2017. Április 27., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Beszámoló a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház munkájáról.
2. - Beszámoló a Chernel Kálmán Városi Könyvtár munkájáról.
3. - Beszámoló az Írottkő Natúrparkért Egyesület és Tourinform 2016. évi munkájáról valamint 2017. évi munkatervének ismertetése.
4. - Beszámoló a Kőszegi Sporthorgász Egyesület 2016. évi tevékenységéről.
5. - Köznevelési intézmények (óvodák) átszervezésével kapcsolatos és fenntartó váltásával kapcsolatos döntések meghozatala.
6. - Óvodai ellátás biztosítására vonatkozó köznevelési szerződések jóváhagyása.
7. - Beszámoló a 2016. évben végzett gyermekvédelmi tevékenységről.
8. - A hulladékgazdálkodási közszolgáltatással kapcsolatos döntések meghozatala.
9. - „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására” vonatkozó pályázat benyújtása a Temető utca felső szakaszának a felújítására.
10. - A jégpályaépítésre vonatkozó használati és ráépítési megállapodás módosítása.
11.a - Vagyonügyek: A Kőszeg, 468/4 hrsz-ú ingatlanra benyújtott vételi szándék.
11.b - Vagyonügyek: A Kőszeg, 2222 hrsz-ú ingatlanrészre benyújtott vételi szándék.
11.c - Vagyonügyek: A Kőszeg, 791 hrsz-ú ingatlanrészre benyújtott vételi szándék.
12. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
13. - Egy mappában a 2017. április 27-i képviselő-testületi ülés anyagai
14. - Rendkívüli előterjesztés: Elvi hozzásjárulás a Kőszeg 2517/1 hrsz-ú ingatlanon tervezett sportlétesítmény létrehozásához.
15. - Rendkívüli előterjesztés: Tulajdonosi hozzájárulás a Kőszegfalvi SE részére a Rábai Gábor Sporttelep fejlesztéseire.
5. napirendi pont:
Köznevelési intézmények (óvodák) átszervezésével kapcsolatos és fenntartó váltásával kapcsolatos döntések meghozatala.

Tisztelt Képviselő-testület!


Kőszeg Város és Térsége Társulása Társulási Tanácsa 2017. februárjában kifejezte ezirányú szándékát, majd 2017. márciusi 28-i ülésén 9/2017. (III. 28.) számú határozatával döntött arról, hogy az Újvárosi Óvoda Bozsoki Tagóvodáját 2017. augusztus 31. napjával megszünteti, illetve a Központi Művészeti Óvoda és Bölcsőde Többcélú Közös Igazgatású Köznevelési Intézményt, valamint az Újvárosi Óvodát Kőszeg Város Önkormányzata fenntartásába átadja.

A fenti döntésnek megfelelően a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény előírásai szerint történik a további szükséges lépések megtétele.
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete is meghozta a 2017. február 23-i ülésén a fenntartóváltáshoz szükséges döntését, miszerint a fenti köznevelési intézményeket fenntartásába kívánja venni.

Fentiekhez szükséges a társulási megállapodás módosítása, amit természetesen valamennyi társulásban részt vevő önkormányzat képviselő-testületének el kell fogadnia. A Társulási Tanács áprilisi ülésén Huber László elnök úr arra kéri a tanács tagjait, hogy 2017. május 15-ig képviselő-testületi ülésükön a társulási megállapodás módosítását megtárgyalni és jóváhagyni szíveskedjenek.
A feladat-, illetve intézményátadás törzskönyvi nyilvántartásba történő átvezetéséhez az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet előírása alapján csatolni kell az átadó és átvevő közötti megállapodást, továbbá az átadás-átvételre vonatkozó képviselő-testületi határozatok kivonatát is. Ezt a megállapodás-tervezetet is elkészítettük, a tagönkormányzatoknak ezt is megküldjük azzal, hogy erről is szíveskedjenek döntésüket 2017. május 15-ig meghozni.
A két köznevelési intézmény Alapító Okiratát is ennek megfelelően módosítani szükséges 2017. szeptember 1-jei hatállyal. A fenntartói, irányítói, valamint az alapítói és megszüntetői jogokat is átvevő Kőszeg Város Önkormányzatának kell a fenti dokumentumokat elfogadnia és a törzskönyvi nyilvántartásba bejegyzésre benyújtania.
Fent leírtak alapján készítettük el a Központi Művészeti Óvoda és Bölcsőde Többcélú Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény, valamint az Újvárosi Óvoda módosító és az egységes szerkezetű alapító okiratát, melyeket csatoltam az előterjesztéshez.

