2017. Március 30., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Szociális Gondozási Központ alapító okiratának módosítása.
2. - Beszámoló Kőszeg város közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról.
3. - Tájékoztató a Kőszegi Polgárőrség 2016. évi munkájáról.
4. - Tájékoztató a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2016. évi tűzvédelmi tevékenységéről.
5. - Kőszeg Város településrendezési eszközök IV. sz. módosítása – végső elfogadás.
6. - A környezet- és természetvédelem helyi szabályairól szóló 17/2014. (IV. 30.), valamint a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 25/2014. (VI. 25.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata.
7. - A Szociális Gondozási Központ Idősek Otthona valamint Hajléktalanok Átmeneti Szállása szakmai programjának és házirendjének jóváhagyása.
8. - Beszámoló a „Kőszeg és Vidéke” lap munkájáról.
9. - Napelempark létesítésére vonatkozó vételi jogot biztosító szerződés jóváhagyása.
10. - Az Állami Számvevőszék jelentésére készült intézkedési terv módosítása.
11. - A Magyar Önkormányzati Szövetségből való kilépés.
12. - A 2017. évi közbeszerzési terv elfogadása.
13. - A kőszegi 0199/5 hrsz-ú közút ingyenes önkormányzati tulajdonba kerülésével kapcsolatos döntések meghozatala.
14. - A Chernel Kálmán Városi Könyvtár EFOP pályázaton való részvételének jóváhagyása.
15. - A főépítészi feladatok ellátására vonatkozó megbízási szerződés jóváhagyása.
16.a - Vagyonügyek: Üres lakások hasznosítása.
16.b - Vagyonügyek: A Rákóczi u. 40. alatti lakás hasznosítása.
17. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
17. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.

Jelentések lejárt határidejű határozatokra,
beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

(A képviselő-testület 2017. március 30-i ülésére.)



Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 12. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

5/2017. (I. 26.) határozatával a képviselő-testület jóváhagyta a KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 azonosító jelű „Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” című pályázat benyújtását.
A határozatra jelenti Németh Ildikó mb. városüzemeltetési osztályvezető, hogy a pályázat határidőben beadásra került.

A 6/2017. (I. 26.) határozattal a képviselő-testület a Kőszeg, 6666 hrsz-ú zártkerti művelés alól kivett terület belterületbe vonását kezdeményezte azt követően, ha a rendezési tervnek megfelelő telekalakítás megtörténik, továbbá megtette az ehhez szükséges jognyilatkozatokat.
A határozatra jelenti Németh Ildikó mb. városüzemeltetési osztályvezető, hogy a döntésről az érintetteket értesítették, várják a telekmegosztási vázrajzot.

A 18/2017. (I. 26.) határozattal a képviselő-testület tulajdonosi hozzájárulását adta a Kőszeg Város Önkormányzata tulajdonát képező Jurisics Miklós Gimnázium és Kollégium főépületét érintő (9730 Kőszeg, Hunyadi J. u. 10. – 3666, 3667 hrsz.), KEHOP-5.2.2-16-2016-00029 kódszámú „Vas megyei oktatási intézmények épületenergetikai fejlesztése” című projekt megvalósításához.
A határozatra jelenti Németh Ildikó, hogy a döntést megküldte az érdekelteknek.

A 19/2017. (I. 26.) határozatában a képviselő-testület elrendelte az önkormányzat tulajdonában lévő, Kőszeg, 2903/9 hrsz-ú, 1313 m2 nagyságú, beépítetlen terület megnevezésű ingatlan liciteljárás útján történő értékesítését az értékbecslésben szereplő 6.800.000.- Ft induló vételáron.
A határozatra jelenti szintén Németh Ildikó, hogy a licit sikerrel járt, a 6,8 millió Ft-os vételár meg is érkezett az önkormányzat számára.

Mezei Virág igazgatási és építéshatósági osztályvezető tájékoztatja a képviselő-testületet az alábbiakról:
– Velem községi Önkormányzat a közte és Kőszeg Város Önkormányzata között a védőnői és iskola-egészségügyi ellátás részét képező védőnői ellátás biztosítása és működtetése tárgyában létrejött feladat-ellátási szerződést 2017. március 31. napjával felmondta.
– Bozsok községi Önkormányzat a közte és Kőszeg Város Önkormányzata között a védőnői és iskola-egészségügyi ellátás részét képező védőnői ellátás biztosítása és működtetése tárgyában létrejött feladat-ellátási szerződést 2017. március 31. napjával felmondta.

Németh Ildikó az alábbiakról tájékoztatja a képviselő-testületet:
Plechl Tibor képviselő úr a januári képviselő testületi ülésen jelezte, hogy a Dózsa György utca 19. szám alatt támfalat építettek a patak medrébe – önkormányzati területen. Ez ügyben az osztály a Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztályhoz fordult. 2016. december 1. napján a Hivatal helyszíni szemlét rendelt el, majd megállapította, hogy a tényállás nem képez építésfelügyeleti hatósági intézkedésre okot adó körülményt.
Az önkormányzat a Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, mint szakhatósághoz fordult, aki megállapította, hogy a megépített támfal nem hátrányos az önkormányzat számára.
Az építtető Pirinvest Kft, utólagosan tulajdonosi hozzájárulást kért az önkormányzattól, amit 2017. február 20-án kelt 1030-3/2017. ügyiratszámú levelünkben megkapott.


Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 2. § (5) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

Mezei Virág igazgatási és építéshatósági osztályvezető jelentése alapján:

A polgármester nevében az osztály 2017. február 23. és március 29. között összesen 125 települési támogatást, továbbá 20 lakásfenntartási támogatást állapított meg.
Kőszeg, 2017. március 29.

Dr. Zalán Gábor s. k.
jegyző