolgálatban az iskolák előtti gyalogátkelőhelyeknél, ahol az iskolába menő gyermekek balesetmentes közlekedését biztosították.

Egyesületünk 14 tagja hajtott végre figyelő szolgálatot (Adventi vásár, Orsolya napi vásár Jurisics tér valamint szilveszter előtt a Penny parkolóban elhelyezett pirotechnikai konténernél) 164 órában. A szolgálat érdekében gépkocsi 82 kilométert tett meg. Karácsony előtt a Bronz, Ezüst és Arany vasárnapon egyesületünk 8 tagja a bevásárló központok parkolójában (Penny, Tesco) szórólaposztással figyelmeztették a vásárlókat, hogy a személygépkocsijukba látható helyen ne hagyjanak értékes tárgyakat. A rendőrkapitányság felkérésére Halottak napja alkalmából tíz fő 60 órában látott el szolgálatot Kőszeg és a környező települések (Kőszeg falva, Nemescsó, Pusztacsó, Bozsok, Velem, Cák) temetőinél. Az egyesület gépkocsija 268 kilométert tett meg.

Egyesületünk 9 tagja vett részt a Vas Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének és a Vas Megyei Katasztrófa Védelmi Igazgatóság által szervezett továbbképzésen közel 170 órában. Az egyesület ebből a célból 210 kilométert tett meg.

A szolgálatok ellátása kezdetekor minden esetben bejelentkeznek a Kőszegi Rendőr- kapitányság ügyeletére, vagy a 112 központi segélykérő telefonszámra.

Pénzügyi kiadásunk nagy részét gépjárműveink tankolására, javítására, műszaki vizsgáztatására,(202.500,- Ft.)információs költségek, kiküldetési rendelvények (53.706,- Ft.) valamint fenntartási költségek fedezésére, használtuk fel.

A 2016-ban második alkalommal vettünk részt Szombathelyen megrendezett Uniformis kupán, ahol főzésben a második, míg tekében a negyedik helyezést értük el. Az Országos Polgárőr Szövetség 25. jubileumi ünnepségén egy fő a „Polgárőrség Arany Kereszt” kitüntetést vehette át Budapesten.
Az éves feladatokat az egyesület tagsága 4478 órában látta el, a gépjárművek a feladatok végrehajtása érdekében 9411 kilométert tettek meg. Sajnos kettő polgárőrt veszítettünk el elhalálozás miatt.

Összességében elmondható, hogy a Kőszegi Polgárőrség minden tagja aktívan vette ki részét a közbiztonság megszilárdításában és a lakóság biztonság érzetének javításában.

Az előterjesztést a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta és a Képviselő-testületnek egyhangúlag elfogadásra ajánlja.


Kőszeg, 2017. március 23.


Méhes Lajos s. k.
elnök




HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Kőszegi Polgárőr Egyesület 2016. évi munkájáról szóló tájékoztatót elfogadja.