Ahhoz hogy az intézményátszervezéssel és a fenntartóváltással kapcsolatos teendőket határidőben el tudjuk végezni az kell, hogy 2017. május 15-ig a társulásban részt vevő valamennyi önkormányzat mind a tárulási megállapodás módosítását, mind az intézmény és feladat átadás-átvételi megállapodást, Kőszeg Város Önkormányzata pedig ezeken felül az érintett intézmények módosító és egységes szerkezetű alapító okiratait elfogadja.
Erre azért is szükség van, mert az állami támogatások 2017. május 15-i módosításakor a Magyar Államkincstár felé jelezni szükséges a 2017. szeptember 1-jei fenntartóváltást, illetve csatolni kell többek között ezen előterjesztés kapcsán hozott döntéseket is.

Az előterjesztést a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság, valamint a Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság megtárgyalta és mindkét bizottság egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Fentiekre való tekintettel kérem, hogy a T. Képviselő-testület az előterjesztést megtárgyalni és a határozati javaslatokat elfogadni szíveskedjék.


Kőszeg, 2017. április 20.

Dr. Zalán Gábor s.k.
jegyző



HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Újvárosi Óvoda és 2 tagintézménye – Kőszegfalvi Tagóvoda, Velemi Tagóvoda – fenntartói jogát, mely magában foglalja az alapítói és az irányítói jogot is, Kőszeg Város és Térsége Társulásától 2017. szeptember 1. napjával átveszi. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete tudomásul veszi, hogy Kőszeg Város és Térsége Társulása az Újvárosi Óvoda Bozsoki Tagóvodáját 2017. szeptember 1. napjával megszünteti.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Központi Művészeti Óvoda és Bölcsőde, Többcélú Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény és 3 tagintézménye – Felsővárosi Tagóvoda, Horvátzsidányi Tagóvoda, Peresznyei Tagóvoda –, továbbá 1 intézményegysége – Bölcsőde – fenntartói jogát, mely magában foglalja az alapítói és az irányítói jogot is, Kőszeg Város és Térsége Társulásától 2017. szeptember 1. napjával átveszi.
3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete meghatározza, hogy 2017. szeptember 1-től az Újvárosi Óvoda intézményvezetőjének kinevezése és felmentése a képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik, az egyéb munkáltatói jogokat Kőszeg Város Polgármestere gyakorolja.
4. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete meghatározza, hogy 2017. szeptember 1-től a Központi Művészeti Óvoda és Bölcsőde, Többcélú Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény intézményvezetőjének kinevezése és felmentése a képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik, az egyéb munkáltatói jogokat Kőszeg Város Polgármestere gyakorolja.
5. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja a Kőszeg Város és Térsége Társulása Társulási megállapodásának módosító okiratát és annak egységes szerkezetbe foglalt változatát az 1. melléklet szerinti tartalommal és felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.
6. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város és Térsége Társulása (mint átadó), valamint Bozsok községi Önkormányzat, Cák Község Önkormányzata, Horvátzsidány Község Önkormányzata, Kiszsidány község Önkormányzata, Kőszeg Város Önkormányzata, Kőszegszerdahely község Önkormányzata, Ólmod község Önkormányzata, Peresznye Község Önkormányzata és Velem községi Önkormányzat (mint átvevők) között létrejövő Intézmény és feladat átadás-átvételi megállapodást 2017. szeptember 1-jei hatállyal a 2. melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja.
7. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Újvárosi Óvoda alapító okiratának K/2237-1/2017. számú Módosító Okiratát, valamint a K/2237-2/2017. számú egységes szerkezetben lévő Alapító Okiratát jóváhagyja.
8. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Központi Óvoda és Bölcsőde, Többcélú Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény alapító okiratának K/2238-1/2017. számú Módosító Okiratát, valamint a K/2238-2/2017. számú egységes szerkezetben lévő Alapító Okiratát jóváhagyja.

Felelős: az 1-5. pont vonatkozásában Huber László polgármester,
a 6. pont vonatkozásában Básthy Béla alpolgármester,
a 7-8. pont vonatkozásában a Magyar Államkincstár felé történő továbbításért: dr. Zalán Gábor jegyző.
Határidő: azonnal.

(Valamennyi mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)